Extreme beveiligingsmaatregelen rond Apple-evenement

23 reacties

Al dagen wordt er gespeculeerd over wat er zich in de grote mysterieuze witte gebouwen waar vanavond het Apple-evenement gaat plaatsvinden. Er lekt echter niets uit, dat komt door extreme beveiligingsmaatregelen rondom de evenementenlocatie.

Met minder dan 12 uur te gaan, is The Flint Center hermetisch afgesloten. Er is 24-uur bewaking aanwezig. De telefoons van aanwezige personeel worden afgeplakt met speciale tape, zo kunnen er geen foto’s genomen worden. Bij het verwijderen verkleurt de tape en volgt onmiddellijk ontslag.

De telefoons van het personeel van cateraars, bouwbedrijven en andere externe partijen aan het werk zijn, worden bij het betreden en verlaten van het evenemententerrein door Apple-personeel doorzocht.

“We were told that we should erase anything embarrassing from our phones because security will be going through them with a fine-tooth comb,” the person said.

Hoewel Apple altijd beveilingsmaatregelen rondom evenementen neemt, lijkt het dit keer extreem te zijn. Er wordt vanavond groot nieuws verwacht. Voor het eerst in 30 jaar keert Apple terug naar The Flint Center in Cupertino. Een groot theater met plaats voor ongeveer 2400 bezoekers. Op die locatie werd ook de originele Mac onthuld.

Naast de iPhone 6 wordt een iWatch en een iPay-betaalsysteem verwacht. Apple heeft voor het eerst ook Modejournalisten voor het evenement uitgenodigd. Vanavond weten we het, om 18:30 begint OMT met een voorbeschouwing met experts aan tafel, om 19u wordt Tim Cook op het podium verwacht.

BeleefdeKeynote

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  toineenzo

  SHIIIIIT SPANNEND! Kga zeker kijken vanavond

 • Profielfoto
  knekkie

  de iPhone zal voor niemand meer een verrassing zijn. Die is al gelekt… Niks bijzonders.

  Naar de rest ben ik wel benieuwd

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Spannend, ben benieuwd. Normaal is er nooit zoveel beveiliging.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Jaja, 21:00. Als we andere geruchten moeten geloven kun je die nabeschouwing nog wel even uitstellen.

  Wanneer verschijnt ongeveer het livestreamkanaal op de Apple TV?

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Ik hoop op meer dan alleen iPay, nieuwe iPhones en de iWatch. Zit al maanden te wachten op een nieuwe appletv. Daarnaast hoop ik op een heel nieuw product waar we nog niets over gehoord hebben..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Met minder dan 12 uur te gaan, is The Flint Center hermetisch afgesloten. Er is 24-uur bewaking aanwezig.

  .
  Dat is knap.:)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  @KarelWillem: ik denk dat dat er vooral staat omdat het in Cupertino nu nog nacht is.
  24-uur wordt ook wel gezegd als iets dag en nacht doorgaat.
  En die bewaking zelf is ook geprobeerd geheim te houden, maar schijnbaar is er iemand aan het lekken geweest.:shock:

 • Profielfoto
  Lars34

  Wow direct ontslag. Mag dat wel?

 • Profielfoto
  Psvu2

  @lars34 ja dat mag lekken van bedrijfsinformatie staat bijna bij elk bedrijf in de policy. Staat meestal ontslag op staande voet voor.

 • Profielfoto
  ArtHarg

  Wow direct ontslag. Mag dat wel?

  Yep, als er van tevoren ondubbelzinnig duidelijk is gemaakt dat het verwijderen van de tape onacceptabel is en leidt tot ontslag op staande voet, dan mag dat. Het betreffende personeel zal vast een verklaring hebben moeten ondertekenen waar dat luid en duidelijk op staat.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @Lars34: ik heb eens meegemaakt dat een Amerikaans bedrijf in NL het bedrijf totaal onverwacht in een weekeinde volkomen leeghaalde toen de directeur met vakantie was. Ze handelden alles verder wel vanuit de VS af. En ze waren hoogst verbaasd dat dat in NL niet door de beugel kon. Dus op staande voet ontslag als je iets doet wat niet mag lijkt me een nobrainer voor Amerikanen.

