Gameweekend: Do Not Crash

3 reacties

Je zult ze vast wel kennen. Spelletjes waarvan het concept erg simpel is, maar het resultaat zo lastig om te spelen dat het je door frustratie je iPhone kan kosten. Denk bijvoorbeeld aan Swing Copters of Helmut. Dit weekend een nieuwe titel voor in dit rijtje: Do Not Crash.

Nu de iPhone 6 officieel in Nederland te koop is, is het even zoeken naar een reden waarom je deze nieuwe telefoon écht moet hebben. Een barst in het scherm van je huidige iPhone is bijvoorbeeld een mooie onderbouwing! Natuurlijk kun je je iPhone in de blender stoppen, maar een uurtje Do Not Crash spelen kan ook werken. Let wel op, want het spel is net zo verslavend en leuk als dat het frustrerend is. Succes en Do Not Crash.

Het doel is vrij simpel

De titel van het spel verraadt al direct het doel. Op een klein, tweebaans circuit moet je zien te voorkomen dat je botst met je tegenstanders. Drie andere autootjes zullen in tegengestelde richting het circuit over vliegen. Met een tik op het scherm wissel je van baan. Voor elke keer dat je de autootjes passeert zonder te crashen krijg je een punt. Zorg voor een zo hoog mogelijk score en troef je vrienden af.

Scheur over het circuit alsof je leven er vanaf hangt.
Scheur over het circuit alsof je leven er vanaf hangt.

In de eerste rondes zullen de drie gele autootjes netjes achter elkaar rijden. Maar later in het spel zullen zij zich opsplitsen en krijg je het echt moeilijk. Per gepasseerde auto krijg je één punt. Wacht je echter tot het laatste moment om uit te wijken, dan krijg je een extra bonuspunt. Die nieuwe highscore is er dus eerder dan je denkt! Neem dat extra beetje risico, je kunt immers snel weer opnieuw beginnen nadat je bent gecrashed! (lees: het is verschrikkelijk verslavend.).

Ga voor die nieuwe highscore!
Ga voor die nieuwe highscore!

Do Not Crash is een leuk spelletje om even tussendoor te spelen. Het is gratis en kent geen in-app aankopen. Wel zul je soms tussen de ritjes door even een reclame moeten bekijken. Deze kun je direct, of na 5 seconden wegklikken. Met Do Not Crash is het dankzij de Game Center integratie ook mogelijk om een competitie te houden met je vrienden, wie is het meest behendig? Deel je highscore onder dit artikel.

Downloaden en spelen
Do Not Crash is te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het spel vereist minimaal iOS 5.0.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  discobonzi

  Kijk… deze game mag aandacht krijgen. Toffe stijl, originele gameplay en simpel.

 • Profielfoto
  Nouvelle Voque

  Net ff laaggeladen. Inderdaad, toffe game. Easy om te doen, ziet er goed uit, maar heel eng frusterend moeilijk. Probleem is dat hij er gelijk weer vanaf gaat omdat je helemaal eng wordt van die reclame! Leuk, maar voor 3 minuten.

 • Profielfoto
  Jesper

  36:P