De Apple en U2 deal: 100 miljoen dollar in marketing en meer

58 reacties

Kreeg jij het nieuwe album van U2 ook spontaan op je iPhone? Het staat nog niet op Spotify en is nog niet te koop. Exclusief cadeau van Apple. Wel een duur cadeautje. Hoewel het gratis voor eindgebruikers is, moet Apple er diep voor in de buidel tasten.

The New York Times onthult vandaag de deal tussen Apple en U2. De iPhone-maker blijkt voor een onbekend bedrag een buyout-licentie op het nieuwe album van U2 te hebben. Daarnaast gaat Apple voor 100 miljoen dollar marketing voor U2 verzorgen. Dat is inclusief commercials op TV. De band zal de komende tijd ongetwijfeld regelmatig voorbij komen.

U2 gaf dinsdagavond aan het eind van het Apple-evenement een optreden. Daaraan vooraf lanceerden U2-voorman Bono en Apple CEO Tim Cook het album samen. Ongeveer 500 miljoen Apple-gebruikers vonden het de volgende morgen in hun muziekbibliotheek.

https://www.youtube.com/watch?v=2MNdEN9gKuY

Het is niet de eerste keer dat Apple en U2 samenwerken. In 2006 lanceerde de band een heuse U2 iPod met rood clickwheel en op de achterzijde de handtekeningen van alle bandleden gegraveerd.

Zowel voor Apple als U2 is een show tijdens een belangrijk evenement gunstig. Ook muziek van U2 verkoopt niet meer vanzelf, marketing en massale aandacht is nodig. Voor Apple is het gunstig om zichzelf aan een band van wereldformaat te koppelen, het draagt bij een een cool imago. Ook benadrukt Apple hierdoor nog steeds een groot hart te hebben voor muziek. En dat mag blijkbaar best wat kosten.

Reacties

58 reacties
 • Profielfoto
  KR1275

  Staat niet op mijn iPhone… gelukkig niet. Zou ik ook hondsbrutaal vinden als Apple dat zomaar op mijn telefoon plaatst.
  U2 maakte mooie muziek, maar heeft de fantasie ergens in de jaren 90 verloren.

  Cool imago?? Ik ben bang dat de jeugd het een ouwelullenband vindt…

 • Profielfoto
  MrJvG

  500.000 ja?!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Echt zonde van het geld!!! Ik ben aandeelhouder van Apple en baal enorm van deze actie.
  En U2,…wtf… dat zijn die opa’s die door een zonnebril nog een beetje erbij willen horen. K.u.t. muziek.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Heerlij zure reacties… Ik heb weinig met U2 en vind niet dat je zoiets moet doen maarja er zijn ergere dingen en Apple heeft op dit moment geld genoeg en ze weten er zelf ook wel weer een slaatje uit te slaan om zodoende het weer terug te verdienen. Vind het vooral slecht van U2 dat ze zich aan een merk verkopen.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Oh, en bij mij staat het dus niet in mijn muziek library,… ik heb de album in iTunes Store opgezocht, daar staat dat het al gekocht zou zijn (dat is blijkbaar door Apple gratis gedaan).
  Beetje sneu allemaal. Ook tijdens die presentatie, was een beetje kinderachtig toneelstukje. En het zou in 5 seconden op je iPhone staan…nou, na 2 dagen staat er bij mij nog niks op (en ik heb wifi en downloaden aan staan…)

 • Profielfoto
  pim939

  Ik ben ook geen fan van U2 maar vind het wel een leuke actie van Apple.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Heerlij zure reacties… Ik heb weinig met U2 en vind niet dat je zoiets moet doen maarja er zijn ergere dingen en Apple heeft op dit moment geld genoeg en ze weten er zelf ook wel weer een slaatje uit te slaan om zodoende het weer terug te verdienen. Vind het vooral slecht van U2 dat ze zich aan een merk verkopen.

  oh, mijn reactie is zuur,…en die van jou niet? Jij klaagt toch ook over verkoop aan een merk. Leg mij eens uit hoe dat minder zuur is.

