Dyson maakt eerste robotstofzuiger met iPhone-app

13 reacties

Met HomeKit gaat Apple een centrale hub vormen waar alle slimme huisautomatisering op aan kan sluiten. De nieuwste Dyson 360 Eye valt zeker onder de noemer slimme huisautomatisering. Het is een robotstofzuiger die kan zien én met de iPhone werkt.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het apparaat een 360-graden camera en een aantal infrarood-sensoren die zorgen voor een 3D-scan van de ruimte. Hierdoor is de stofzuiger nauwkeuriger dan gewone robotstofzuigers. Vanaf je iPhone geef je het apparaat commando’s.

James Dyson vertelt aan Appliance Retailer dat het gadget-gehalte niet het belangrijkst was, maar dat het apparaat ook goed moet schoonmaken. Dit doen veel andere robotzuigers volgens Dyson momenteel niet.

Zoals praktisch alle stofzuigers van het merk, heeft ook de 360 Eye de beschikking over een roterende cycloonscheider. Deze zorgt voor een betere scheiding tussen vuil en de luchtstroom, waardoor de zuigkracht toeneemt.

Het is nog niet duidelijk of de stofzuiger ook met Apple’s HomeKit gaat werken. De iPhone-app kan gebruikt worden om de werkzaamheden van de Dyson te plannen en geeft directe rapportage over de vorderingen. Is de vloer al schoon, of kan je nog een extra rondje joggen? Ook buitenshuis zijn de vorderingen bij te houden.

De Dyson 360 Eye is in het voorjaar vanaf 2015 in Japan te koop, later volgend jaar volgen andere landen. Het apparaat zal niet goedkoop zijn. Hey Siri, start the vacuüm cleaner and clean the bedroom. Welke iPhone-gebruiker kijkt daar nou niet naar uit?

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  De Dyson 360 Eye is in het voorjaar vanaf 2105 in Japan te koop, later volgend jaar volgen andere landen. Het apparaat zal niet goedkoop zijn.

  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH

 • Profielfoto
  sunapple

  Gaaf ding. Als ze hun producten van aluminium maakten had je het verschil tussen Dyson en Apple niet meer kunnen vinden:razz:

 • Profielfoto
  Webbiker

  Pas in 2105 te koop?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Oops! 2105 zei u? Even drie keer kuchen.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Kan ie ook traplopen?:grin:

  Anders zegt Siri ”Ccleaner can’t clean your bedroom, because it cannot reach it over the stairway. I suggest you install an elevator.”

 • Profielfoto
  MEEUW

  Cool ding, zeker de moeite waard. Eindelijk nagedacht over dingen.
  En stofzuiger robots zijn iid nog niet goed genoeg.

  Min punt : De camera. Hoe hack gevoelig zal die zijn….

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ik word altijd een beetje kriegelig van een uitspraak als “digital motor”…

 • Profielfoto
  RickDeRaaf

  Met app klinkt super!
  Grote manko bij dit model is de hoogte, lijkt me niet onder kasten en dressoirs door te kunnen om daar te zuigen.

 • Profielfoto
  Zakske

  Een app waarmee je hem aan kunt zetten, z’n vorderingen op kunt volgen en een camera maken iets niet slim. Zo’n apparaat zou via andere sensoren – denk Nest thermostaat en rookmelders – moeten leren wanneer je er niet bent of bepaalde ruimtes niet gebruikt, en dan lekker zelf gaan stofzuigen. Het enige intelligente aan dit ding is dat hij weet waar hij al gestofzuigd heeft, voor de rest is het nog allemaal redelijk dom. En de hoogte is idd. niet erg handig, want daardoor past hij dus niet onder bedden, banken en kasten. Rupsbanden zijn dan wel weer cool.

 • Profielfoto
  computer space

  SimVacuum….
  Bedien je robotstofzuiger op afstand en kijk met m mee.

 • Profielfoto
  bigbnl

  leuk, maar met die hoogte moet je dus nog alles nalopen met een gewone stofzuiger. 360 technologie is ook niet echt nieuw, samsung heeft een soortgelijk systeem, wat in de praktijk niet werkt. mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar Irobot.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is een ding waar je helemaal niks mee kunt in een doorsnee woning. Alleen als je een giga huis hebt met giga kamers waar heel weinig in staat, kan je er iets mee. Anders ben je sneller, eenvoudiger en beter af met een gewone stofzuiger. Lijkt mij.

 • Profielfoto
  Graag12

  Hi there, thanks for good overview. I have somewhere alredy read some minds about apple and dyson co-working and I can say that I’m really impressed of such technological step of dyson products, they have invested their money in the right way. By the way, have anyone any knowledges about qulity dyson products selling by distributors? Thanks.