Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 september 2014
Leestijd: 3 minuten

Eerste reviews iPhone 6 (Plus) erg positief

Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vrijdag aanstaande pas in de eerste landen te koop zijn, hebben enkele grote techsites al een review-model gekregen. De eerste reviews verschijnen inmiddels online en zijn bijzonder positief. De grote iPhones scoren hogen ogen.

Onder andere Re/code, Engadget, CNET en The Verge hebben de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitgebreid bekeken. Iedereen is onder de indruk van de nieuwe toestellen, zowel de 4,7-inch iPhone 6 als 5,5-inch iPhone 6 Plus weten de reviewers te overtuigen. Lees in dit artikel de belangrijkste conclusies uit de eerste reviews.

Re/code: “It’s a Winner” (iPhone 6)
Bij Re/code is veteraan Walt Mossberg verantwoordelijk voor de review van de iPhone 6. Mossberg vindt de nieuwe iPhone mooi en merkt op dat het 4,7-inch model nog steeds prima in een broekzak en hand. De reviewer is onder de indruk van het Retina HD-scherm. Het is even scherp maar weergeeft volgens Mossberg mooiere kleuren.

> Lees de complete iPhone 6 Review van Re/code.

Re/code: “Other jumbo phones felt like plastic toys” (iPhone 6 Plus)
Ook over de iPhone 6 Plus is Re/code positief. Volgens reviewer Lauren Goode is het de eerste grote smartphone die niet als uit te kluiten gewassen speelgoed voelt. Goode merkt ook op dat de iPhone 6 Plus een goede vervanger voor een iPad is. De accu kan ook op goedkeuring van de reviewer rekenen, deze gaat bij heftig gebruik meer dan anderhalve dag mee.

> Lees de complete iPhone 6 Plus Review van Re/code

CNET: “Its the perfect current middle ground”
CNET geeft de voorkeur aan de 4,7-inch iPhone 6 en is van mening dat het een prima upgrade is voor iedereen met een iPhone 5 of eerder. Apple heeft volgens de reviewer prestaties, nieuwe features, design en grootte perfect afgewogen. Toch noemt CNET de iPhone 6 niet spectaculair beter dan de iPhone 5s, op gebied van accuduur wordt weinig winst geboekt.

De iPhone 6 Plus weet echter wel te overtuigen. Het scherm is volgens CNET prachtig, net als de gemaakte foto’s en de accuduur. Genoeg om het label “The most serious Apple smartphone yet” uit te delen.

https://www.youtube.com/watch?v=4nhhM47O3I8

> Lees de complete iPhone 6 Review van CNET
> Lees de complete iPhone 6 Plus Review van CNET

Engadget: It made the leap before it was too late.
Techsite Engadget gaat graag in detail met metingen. De iPhone 6 ging in hun accutest een kleine 13 uur mee, terwijl de iPhone 6 Plus het meer dan 17 uur volhield. In Benchmarks blijken de iPhones gelijkwaardig maar niet sneller te zijn dan de nieuwste Android-toestellen. Tegenover de iPhone 5s is een verbetering in snelheid meetbaar, maar niet merkbaar. Bij webbrowsing zette de iPhone 6 Plus de beste prestaties ooit gemeten neer.

> Lees de complete iPhone 6 (Plus) Review van Engadget

The Verge: The iPhone 6 is the big iPhone for everyone
Volgens The Verge is het simpel. De iPhone 6 (Plus) is de beste smartphone op de markt en dat komt door de camera. De camera is snel en neemt betere foto’s dan iedere andere smartphone. De goede stabilisatie van video valt ook in de smaak.

Op het ontwerp heeft The Verge wel wat aan te merken, de dikke randen aan de achterkant hadden niet gehoeven en ook de camera die iets uitsteekt is jammer. Een detail dat alleen The Verge is opgevallen is dat de speaker in de nieuwe iPhones beter zijn, ze kunnen harder.

> Lees de complete iPhone 6 Review van The Verge
> Lees de complete iPhone 6 Plus Review van The Verge

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste reviews iPhone 6 (Plus) erg positief
Sluiten