 • Profielfoto
  html-junky

  Groot gelijk, zonde dat tegenwoordig alles uit lekt en dat we na zo’n presentatie dan massaal roepen dat het tegen valt, omdat alles al bekend was. Zelfs hierboven in de comments roept er iemand behalve de ip6 en de iwatch hoop ik dat ze met iets nieuws komen… wow.. alsof de iWatch niet een nieuw product is.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Eindelijk weer hardcore beveiliging. Er lekt tegenwoordig te veel uit. Vanavond wordt speciaal voel ik.

 • Profielfoto
  Imade

  Wow direct ontslag. Mag dat wel?

  Ja, zelfs in Nederland mag dat.
  Vaak staat dat in het contract, en bij iedere schending mag je iemand direct ontslaan.

 • Profielfoto
  bonoman

  [email protected] schrijft de New York Times

 • Profielfoto
  Radio

  Meerdere media berichten dat U2 vanavond na afloop van de Special Event een optreden gaat verzorgen. Heb de redactie erover getipt, maar nog niks mee gedaan. Wel leuk nieuws natuurlijk.:smile:

 • Profielfoto
  LoveBug356

  Voor het eerst in 30 jaar keert Apple terug naar The Flint Center in Cupertino.

  Klopt niet, Apple heeft al 3 events gehouden in het flint center.

  http://www.loopinsight.com/2014/08/28/apple-has-held-three-previous-events-at-flint-center/

 • Profielfoto
  rvanheukelum

  Met de regelmaat waarop de iPhone verschijnt is het uberhaubt geen verrassing. Ik ben benieuwd naar datgene waarover NIET gespeculeerd wordt. Een sneller iPhone met langere batterijduur is geen nieuws, da’s evolutie. Ik ben benieuwd naar de revolutie. Wat weten we nog niet, wat is de verrassing?

 • Profielfoto
  sciletto

  Vanavond gaat het gebeuren!

  Ik voelde al dat er dit jaar iets speciaals gaat gebeuren en verwachte dat eigenlijk met de keynote maar dit is exact wat strookt met mijn voorgevoel:)

 • Profielfoto
  essiw

  Met minder dan 12 uur te gaan, is The Flint Center hermetisch afgesloten. Er is 24-uur bewaking aanwezig.

  .
  Dat is knap.:)

  Haha, erg grappig…
  Verder klopt je reactie niet eens, er staat namelijk nergens dat de bewaking pas 12 uur voor het event begonnen is. Dus die 24 uur kan al gehaald zijn.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Wow direct ontslag. Mag dat wel?

  Nee in Nederland niet, daar zijn teveel dwingendrechtelijke bepalingen voor die werknemers beschermen. Hier zou Apple ook daadwerkelijk moeten aantonen dat de werknemer in kwestie ook daadwerkelijk zijn telefoon gebruikt heeft om bedrijfsgeheimen uit te lekken en zelfs dan moet het gaan om substantiële geheimen waar het bedrijf schade door lijdt (wat dus niet het geval is als iemand uitlekt hoe het daar eruit ziet), met andere woorden het ontslag op staande voet zou hier geen stand houden. In de VS daarentegen, zijn werknemers nauwelijks beschermd en kan het met gemak…

 • Profielfoto
  neuerburg

  Steve Jobs is toch niet dood maar heeft een paar jaar op nieuwe ideeën zitten broeden?

 • Profielfoto
  tomc

  @neuerburg
  Was het maar waar!

  Ik hoop nu echt stiekem dat los van de iphone, iWatch en iPay Apple met iets totaal onverwacht komt net zoals een macintosh 30 jaar geleden iets wat voor ons allen compleet nieuw is. Wie weet!