Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 september 2014

De iPod Classic is niet meer

De introductie van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch en Apple Pay worden met groot enthousiasme ontvangen. Toch betekende de Apple-aankondiging van dinsdagavond ook het einde van een voor velen bijzonder product dat ooit geschiedenis schreef.

De iPod-lineup bestaat nu uit de iPod shuffle, iPod nano en iPod touch. De iPod Classic is uit de Online Apple Store gehaald. Het was de eerste iPod die Apple in 2001 introduceerde, daarmee was het het langst verkrijgbare Apple-product, maar na 13 jaar valt nu het doek voor de originele iPod.

De iPod Classic was al een tijdje niet meer geüpdatet, de zesde generatie werd in 2008 uitgebracht en heeft sindsdien geen update meer gehad. Het was, naast de iPhone 4s, het enige product met een 30-pins aansluiting. Nu ook de iPhone 4s en of life is, heeft Apple alle producten met een 30-pins aansluiting uitgefaseerd.

Muziek verplaatst zich tegenwoordig steeds vaker naar de cloud. Apple kocht met Beats Music een eigen streaming-muziekdienst. Ook andere streamingdiensten als Spotify en Deezer winnen snel aan populariteit. Waarschijnlijk wil Apple zich op streaming focussen en komt 160 GB in je broekzak komt tot een einde. Ga jij de iPod Classic missen?

 

Reageer op artikel:
De iPod Classic is niet meer
Sluiten