 • Profielfoto
  ramrod

  @Swiftly

  U is onlangs in een bak met zuur gevallen … kwam zeker door uw lange tenen;-)

 • Profielfoto
  bram91

  Super actie en super band!

 • Profielfoto
  Balsjer

  Prima band, goed album en een uitstekende promotie!

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Ik wil het graag beluisteren maar helaas: in mijn iTunes staat het als reeds aangeschaft maar het is nergens te vinden. En opnieuw downloaden lukt niet:sad:

 • Profielfoto
  flappah

  Prima actie van Apple en kom op, hoe kun je gratis nou vervelend vinden? Als je t niet leuk vind speel je t niet af. Simpel. En Swiftly, als aandeelhouder van Apple hoef je hier niet te beroerd over te voelen. Uiteindelijk doet Apple ook niet voor niets. Dit levert men ongetwijfeld veel goodwill op wat weer (uiteindelijk) resulteert in verkopen waardoor jouw aandelen weer stijgen. Dit is gewoon 100mln reclame investering.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Grappig. Als je begint met een negatieve reactie, dan gaat de rest daar van nature een beetje tegen in en wordt dan positief. Leuk!!:)
  Zie het als een experiment.
  Overigens @flappah, ik ben het wel met je eens. Ik denk dat het wel mee zal vallen. Alleen, ik gun het U2 niet. Ik heb iets tegen die flapdrol…bono.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  U2 is al 35 jaar een prima band, maar lang niet meer zo ‘hot’ als vroeger. De laatste écht goede CD van ze is ‘All That You Can’t Leave Behind’ – met o.a. ook het nummer Vertigo, dat Apple toen gebruikte in reclame campagnes.

  Ze hebben tientallen prachtige nummers (Bloody Monday, Still Haven’t Found, Belfast Child enzovoort) maar mijn kinderen vinden het een ouwe lullen band en vinden dat Apple beter Cold Play of New Republic daar hadden kunnen neerzetten. En dat vind ik ook.

  Ook ik probeerde gisteren te kijken of de belofte van Tim Cook was waargemaakt. Je kon het direct downloaden. Maar NIKS hoor! Er stond ‘gekocht’ bij en ik kon niks downloaden. Er staat nu dat het al in mijn muziekbibliotheek staat. Nou: ik heb het NIET gezien…!!

  I still haven’t found what I’m looking for…!!
  L

 • Profielfoto
  samplex

  Het overdreven toneelstukje had niet gehoeven aan het einde..:smile:

 • Profielfoto
  IsSidha

  stond netjes in me account overzicht bij aangeschafte muziek en kon het gewoon downloaden.. geen enkel probleem

  Of U2 nou wel zo’n goede keuze is geweest, tja, maar die zijn natuurlijk wel met product RED verbonden aan Apple.

  en @Swiftly.. die flapdrol Bono.. maar hoeveel miljoen heb jij al gedoneerd aan goede doelen? flapdrol..

  :x

 • Profielfoto
  queenfan

  @MacAanZee, je bedoelt natuurlijk Sunday bloody Sunday ipv monday;-)

  Maar ben er blij mee, gisteren gelijk gedownload en beluisterd.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Vind het wel een toffe actie van Apple. Zelf ben ik wel fan van U2, maar dat komt doordat mijn vader het vroeger vaak luisterde. Nu luistert hij het nog steeds, maar een stuk minder. De nummers van het nieuwe album vind heerlijk klinken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Oh ja…het was Sunday Bloody Sunday en I Don’t Like Mondays. Overigens heb ik het album eindelijk wél gevonden in mijn iTunes..!
  Bij de album advertentie stond ‘gekocht’. Bij ‘Artiesten’ stond geen U2, maar bij albums staat het album wél, met de bekende wolkjes. Daarop gedrukt en nu het album WEL binnen!

