Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 16 september 2014

Eerste batch iPhone 6 (Plus) verlaat Chinese fabrieken

Aanstaande vrijdag krijgen kopers uit negen landen die de iPhone 6 en iPhone 6 Plus al konden pre-orderen de eerste exem­plaren geleverd. Gisteren zijn vliegtuigen vol met nieuwe iPhone-modellen vanuit China richting de VS en UK vertrokken.

Het transport is in volle gang. Apple heeft niet alleen meer dan 4 miljoen pre-orders te voltooien, de verkoop van de nieuwe iPhones start aanstaande vrijdag ook in Apple Stores in onder andere Duitsland, Frankrijk de VS en UK. Een piloot die met een Boeing 747 vol iPhones heen en weer naar China vliegt, heeft foto’s van het transport gemaakt.

Volgens de vliegenier passen in een transportvliegtuig ongeveer 200.000 iPhones, die rechtstreeks uit de fabriek van Foxconn in Zhengzhou komen. Een enkele reis duurt 17 tot 20 uur.

Niet alle iPhones belanden netjes in het vliegtuig, er valt er ook wel eens een van de vrachtwagen het vliegtuig. Zo zijn er al diverse werkende iPhone 6 (Plus)-modellen in China en Vietnam aangetroffen.

Apple verwacht niet alle pre-orders voor het eind van de maand te kunnen uitleveren. Gezien er 200.000 iPhones in een vliegtuig kunnen, lijkt niet zozeer het vervoer, maar productiecapaciteit de bottleneck.

Nederlanders die niet voor een Apple Store in Duitsland willen kamperen om aanstaande vrijdag een iPhone 6 (Plus) in handen te hebben, moeten nog even geduld hebben. De verkoop start in Nederland op vrijdag 26 september in de Apple Stores in Den Haag, Haarlem en Amsterdam. Providers nemen al wel pre-orders aan, maar kunnen niet voor die datum leveren. Bij Apple Premium Resellers wordt een kleine voorraad verwacht.

Reageer op artikel:
Eerste batch iPhone 6 (Plus) verlaat Chinese fabrieken
Sluiten