Neemt Apple sociaal netwerk Path over?

7 reacties

Ping. Ken jij het nog? Apple’s sociale netwerk rondom muziek werd in 2010 door Steve Jobs aangekondigd, maar twee jaar later alweer geschrapt. Apple lijkt het echter weer te willen proberen. Pando Daily brengt het gerucht dat Apple de ‘sociale’ app Path wil overnemen.

Path werd begin 2010 door Dave Morin opgericht als een verfijnde tegenhanger van Facebook. Met een gelikte en innovatieve interface deed Path haar motto eer aan: Quality Social Networking. Het sociale netwerk bestaat in tegenstelling tot Twitter en Facebook alleen uit een app. Met ongeveer 25 miljoen gebruikers is Path geen kleine jongen, maar de groei is er inmiddels wel uit. In juni lanceerde Path een zuster app: Talk.

Oprichter Dave Morin is geen onbekende voor Apple. Van 2003 tot 2006 werkte hij op de marketingafdeling van Phil Schiller. Vervolgens vertrok hij naar Facebook waar hij onder andere als manager verantwoordelijk was voor Facebook Connect. In 2010 begon hij Path en een overname door Apple zou de cirkel derhalve rond maken.

Rest natuurlijk de vraag wat Apple met Path wil doen. Gaat het om Dave Morin en zijn team van slimme mensen? Wil Apple de concurrentie aangaan met Facebook? Of blijkt dit gerucht slechts een fabel? Curieus is in ieder geval wel dat Dave Morin gisteren tijdens de keynote van Tim Cook op de eerste rij zat naast een andere jonge Apple medewerker, Dr Dre.

Dave Morin en Dr Dre tijdens de keynote van Tim Cook
Dave Morin en Dr Dre tijdens de keynote van Tim Cook

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iFlorens

  Ik hoop het niet. Facebook is te groot, kan niemand meer tegenop ben ik bang

 • Profielfoto
  Noest

  Er is zeker een markt. Vooral wanneer je informatie niet gemolken wordt. Ik ben dan wel bereid om 5 of 10 euro per jaar te betalen en zeggenschap over mijn informatie te behouden.

  Ik zie dit dus wel geïntegreerd in iCloud terug. Hoe meer je erop zet, des te meer opslag moet je bij iCloud kopen, maar ondertussen is het wel een stuk relaxter dan facebook.

  Ik heb nu geen facebook account, maar ga eens even heel goed kijken naar dit Path. Ik kende het nog niet maar het klinkt interessant. En het past inderdaad mooi bij Apple qua insteek. Een stuk beter dan Beats, maar goed, die discussie is wel gesloten lijkt mij:)

  En ze willen heus geen concurrentie aangaan met facebook. Ze kunnen ook gewoon iets anders brengen dat voor bepaalde mensen nu eenmaal prettiger is. Maar dat betekent niet dat facebook gewoon heel groot kan blijven en mensen daar ook hun heil nog zoeken. Het kan naast elkaar bestaan.

 • Profielfoto
  computer space

  Da’s toch Pinterest logo?

 • Profielfoto
  Antaeus

  Ik haat Facebook en gebruik al een tijdje Path en dat bevalt erg goed! Heb een handjevol familie en vrienden erin zitten en dat is meer dan genoeg! Geen 700 zo genaamde “vrienden”

 • Profielfoto
  Noest

  En wanneer Apple het overneemt, dan kan je alleen lid worden dmv je Apple-id, dus dan krijg je ook geen vreemd gedrag aangezien je volledig geregistreerd staat. Dan neemt dat absurd anonieme van het internet in ieder geval een beetje af en dat normaliseert het gedrag wellicht ook weer een beetje:)

 • Profielfoto
  FrEaKi

  Ik ben het een beetje met jullie eens maar niet helemaal. Apple is denk ik niet geintereseerd om een aanval te doen op Facebook.

  Ik denk eerder dat Apple een social media zal opzetten en integreren in hun eigen systeem zodat we straks makkelijker Muziek kunnen delen met familie en vrienden en het gat tussen de artiesten en consumenten te verkleinen. Net zoals met Ping. Maar nu hebben we apple op onze tv, telefoon, op onze schoot en straks om onze armen.

 • Profielfoto
  steveb

  die extra knopjes die uit de hoek komen liken alvast veel op de nieuwigheden in imessage
  http://blog.sfgate.com/techchron/files/2012/01/path.png