Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 september 2014

Dyson maakt eerste robotstofzuiger met iPhone-app

Met HomeKit gaat Apple een centrale hub vormen waar alle slimme huisautomatisering op aan kan sluiten. De nieuwste Dyson 360 Eye valt zeker onder de noemer slimme huisautomatisering. Het is een robotstofzuiger die kan zien én met de iPhone werkt.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het apparaat een 360-graden camera en een aantal infrarood-sensoren die zorgen voor een 3D-scan van de ruimte. Hierdoor is de stofzuiger nauwkeuriger dan gewone robotstofzuigers. Vanaf je iPhone geef je het apparaat commando’s.

James Dyson vertelt aan Appliance Retailer dat het gadget-gehalte niet het belangrijkst was, maar dat het apparaat ook goed moet schoonmaken. Dit doen veel andere robotzuigers volgens Dyson momenteel niet.

https://www.youtube.com/watch?v=OadhuICDAjk

Zoals praktisch alle stofzuigers van het merk, heeft ook de 360 Eye de beschikking over een roterende cycloonscheider. Deze zorgt voor een betere scheiding tussen vuil en de luchtstroom, waardoor de zuigkracht toeneemt.

Het is nog niet duidelijk of de stofzuiger ook met Apple’s HomeKit gaat werken. De iPhone-app kan gebruikt worden om de werkzaamheden van de Dyson te plannen en geeft directe rapportage over de vorderingen. Is de vloer al schoon, of kan je nog een extra rondje joggen? Ook buitenshuis zijn de vorderingen bij te houden.

De Dyson 360 Eye is in het voorjaar vanaf 2015 in Japan te koop, later volgend jaar volgen andere landen. Het apparaat zal niet goedkoop zijn. Hey Siri, start the vacuüm cleaner and clean the bedroom. Welke iPhone-gebruiker kijkt daar nou niet naar uit?

Reageer op artikel:
Dyson maakt eerste robotstofzuiger met iPhone-app
Sluiten