  (Sorry voor de grote letters; OMT heeft in de iPhone app nog steeds geen mogelijkheid voor vet of cursief)

 • Profielfoto
  Imagic

  Belfast Child is van Simple Minds.

 • Profielfoto
  johnguardian

  Ik lees veel reacties dat het wel als “gekocht” staat aangegeven maar niet te vinden is in je iTunes. Bij mij stond het ook niet direct in mijn bibliotheek maar stond het in iCloud. Even op “downloaden” klikken dus in je iCloud map en hij staat wél direct in je bibliotheek. Apple geeft je dus een cadeautje die je wel of niet kunt downloaden in je bibliotheek. Niets mis mee vind ik

 • Profielfoto
  McShamus

  Hahaha, kooltjes op het vuur.

  Bij mij helemaal niks ‘Purchased’, en da’s maar goed ook. Pretentieuze kut-band. Die paardelul met z’n zonnebril doet meer schade dan dat ‘ie ermee verdient.

  Ik braak lang, dun en met wat stukjes over dat hele U2. En dan met name over die zelfingenomen lul van een Bono.

  Als je de kans hebt, kijk dan deze documentaire: http://www.idfa.nl/industry/tags/project.aspx?id=b67a542b-a46f-44af-aaed-96ce4c428bf0

  Met z’n gristenkop. Bah!

 • Profielfoto
  Noest

  Er gaat wel veel geld richting de muziek zeg! Beats, in nu dit.

  Ik begrijp de keuze ook niet, idem bij Beats. Vind het ergens ook wel zonde van de centjes. Maar goed, wanneer je fan bent van U2 is het natuurlijk heel leuk!

  Dus veel plezier ermee!:)

  Wat zulken ze betaald hebben? Een dollar per album?of wordt U2 achter de schermen alsnog gewoon per download betaald en zolang ik die knop niet indruk….

  En ja, Bono, een van de grote tegenstrijdigheden van het leven;)

 • Profielfoto
  Erekose

  Beste McShamus, kun je je mening ventileren op een minder puberale manier? Ik vind het niet passen op deze site en ik stoor me er aan.

  On topic, ach Steve hield van de Beatles, Tim van U2 ofwel oude topmannen, oude bands. Ik zou inderdaad voor een minder oude band kiezen, maar Apple richt zich nog steeds op mensen met geld die zich al die mooie (en dure) spullen kunnen veroorloven. En die weten doorgaans beter wie U2 is dan Cold Play.

 • Profielfoto
  ArMac

  McShamus: en nu even over jezelf? Hoe goed ben jij zelf wel niet?

  Andere afzeiken is namelijk zo makkelijk.

 • Profielfoto
  bonoman

  Beetje gefrustreerd McShamus? Gooi het er maar uit hoor!:-)

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Oh ja…het was Sunday Bloody Sunday en I Don’t Like Mondays.

  En I Don’t Like Mondays is van The Boomtown Rats (Bob Geldof)
  Ken uw klassiekers;-)

 • Profielfoto
  Brambv

  Hahaha, “cool” imago. Wat denk je zelf.

 • Profielfoto
  McNismo

  Waarschijnlijk een moeilijke jeugd gehad, die McShamus. Of het is een puberende pukkelkop van een jaar of 15.

 • Profielfoto
  thijsvanzwam

  Ik ben geen die-hard fan van U2 maar kan hun muziek wel degelijk waarderen.
  Als ze een verband met de Kelly Family waren aangegaan dan hadden jullie zeker minder lopen zeiken?

  Wanneer een bedrijf als Apple de keuze maakt om samen te gaan werken dan moeten ze dat toch lekker zelf weten, kun je je wel druk over gaan maken maar wat schiet je daar mee op? Het is nu niet zo dat de volgende iPhone er minder goed door wordt of zo hoor.

