Eerste reviews iPhone 6 (Plus) erg positief

28 reacties

Hoewel de iPhone 6 en iPhone 6 Plus vrijdag aanstaande pas in de eerste landen te koop zijn, hebben enkele grote techsites al een review-model gekregen. De eerste reviews verschijnen inmiddels online en zijn bijzonder positief. De grote iPhones scoren hogen ogen.

Onder andere Re/code, Engadget, CNET en The Verge hebben de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uitgebreid bekeken. Iedereen is onder de indruk van de nieuwe toestellen, zowel de 4,7-inch iPhone 6 als 5,5-inch iPhone 6 Plus weten de reviewers te overtuigen. Lees in dit artikel de belangrijkste conclusies uit de eerste reviews.

Re/code: “It’s a Winner” (iPhone 6)
Bij Re/code is veteraan Walt Mossberg verantwoordelijk voor de review van de iPhone 6. Mossberg vindt de nieuwe iPhone mooi en merkt op dat het 4,7-inch model nog steeds prima in een broekzak en hand. De reviewer is onder de indruk van het Retina HD-scherm. Het is even scherp maar weergeeft volgens Mossberg mooiere kleuren.

> Lees de complete iPhone 6 Review van Re/code.

Re/code: “Other jumbo phones felt like plastic toys” (iPhone 6 Plus)
Ook over de iPhone 6 Plus is Re/code positief. Volgens reviewer Lauren Goode is het de eerste grote smartphone die niet als uit te kluiten gewassen speelgoed voelt. Goode merkt ook op dat de iPhone 6 Plus een goede vervanger voor een iPad is. De accu kan ook op goedkeuring van de reviewer rekenen, deze gaat bij heftig gebruik meer dan anderhalve dag mee.

> Lees de complete iPhone 6 Plus Review van Re/code

CNET: “Its the perfect current middle ground”
CNET geeft de voorkeur aan de 4,7-inch iPhone 6 en is van mening dat het een prima upgrade is voor iedereen met een iPhone 5 of eerder. Apple heeft volgens de reviewer prestaties, nieuwe features, design en grootte perfect afgewogen. Toch noemt CNET de iPhone 6 niet spectaculair beter dan de iPhone 5s, op gebied van accuduur wordt weinig winst geboekt.

De iPhone 6 Plus weet echter wel te overtuigen. Het scherm is volgens CNET prachtig, net als de gemaakte foto’s en de accuduur. Genoeg om het label “The most serious Apple smartphone yet” uit te delen.

https://www.youtube.com/watch?v=4nhhM47O3I8

> Lees de complete iPhone 6 Review van CNET
> Lees de complete iPhone 6 Plus Review van CNET

Engadget: It made the leap before it was too late.
Techsite Engadget gaat graag in detail met metingen. De iPhone 6 ging in hun accutest een kleine 13 uur mee, terwijl de iPhone 6 Plus het meer dan 17 uur volhield. In Benchmarks blijken de iPhones gelijkwaardig maar niet sneller te zijn dan de nieuwste Android-toestellen. Tegenover de iPhone 5s is een verbetering in snelheid meetbaar, maar niet merkbaar. Bij webbrowsing zette de iPhone 6 Plus de beste prestaties ooit gemeten neer.

> Lees de complete iPhone 6 (Plus) Review van Engadget

The Verge: The iPhone 6 is the big iPhone for everyone
Volgens The Verge is het simpel. De iPhone 6 (Plus) is de beste smartphone op de markt en dat komt door de camera. De camera is snel en neemt betere foto’s dan iedere andere smartphone. De goede stabilisatie van video valt ook in de smaak.

Op het ontwerp heeft The Verge wel wat aan te merken, de dikke randen aan de achterkant hadden niet gehoeven en ook de camera die iets uitsteekt is jammer. Een detail dat alleen The Verge is opgevallen is dat de speaker in de nieuwe iPhones beter zijn, ze kunnen harder.

> Lees de complete iPhone 6 Review van The Verge
> Lees de complete iPhone 6 Plus Review van The Verge

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Ik begin nou eigenlijk een beetje het gevoel te krijgen dat mijn iPhone 5S oud wordt…

 • Profielfoto
  jackybe67

  Ben blij dat ik altijd een lederen hoesje erbij koop, moet ik niet op die verschrikkelijk lelijke antenne banden kijken. Is voor mij de enigste blunder die Apple in het design gemaakt heeft. Weet iemand of die dikke strepen ook voordelen heeft?

 • Profielfoto
  Buzz

  Tja, als je een dik leren hoesje om je iPhone mooier vindt dan een paar subtiele vlakke strepen in een superdun plakje aluminium… Ik vind het in ieder geval wel mooi staan. Een helemaal vlak stuk metaal ziet er nu ook weer niet erg spannend of chique uit. En er wordt gezegd dat de streepjes ervoor dienen om de antenne onderdelen af te scheiden. Dat was bij de iPhone 4 zo wat betreft de streepjes aan de zijkant, maar of dat bij de 6 ook zo is voor de streepjes op de achterkant weet ik niet.

