‘Eerste iWatch-apps al in de maak’

21 reacties

Dat Apple’s toekomstige wearable veel meer wordt dan een accessoire voor de iPhone, bleek al eerder uit technische specificaties die uitgelekt zijn. Nu blijkt dat ontwikkelaars waarschijnlijk ook aan de slag kunnen met het maken van apps voor de iWatch.

Bronnen met kennis van Apple’s plannen vertellen 9to5Mac dat een select groepje bedrijven, waaronder twee grote sociale netwerken, een SDK voor het maken van iWatch-apps hebben ont­vangen. Er geldt strikte geheimhouding, de Software Development Kit zou pas enkele dagen beschikbaar zijn.

Het is waarschijnlijk dat Apple tijdens het evenement van aanstaande dinsdag een tipje van de sluier van de iWatch oplicht. Dan moeten er natuurlijk een aantal apps klaarstaan waarmee een demonstratie gegeven kan worden. Het is gebruikelijk dat Apple een aantal ontwikkelaars eerder toegang tot de SDK voor een nieuw product geeft, dit gebeurde ook bij de iPad en iPhone.

iWatch-concept
Twitter en Facebook zijn waarschijnlijk al bezig met iWatch-apps.

Dezelfde bronnen vertellen dat de iWatch begin 2015 te koop zal zijn en ongeveer 350 euro gaat kosten. Dit geeft ontwikkelaars de tijd om apps te ontwikkelen. De wearable zou op een aangepaste versie van iOS 8 draaien en volop gebruik maken van HealthKit voor gezondheidsdata en HomeKit als onderdeel van een ‘smart iHome’.

Het is nog onduidelijk hoe Apple’s wearable eruit gaat zien. Hoewel er geen gebrek is aan concepten, is er nog niets concreets gelekt. Het feit dat Apple flink wat modejournalisten voor aanstaande dinsdag heeft uitgenodigd verklapt al wel dat het een modieus ding gaat worden. Ook wordt verwacht dat sport, fitness en health een belangrijke rol gaat spelen.

Welke app wil jij niet op de iWatch missen?

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Nu wil ik echt graag weten wat het gaat worden, fitness of gewoon een soort extensie voor je iPhone. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  chrispis

  Infinity blade.

 • Profielfoto
  Sjoerdje

  Spotify, Onkyo Remote, TomTom en vooral Whatsapp

 • Profielfoto
  rdesign

  Op dit moment zich ik nog steeds het nut niet echt. Al zag ik dat destijds bij de iPad ook niet. Ik ben erg benieuwd waar ze mee komen dinsdag!

 • Profielfoto
  tomc

  Nu wil ik echt graag weten wat het gaat worden, fitness of gewoon een soort extensie voor je iPhone. Ben benieuwd!

  Meen je dit nou? Zijn dit echt de 2 opties van wat het gaat worden volgens jou? fitness of gewoon een extensie? Dit wordt gewoon een volwaardig nieuw product om je pols. De iPad is toch ook niet gewoon een monitor voor je iPhone?
  En gewoon een fitness prul wordt het ook niet Apple zo nooit een product op de markt brengen met zo’n specifieke doelgroep.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Ik verwacht dat alles al aanwezig is en geen nieuwe SDK nodig is. De iWatch (als het zo gaat heten) gaat notificaties en Today Widgets doen, alles daarvoor zit al in de iOS8 SDK. Alle ontwikkelaars kunnen al een tijdje aan het werk hiermee.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Infinity blade.

  Haha, dan is binnen twee minuten je batterij leeg.:smile:

 • Profielfoto
  draugminaion

  Op dit moment zich ik nog steeds het nut niet echt. Al zag ik dat destijds bij de iPad ook niet. Ik ben erg benieuwd waar ze mee komen dinsdag!

  Het lijkt er op dat je er contactdoos betalen mee gaat kunnen doen. In Nederland nog niet echt een ding. Maar, de ING die langzaam contactdoos betalen invoert, heeft de dag na Apple’s aankondiging ook een nog niet nader beschreven aankondiging. Het idee ligt voor de hand, je telefoon pakken in plaats van je betaalpas heeft wijnig toegevoegde waarde. Betalen met iets wat je niet hoeft te pakken omdat het al aan je pols zit is een ander verhaal. Wat er in je betaalpas voor contactloos betalen zit kan makkelijk ook in de iWatch, technisch geen enkel probleem.

 • Profielfoto
  draugminaion

  Infinity blade.

  Haha, dan is binnen twee minuten je batterij leeg.:smile:

  Optimist!

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik zou hem ALLEEN kopen als er een klok-app op kan draaien, je weet wel: zoiets als een applicatie waarop je kan zien hoe laat het is.
  Ik moet nu steeds mijn iPhone uit mijn zak halen om dat te doen…..

 • Profielfoto
  Glime

  Zou wel geweldig zijn, je smart-home met homekit direct bedienen met je iWatch. Philips Hue lapen, thermostaat, deur van de garage openen, digitale sleutel om in je huis te komen (met natuurlijk touch ID om het veilig te houden dat andere je horloge niet voor die dingen kunnen gebruiken)

 • Profielfoto
  iSponge

  Een OMT app?:P

 • Profielfoto
  THX-1138

  World of Warcraft;!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  TWS
  NS
  Omnifocus
  Facebook
  Twitter
  NOS
  Knab
  Netflix;-)

 • Profielfoto
  Noest

  @draugminaion Juist! Dat was nu de reden waar ik naar opzoek was en die ik niet kon vinden! Maar dat gaat inderdaad het werkelijke voordeel worden ivm betalen. Hij kan ook niet gestolen worden zomaar. En wanneer ze er Touch ID in weten te bouwen, dan is alles rond:)

  Dank je!

 • Profielfoto
  Tony smeT

  @Dydefox: wat jij wil bestaat al sinds 1571.

  Ik ben heel benieuwd naar die iWristwatch. Apple zal toch stevig uit de hoek moeten komen om mij te overhalen zo’n ding aan te schaffen. Maar ik hou ze niet tegen…;-)

 • Profielfoto
  Noest

  Wanneer het betalen geïntegreerd zit icm Touch ID, alleen daarvoor zou k ‘m al de moeite waard vinden. En dan toch zou ik nog niet deze kopen. Ik kom nooit bij de hamburgerketen, en waar ik er verder mee zou kunnen betalen, ik weet het niet. Ik wacht de tweede serie wel af, dan zijn er ook meer plaatsen waar je het kan gaan gebruiken en wordt het pas echt een beetje zinvol voor mij.

 • Profielfoto
  Yesandno

  Vooral icm HealthKit lijkt mij het een perfect apparaat om zaken te meten waar vooral ouderen mee te maken hebben, registreren van hartfalen en hartritme stoornissen en direct kunnen koppelen aan je digitale patiënten dossier.

 • Profielfoto
  Phr3ak

  Ik zou graag zien dat er GOEDE apps voor het Philips Hue systeem komen. De verlichting in je woning aanpassen door een veeg over je iWatch. Of andere domotica oplossingen zoals makkelijk de temperatuur aanpassen enz enz. Ik zie genoeg toepassingen:)

 • Profielfoto
  ldb

  Het zou idd supercool zijn als siri de zenders van je nieuwe apple tv veranderd, de lichten aan of uit doet, hoef je niet meer in je handen te klappen, alleen maar in je horloge te fluisteren. De mogelijkheden zijn eindeloos…

  “Beam me up Scottie”

 • Profielfoto
  steveb

  ik ben benieuwd op ze zich zouden wagen aan wel nfc en geen bleutooth in de iwatch
  om energie te sparen