  Erg jammer dat dit forum een plek is geworden waar zuurpruimen alleen maar hun beklacht doen over zaken waarvan ze verder niet kunnen onderbouwen wat de werkelijke consequenties zijn. Is het zo’n rampscenario dan dat U2 samenwerkt met Apple?
  Voorheen was dit forum vooral een plek waar je met vragen terecht kon, kwam je ergens niet uit en had je voor je gevoel al het mogelijke al gedaan dan kon je je vraag hier lanceren in de hoop dat iemand anders er ook tegen aan liep zodat je samen tot een oplossing kon komen.

  Tegenwoordig ben ik wat huiverig om een probleem te posten. reacties als:
  “ken je Google al” of “RTFM” zijn geen behulpzame antwoorden maar wel vaak genoemd maar bieden geen enkele meerwaarde.

  En nu dit over U2 weer. Onemorething is een klaagmuur geworden, zonde hoor.

 • Profielfoto
  poing

  @thijsvanzwam Ik ben het met je eens.

 • Profielfoto
  Mensmetb

  De nummers stonden bij mij in de muziek app als nummers die gekocht, maar niet gedownload waren. Ik ben ook niet echt U2 fan maar ja. Wel grappig.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Groot U2 fan ben ik niet, maar ze hebben wel een aantal fijne nummers gemaakt en tot zover klinkt het nieuwe album goed. Ik vindt het wel een mooie actie om dit nieuwe album als cadeau te krijgen.
  Verbaas me echter of het enorm klaaggehalte van sommigen. Misschien had Apple het niet automatisch op aangeschaft moeten zetten, maar och wat een drama, je kan het album met een heel simpele handeling verbergen.

  Voor beide partijen is het een slimme deal.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Ik vind persoonlijk iTunes een ramp van een programma. Maar goed, even zonder dat oordeel: hoe krijg je in godsnaam dat album? in iTunes lees ik allemaal instructies, in plaats van gewoon een linkje te plaatsen.
  – als ik het opzoek in iTunes store, dan staat er bij het album ‘gekocht’. Ok . Dus?
  – in mijn muziekmap staat er niets
  – men spreekt over een iCloud map (?) maar die heb ik nog nooit gevonden, staat ook nergens in opties. Ik kan wel op het symbooltje bovenin (wolkje) drukken, maar dan rangschikt het gewoon.

  Kan iemand uitleggen hoe je op een MacBook pro (mav) dat album ergens kan downloaden als er al ‘gekocht’ staat>????

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Imagic & MacBermaster: Ik weet dat I Don’t Like Mondays van The Boomtown Rats is, maar die titel speelde me door m’n hoofd waardoor ik kwam op Bloody Monday in plaats van Sunday Bloody Sunday. En inderdaad is Belfast Child van The Simple Minds. Ik moet beter opletten. Vind van beide bands veel muziek goed, maar Jim Kerr (Simple Minds) dan toch veel sympathieker dan Bono, die inderdaad bij veel mensen irritatie wekt met zijn macho-gedrag, hoekige hoofd en foute jasjes en brillen. En bij mij dus ook.

  Toch zijn de relaties van Apple met U2 altijd sterk geweest. Het nummer Vertigo is gebruikt bij de bekende iPod campagne, er is een speciale Product Red U2 iPod uitgebracht met rode draaischijf enzovoort.

  Voor de mensen die nu toch geïnteresseerd zijn geworden:
  Grootste hits van U2 zijn
  I Will Follow
  New Year’s Day
  Sunday Bloody Sunday
  With Or Without You
  Beautiful Day
  Sometimes You Can’t Make It On Your Own
  I Still Haven’t Found What I’m Looking For
  Where The Streets Have No Name
  Stuck In A Moment you Can’t Get Out Of
  Elevation
  Vertigo (door Apple in reclame campagne gebruikt)
  Walk On

  Even die kop van Bono vergeten en deze nummers luisteren en dan pas weer oordelen! (Wie denkt dat ik een enorme U2 fan ben: nee dat is niet zo. Meer Simple Minds en Bowie en verder Arcade Fire, Cold Play en New Republic. Ik heb maar 3 U2 CD’s waarvan All That You Can’t Leave Behind verreweg de beste is – uit 2000. Dit album kreeg maar liefst 7 Grammy Awards. Er staan nummers op die zo mooi zijn dat ik spontaan tranen in mijn ogen krijg. En ik ben niet direct een sentimenteel type).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nog een paar plaatjes die de innige relatie van U2 met Steve Jobs en Apple laten zien.

