Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 7 september 2014

‘Eerste iWatch-apps al in de maak’

Dat Apple’s toekomstige wearable veel meer wordt dan een accessoire voor de iPhone, bleek al eerder uit technische specificaties die uitgelekt zijn. Nu blijkt dat ontwikkelaars waarschijnlijk ook aan de slag kunnen met het maken van apps voor de iWatch.

Bronnen met kennis van Apple’s plannen vertellen 9to5Mac dat een select groepje bedrijven, waaronder twee grote sociale netwerken, een SDK voor het maken van iWatch-apps hebben ont­vangen. Er geldt strikte geheimhouding, de Software Development Kit zou pas enkele dagen beschikbaar zijn.

Het is waarschijnlijk dat Apple tijdens het evenement van aanstaande dinsdag een tipje van de sluier van de iWatch oplicht. Dan moeten er natuurlijk een aantal apps klaarstaan waarmee een demonstratie gegeven kan worden. Het is gebruikelijk dat Apple een aantal ontwikkelaars eerder toegang tot de SDK voor een nieuw product geeft, dit gebeurde ook bij de iPad en iPhone.

Twitter en Facebook zijn waarschijnlijk al bezig met iWatch-apps.

Dezelfde bronnen vertellen dat de iWatch begin 2015 te koop zal zijn en ongeveer 350 euro gaat kosten. Dit geeft ontwikkelaars de tijd om apps te ontwikkelen. De wearable zou op een aangepaste versie van iOS 8 draaien en volop gebruik maken van HealthKit voor gezondheidsdata en HomeKit als onderdeel van een ‘smart iHome’.

Het is nog onduidelijk hoe Apple’s wearable eruit gaat zien. Hoewel er geen gebrek is aan concepten, is er nog niets concreets gelekt. Het feit dat Apple flink wat modejournalisten voor aanstaande dinsdag heeft uitgenodigd verklapt al wel dat het een modieus ding gaat worden. Ook wordt verwacht dat sport, fitness en health een belangrijke rol gaat spelen.

Welke app wil jij niet op de iWatch missen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Eerste iWatch-apps al in de maak’
Sluiten