Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 21 september 2014

Extensies: Evernote, iMovie, Hours en Camera Plus

Ontwikkelaars hebben niet stilgezeten in aanloop naar iOS 8. Nieuwe schermformaten moesten worden ondersteund, extenties werden waar mogelijk toegevoegd. Vandaag behandelen we de extensies van iMovie, Hours, Evernote en Camera Plus.

iMovie
Apple heeft een extensie aan de iMovie app toegevoegd. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om voor enkele aanpassingen aan je filmpjes de Foto’s app te verlaten. Wil je een Klassiek filter over je filmpje? Een titel toevoegen of muziek onder je meesterwerk plaatsen? Druk in de Foto’s app bij je filmpje op de extensie knop en kies voor iMovie. Nu komen alle bewerkingsmogelijkheden tevoorschijn.

Filmpjes bewerken in de Foto’s app

Urenregistratie
Uren bijhouden voor verschillende projecten is niet de meest geliefde bezigheid. De app Hours (€4,49) verzacht de pijn. Hiermee kun je makkelijk verschillende projecten aanmaken met evenzoveel timers. Maar het kan nog makkelijker. Hours heeft een extensie die je kunt plaatsen in je Berichtencentrum. Hier zie je de projecten die je in de app hebt aangemaakt en kun je de timer voor een project starten en stoppen. Kortom, met een swipe en een tap houd je je urenregistratie zo eenvoudig mogelijk.

Projecten aanmaken in Hours en timers starten vanuit het Berichtencentrum

Evernote
Evernote-gebruikers kunnen hun lol op in iOS 8. Evernote laat gebruikers allereerst via shortcuts in het Berichtencentrum snel nieuwe notities maken. Maar via de deelfunctie kun je nu ook altijd content direct in Evernote opslaan zonder de app te openen. Denk bijvoorbeeld aan een pagina in Safari, een nieuwsbericht in de NOS app of een foto uit de Foto’s app.

Notities aanmaken vanuit Safari en en het Berichtencentrum

Camera Plus
Nu we het toch over de Foto’s app hebben, zodra je Camera Plus (€1,79) installeert, heb je binnen de Foto’s app ook de beschikking over extra bewerkingsmogelijkheden. Zo kun je vanuit de bewerkingsmodus van Foto’s direct filters toepassen en tekst toevoegen aan je foto.

Vanuit de Foto’s app de tools van Camera Plus aanspreken

Ken jij nog apps met nuttige extenties? Laat het weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extensies: Evernote, iMovie, Hours en Camera Plus
Sluiten