 • Profielfoto
  iMachia

  Moet ik mijn 3Gs toch maar eens gaan inruilen….

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  De kunststof bandjes zijn noodzakelijk: elektromagnetische straling wordt niet door aluminium doorgelaten. Apple had hierin dus geen keus: achter elke rand zit een antenne.

 • Profielfoto
  jackybe67

  mvmaastricht,

  voor mij mochten de bandjes horizontaal lopen, alleen niet nog eens naar boven toe. Dat snap ik niet.

 • Profielfoto
  Niels

  voor mij mochten de bandjes horizontaal lopen, alleen niet nog eens naar boven toe. Dat snap ik niet.

  Dat heeft te maken met de NFC-antenne, die zich aan de bovenkant bevindt. Die aan de onderkant is denk ik om de symmetrie te behouden.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Hmm, en hoe doet HTC het dan met hun ontwerp? Daar zit ook NFC in.

  Toen ik de 1ste gelekte foto’s zag, hoopte ik toch dat ze hier iets aan gingen doen. Laat ik er niet teveel over uitweiden, als hij uitkomt ga ik er toch eentje halen, ben alleen nog aan het twijfelen over de 6+….

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Hmm, en hoe doet HTC het dan met hun ontwerp? Daar zit ook NFC in.

  Plastic.

 • Profielfoto
  Zakske

  Een woord dat in veel reviews opduikt is slippery, koop er dus maar direct een case bij.

 • Profielfoto
  seek

  Alleen de achterkant is OERLELIJK: dikke witte randen, inlegplaatjes, en uitstekend camera raampje.

  Apple praat poetisch over de ronde randjes die het swipen natuurlijker maken, maar verkopen ook cases.

  Maar, mijn Plus 128GB komt overmorgen;-) Er zijn genoeg dingen heel erg goed & mooi.

 • Profielfoto
  Spam

  Ik vind het nogal inconsistent die reviews. Bij de een is de iphone 6 wel erg goed en bij de andere ‘wel ok’. Ik was met name geïnteresseerd in de batterij en dat wordt niet echt duidelijk. Ook praten ze niet genoeg in vergelijking met android apparaten van dezelfde maat. Zo blijf ik het vreemd vinden dat apple nog geen waterdichtheid heeft geïntroduceerd. En waarom heeft de 6 plus geen stereo speakers? Dit laatste begrijp ik vooral echt niet. Als je een telefoon maakt om Android gebruikers te overtuigen dan moet je toch wel iets laten zien?

 • Profielfoto
  tomc

  Zijn deze lijnen nu van glanzend of mat plastic?

 • Profielfoto
  Mensmetb

  Ik vind die strepen niet per se mooi, maar het is wel beter dan een compleet egale achterkant. Dat ziet er volgens mij echt lelijk uit

 • Profielfoto
  Ce

  Hmm, en hoe doet HTC het dan met hun ontwerp? Daar zit ook NFC in.

  Plastic.

  Bedoel je met “plastic” dat het om plastic toestellen gaat? In dat geval klopt dat zeker niet voor de toptoestellen. De One (zowel de M7 als de M8) maakt gebruik van dezelfde techniek, kunststof strookjes in het aluminium.

 • Profielfoto
  Ce

  Ik vind het wel redelijk tot goede reviews. Een behoorlijk deel van de gegevens is redelijk subjectief en eerder gebaseerd op gevoel en indruk dan op harde cijfers (batterijgebruik bijvoorbeeld) Het review van Mossberg kan me gestolen worden, die zit veel te veel bij Apple aan tafel om als reviewer nog serieus genomen te worden.

 • Profielfoto
  Zakske

  Ik was met name geïnteresseerd in de batterij en dat wordt niet echt duidelijk.

  De batterijduur van de 6 is korter dan die van de 5S, die van de 6 Plus is langer dan de 5S.

 • Profielfoto
  MEEUW

  allemaal discutabel, hoe kan je nou zo positief zijn over een telefoon die maar wat kleine update heeft gehad….

 • Profielfoto
  Airswing

  Hé! Ineens veel minder negatieve reacties. Zo gaat het altijd. Eerst schreeuwen en dan toch kopen.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Wil iedereen die commentaar heeft over de plastic randen op de achterkant aub zijn commentaar voor zich houden. Jullie waren zeker ook de eerste die hard van de toren bliezen bij de ‘antenne-gate’?! De lijnen zijn simpelweg noodzakelijk om de straling goed door te geven!

  Verder OT: wat raar dat ik een recensie lees die tevreden is met 1,5 dag accu. In een smartphone is 1,5 blijkbaar prima, maar in een smart watch valt iedereen er over. Gek is dat. De watch is geen normaal horloge maar een apparaat met heel veel mogelijkheden en opties. Dus word de accuduur minder. Helaas maar waar. Als er een goede oplossing zou zijn (en tegen een betaalbare prijs) zou die zeker in de watch zijn verwerkt.

