De iPod Classic is niet meer

26 reacties

De introductie van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch en Apple Pay worden met groot enthousiasme ontvangen. Toch betekende de Apple-aankondiging van dinsdagavond ook het einde van een voor velen bijzonder product dat ooit geschiedenis schreef.

De iPod-lineup bestaat nu uit de iPod shuffle, iPod nano en iPod touch. De iPod Classic is uit de Online Apple Store gehaald. Het was de eerste iPod die Apple in 2001 introduceerde, daarmee was het het langst verkrijgbare Apple-product, maar na 13 jaar valt nu het doek voor de originele iPod.

De iPod Classic was al een tijdje niet meer geüpdatet, de zesde generatie werd in 2008 uitgebracht en heeft sindsdien geen update meer gehad. Het was, naast de iPhone 4s, het enige product met een 30-pins aansluiting. Nu ook de iPhone 4s en of life is, heeft Apple alle producten met een 30-pins aansluiting uitgefaseerd.

Muziek verplaatst zich tegenwoordig steeds vaker naar de cloud. Apple kocht met Beats Music een eigen streaming-muziekdienst. Ook andere streamingdiensten als Spotify en Deezer winnen snel aan populariteit. Waarschijnlijk wil Apple zich op streaming focussen en komt 160 GB in je broekzak komt tot een einde. Ga jij de iPod Classic missen?

 

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  J-P-H

  Ja:-(
  Super jukebox achter in mijn auto.

 • Profielfoto
  Tony smeT

  Ik heb er eentje, zal ‘m maar koesteren…:-o

 • Profielfoto
  roger767

  nee ik ga de classic niet missen. Nu dat de iphone ook in 128gb verkrijgbaar is hebben de ipod classic liefhebbers toch een ander product waar ze heel wat muziek op kwijt kunnen.

 • Profielfoto
  vanhyfte.johnny

  Heb 140GB muziek. Dus nee een 128GB iPhone is niet genoeg. Ik ga de mijne koesteren als een juweel totdat er een 256GB iPhone is. En dan zal ik het clickwheel missen.

 • Profielfoto
  Alles-apple

  Zit in het dashboard gebouwd.

 • Profielfoto
  vanhyfte.johnny

  Heb net gezien dat het “koop een ipod” icoon in de online Apple store een classic moet voorstellen. Zo is hij toch niet helemaal verdwenen.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ik blijf het raar en klantonvriendelijk vinden dat die dingen meteen uit de Apple Store gehaald worden. Wil je er nog één kopen, dan kan dat dus niet meer. Dat soort geintjes flikken ze iedere keer. Heb dat bij de iMac destijds ook gezien.
  Heb liever dat ze op dit soort bijeenkomsten de nieuwe spullen tonen en aankondigen, maar dat ze pas over een paar weken/maanden daadwerkelijk verkrijgbaar zijn.

 • Profielfoto
  olafnagels

  Grote misser. Waarom geen ssd en lightning? De markt is er voor. We houden ibood en Co in het oog.

 • Profielfoto
  pim939

  Jammer, ik had stiekem wel gehoopt op een vervanging van de classic. Ik heb nu een 32 GB iPhone waar niet al mijn muziek op past en een 64 GB iPhone/iPod touch vind ik te duur. Een iPod nano met 128 GB opslag was bijvoorbeeld helemaal top geweest.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Nou en? Na13 jaar….

 • Profielfoto
  rsluman

  Ja, en of ik hem ga missen. Snel nog ergens een reserve-Classic aanschaffen…

 • Profielfoto
  Paddeltje

  Erg jammer. Eigenlijk had ik ook gehoopt op een nieuwe Classic, ter vervanging van de oude. Een iPod touch met 256 GB was welkom geweest.

 • Profielfoto
  smacdab

  Healthcare voor 16 jarigen;-) meten is weten hè? Genieten van muziek is geen item meer. De leuk is voor owelullen.

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Hij ligt keurig in z’n doosje op de kast. Die zal ik nooit weg doen.

 • Profielfoto
  Welloe

  Laatst m’n derde Classic kwijtgeraakt, direct een nieuwe gekocht. Snel maar een reserve halen voor wanneer ik deze kwijtraak;!

