Extensies: Evernote, iMovie, Hours en Camera Plus

8 reacties

Ontwikkelaars hebben niet stilgezeten in aanloop naar iOS 8. Nieuwe schermformaten moesten worden ondersteund, extenties werden waar mogelijk toegevoegd. Vandaag behandelen we de extensies van iMovie, Hours, Evernote en Camera Plus.

iMovie
Apple heeft een extensie aan de iMovie app toegevoegd. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om voor enkele aanpassingen aan je filmpjes de Foto’s app te verlaten. Wil je een Klassiek filter over je filmpje? Een titel toevoegen of muziek onder je meesterwerk plaatsen? Druk in de Foto’s app bij je filmpje op de extensie knop en kies voor iMovie. Nu komen alle bewerkingsmogelijkheden tevoorschijn.

Filmpjes bewerken in de Foto's app
Filmpjes bewerken in de Foto’s app

Urenregistratie
Uren bijhouden voor verschillende projecten is niet de meest geliefde bezigheid. De app Hours (€4,49) verzacht de pijn. Hiermee kun je makkelijk verschillende projecten aanmaken met evenzoveel timers. Maar het kan nog makkelijker. Hours heeft een extensie die je kunt plaatsen in je Berichtencentrum. Hier zie je de projecten die je in de app hebt aangemaakt en kun je de timer voor een project starten en stoppen. Kortom, met een swipe en een tap houd je je urenregistratie zo eenvoudig mogelijk.

Projecten aanmaken in Hours en timers starten vanuit het Berichtencentrum
Projecten aanmaken in Hours en timers starten vanuit het Berichtencentrum

Evernote
Evernote-gebruikers kunnen hun lol op in iOS 8. Evernote laat gebruikers allereerst via shortcuts in het Berichtencentrum snel nieuwe notities maken. Maar via de deelfunctie kun je nu ook altijd content direct in Evernote opslaan zonder de app te openen. Denk bijvoorbeeld aan een pagina in Safari, een nieuwsbericht in de NOS app of een foto uit de Foto’s app.

Notities aanmaken vanuit Safari en en het Berichtencentrum
Notities aanmaken vanuit Safari en en het Berichtencentrum

Camera Plus
Nu we het toch over de Foto’s app hebben, zodra je Camera Plus (€1,79) installeert, heb je binnen de Foto’s app ook de beschikking over extra bewerkingsmogelijkheden. Zo kun je vanuit de bewerkingsmodus van Foto’s direct filters toepassen en tekst toevoegen aan je foto.

Vanuit de Foto's app de tools van Camera Plus aanspreken
Vanuit de Foto’s app de tools van Camera Plus aanspreken

Ken jij nog apps met nuttige extenties? Laat het weten!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Die extensies maken iOS 8 echt tot een killer update. Kleine dingen zoals teksten over een foto leggen, een videofilter of een snelle toegang tot bepaalde taken is echt super tof!

 • Profielfoto
  Sander

  Hmm, tja als Apple nou eens een widget had gemaakt voor de Notitie-app dan was ik blij. Nu komt Evernote met z’n widget en dan wordt het ineens heel aantrekkelijk om weer een overstap te maken. (Ben wel in de afgelopen jaren heen-en-weer gegaan van Apple Notities naar Evernote, en weer terug.)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Extensies staan wel in de App Store, maar worden niet gecurateerd. Of vergis ik me?

 • Profielfoto
  Needler

  Extensies staan wel in de App Store, maar worden niet gecurateerd. Of vergis ik me?

  Extensies maken deel uit van een app zelf. Dus als de app niet wordt goedgekeurd kun je ook geen gebruik maken van de extensie.

  Goed systeem als je het mij vraagt. Ik gok dat ze zo ook Apple Watch apps gaan benaderen. Hetzelfde als een extensie. Heb je ook geen losse App Store voor de Watch nodig. Of een brakke subsectie van een store zoals bij Kiosk.

 • Profielfoto
  Ipadtipper

  De extensies van pcalc lite ( rekenmachine), Weer! van yahoo en Dropbox zijn ook wel handig. Al dit soort interessante apps vind je overigens in app store allemaal bij elkaar in de groep interessante apps voor IOS 8

 • Profielfoto
  Loewie

  Kom er maar in met extensies voor Philips Hue lampen!:grin:

 • Profielfoto
  Deva

  Aanvulling voor een goede urenregistratie app: http://www.urenregistratie-offective.nl/

 • Profielfoto
  Kees12

  Ik maak zelf gebruik van deze APP: http://www.tijdregistratie-offective.nl/ ook een aanrader!