 • Profielfoto
  Buzz

  Zo blijf ik het vreemd vinden dat apple nog geen waterdichtheid heeft geïntroduceerd. En waarom heeft de 6 plus geen stereo speakers? Dit laatste begrijp ik vooral echt niet. Als je een telefoon maakt om Android gebruikers te overtuigen dan moet je toch wel iets laten zien?

  Waterdicht en stereo speakers zijn slechts schijnfeatures, die misschien voor een Android gebruiker goed staan op een checklist, maar die eigenlijk niet zo heel erg interessant zijn. Beter een goede mono speaker dan twee slechte stereospeakers op zo’n klein apparaat. En voor mij ook beter de net niet waterdichte afwerking van een iPhone dan de waterdichte afwerking van een Android telefoon.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Hmm, die achterkant is niet echt super mooi, maar een hoesje of zoiets hou ik niet van.
  Ik denk dat ik de achterkant met zwarte carbon folie gaat wrappen.

 • Profielfoto
  Grogy

  @Airswing

  Eerst schreeuwen en dan toch kopen.Ik dacht het niet, ik blijf de 6 en de 6+ lelijke toestellen vinden, deze koop ik never!
  Koop ze zelf maar.

 • Profielfoto
  jordeynl

  Ik was met name geïnteresseerd in de batterij en dat wordt niet echt duidelijk.

  De batterijduur van de 6 is korter dan die van de 5S, die van de 6 Plus is langer dan de 5S.

  Bekijk de video van the Verge is even opnieuw. Daarin wordt duidelijk vermeld dat de batterijduur juist enorm verbeterd is. Bij ”heavy” use kan hij meer dan 1,5 dag a 2 dagen mee.

 • Profielfoto
  Zakske

  Bekijk de video van the Verge is (sic) even opnieuw.

  Dat doe ik lekker niet, check jij maar even de reviews van The Wall Street Journal, Engadget en CNET.

 • Profielfoto
  markiij

  Volgens The Verge is het simpel. De iPhone 6 (Plus) is de beste smartphone op de markt[…]

  Zeg, ik snap dat dit een Apple fansite is maar dit is gewoon treurig. Iedereen die het filmpje ook daadwerkelijk bekijkt ziet dat the Verge de iPhone 6 best een goed apparaat vind, maar de beste smartphone op de markt??? Dat is echt verzonnen onzin hoor; gewoon lulkoek van de Apple-aanbidder die dit stukje heeft getypt.

  En Buzz_D, waterdicht een schijnfeature? Ik heb een jaartje met een Xperia Z gewerkt en de Z2 is onderweg. Het is juist een feature waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Leuk hoor, dat je nu op je iPhone kunt zien hoe hoog de trap is die je oploopt, maar zoiets zou ik nu echt nooit gebruiken -waarmee ik overigens niet zeg dat het voor iedereen nutteloos is. De Xperia Z heb ik vaak genoeg in bad gebruikt voor een aflevering Netflix, of in de regen, om bij de bushalte toch zonder zorgen 9292 te kunnen checken. Op vakantie heb ik er in zee wat leuke filmpjes mee geschoten.

  En je argument van de afwerking is onzin. De Xperia Z toestellen zien er strakker uit dan deze nieuwe iPhones (ja, ja, persoonlijke voorkeur, maar ontkennen dat het design in ieder geval mooi is kun je niet). Dan moet Apple toch ook wel zoiets kunnen ontwikkelen denk je niet?

  Anyway, ik ben blij dat we eindelijk grotere iPhones zien. Ze zien er top uit. Wel jammer van de strepen en de uitstekende camera (ja, ik behoor tot het kamp dat daar maar niet over kan ophouden met zeuren).

 • Profielfoto
  Koezel

  Stereo speakers op zo’n beperkte afstand is onzin. Dat hoor je niet.
  Het vraagt om technische aanpassing, met name de versterkermodule zal anders in elkaar zitten. Dan inderdaad beter een goede mono luidspreker.

 • Profielfoto
  ernst.

  Leuk dat Walt Mossberg de iPhone 6 zo leuk en goed vindt maar ik neem het hooguit voor kennisgeving aan want dit is gewoon een betaalt marketingverhaaltje ter favoure van Apple. Voor wie het nog niet wist:

  Toen Jobs nog leefde toen kon ome Walter vanwege zijn belangrijke functie bij de WSJ altijd al als eerste toegang krijgen tot de nieuwste spullen en mocht deze zelfs houden zolang het maar in Apple’s belang was, want ome Steve houdt niet van negatieve (lees: eerlijke evenwichtige reviews die misschien ook negatef kunnen uitvallen) publiciteit en de marketing hype moet wel gevoed blijven worden uit naam van Apple’s portemonnee.