 • Profielfoto
  Sprint

  Enorm missen zelfs. Ik koop nog snel een reserve. Die capaciteit komt op een volgende variant vast wel weer terug, maar het intuïtieve bedienen, op de tast, zonder te kijken, niet. (Ik gebruik m’n Classic o.a. in bed, in slaap vallen met podcasts…).

  Een dierbaar icoon.

 • Profielfoto
  ElsR

  Ik heb er een met al mijn muziek er op (> 100 GB) op een speakerset staan, die zal ik dus koesteren. Draadloze speakers voor bij de computer zijn me nog net even te duur.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ik ben nogal wispelturig en weet vaak niet vantevoren wat ik een uur later wil horen. Mijn iPhone biedt daarvoor echt niet genoeg Gb. Ik koester ‘m en zal er vanaf nu nog voorzichtiger mee zijn!

 • Profielfoto
  JeroenXC

  Is mijn muziekbron in de auto, ga er denk ik nog maar 1 halen als reserve.
  Kan mijn muziek ook via iTunes Match bereiken maar je hebt niet altijd goede 3/4G.

  Dus de Classic blijft nog wel even.

 • Profielfoto
  uhuburu

  Twee jaar geleden een nieuwe gekocht. Hoop dat die het uithoudt tot er een deugdelijk (lees: ook in het buitenland bruikbaar) alternatief is.

 • Profielfoto
  Bosdavid

  Wel, het was in zekere zin al geruime tijd meer een vraag wanneer ‘ie het toneel niet meer zou betreden, dan wanneer het apparaat zijn nieuwe kledij zou tonen.
  Niettemin koesterde ik de afgelopen vijf jaar mijn fantasie waarbinnen Apple een geüpdatete model zou presenteren, waarbij ik hoopte dat zij zouden kiezen voor een audiofiel waardig machientje. Gewoon een puike muziekspeler rondom de bekende software, bekrachtigd door uitstekende geluidskwaliteit en een goede portie opslagvermogen. Het apparaat hoeft dan wat mij betreft niet kleiner of dunner te zijn, als verkleining ten koste zou gaan van de kwaliteit. De mogelijkheid video’s af en spelletjes te spelen, had Apple ook mogen schrappen; daarvoor bestaan immers de smartphone, tablet en computer.
  Gewoon een toegewijde muziekspeler, betaalbaar in zijn segment.
  Want op zich bestaan dergelijke spelers -die muziek afspelen met een hoge geluidskwaliteit- reeds. iBasso en HifiMan, bijvoorbeeld opereren in het segment. Echter schort het hen, naar wat ik tot nu toe tegengekomen ben, aan een werkelijk goede interface. Tevens zijn de prijzen doorgaans vrij hoog: honderden euro’s, tot bedragen boven €1000,-.
  Begin volgend jaar brengt Neil Young zijn (al dan niet met aanhalingstekens) PonoPlayer uit, welke muziekbestanden van en op een hoge kwaliteit zal afspelen, naar men zegt.
  Afijn, ik wacht nog even af…

 • Profielfoto
  Victor96

  Jammer, elke iPod is mooi. Maar de iPod Classic was de enige échte iPod.

 • Profielfoto
  OSXHIHI

  Zal die nou ook voor veel goedkopper in de winkels zijn?

 • Profielfoto
  jelle jelle

  Ik vraag me af waarom deze hemelse dingetjes nog steeds 260 euro kostten. De mijne is kapot gegaan, maar mn budget is niet toereikend voor een nieuwe.
  Erg jammer, want de classic staat voor de Apple waar ik fan van werd. R.I.P. Clickwheel.

 • Profielfoto
  Noest

  Staat Jobs daar nu werkelijk met een overhead projector op een soort in elkaar getimmerd podiumpje?

  Geweldig!:D

  Echt geweldig!:D

 • Profielfoto
  Optimistje

  Mijn vader heeft er nog een (hij noemt iedere muziekspeler een iPod, maar dit is een echte.) Ik ga vragen of ik hem mag hebben als ik voor hem een Shuffle koop.