  Bono met Steve Jobs

  iPod campagne met U2 foto’s en het nummer Vertigo

  Presentatie van de Speciale U2 Product Red iPod, waar een deel van de winst naar een goed doel ging.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @MacMartino: ik had het zelfde probleem: er stond gekocht en ik kon het album niet downloaden en nergens vinden. Met het wolkje of cloud wordt niet bedoeld iCloud, maar het wolkje dat bij het album (en bij elk nummer staat) als je een album al gekocht hebt (ditmaal heeft Tim Cook dat voor ons allemaal gedaan). Door te drukken op dat wolkje kan je het album gratis downloaden.
  Bij artiesten stond bij mij geen U2, ik vond het album wél bij ‘albums’ in mijn eigen iTunes muziekbiliotheek, drukte op het wolkje en het album laadde binnen. Zo dus.

 • Profielfoto
  ro_me

  @ macAanZee; Hilarisch!
  @MacMartino
  Bij mij staat de cd weliop mijn ipad. Er stond dus dat ik het album al aangeschaft had. Om hem ook op mijn mac te krijgen moest ik naar;
  De iTunes store, daar op het huisje klikken, naar snelkoppelingen gaan (rechts van het scherm), daar op aankopen klikken, en vervolgens bij de cd van U2 op de iCloud logo klikken.

 • Profielfoto
  MacMartino

  Wat ruk geregeld weer. Het is dit soort dingen, waardoor mensen toch een keer afhaken bij Apple. Ik hoor heel veel mensen klagen over iTunes. Het is een soort zoekprogramma, waar je bijna niks gemakkelijk in kunt stellen. Geen lijstweergave bij albums, via weergaveopties met een menu met corps 3 kan je sorteren op ongeveer niets… snap niet dat ze hier niet een goede interface voor bouwen.
  Terwijl ik al 20 jaar met Macs werk…irriteer ik me er nogal aan.

  Enfin, NIETS te vinden tussen mijn albums, artiesten of wat dan ook.
  Nergens in iTunes iets te vinden, behalve in de store waar grijs ‘gekocht’ blijft staan. Maar tussen ‘onlangs aangeschaft’,… ook niks. Je zal wel weer moeten herstarten etc. of in en uitloggen ofoz, lekker gebruiksvriendelijk anno 2014.

  En die 5 seconden ook bij de KeyNote… na 5 seconden was er echt niets te vinden in de iTunes store;) dus heb het er dan ook niet over. WATCH out;)

 • Profielfoto
  MacMartino

  ro_me,… HELD! Jouw oplossing werkt.

  Natuurlijk, jouw zoektocht klinkt echt enorm gebruiksvriendelijk ;))) je moet een techneut zijn met een vergrootglas om dit soort links überhaupt te ontdekken en deze routing te begrijpen. Dat iTunes moet echt zo op de schop. Dat zou pas breaking zijn!

 • Profielfoto
  newnomad

  Hoe populair is U2 buiten Europa en US?
  http://en.wikipedia.org/wiki/BRICS
  Hoe groot is de penetratie van itunes daar?
  Zou dit geen slimme manier zijn om daar nieuwe klanten te onboarden, en dus apple pay (kredietkaart/betalingsgegevens) te doen groeien?
  Tim zei het zelf als, als je nog geen account hebt, gewoon even klant worden, jaja…

 • Profielfoto
  rickdd

  Echt ik blijf me verbazen, iTunes een moeilijk programma (HAHAHA), Ik kan het niet dl.

  (n)(n)(n)

 • Profielfoto
  maessam

  Ik vind dit een écht slechte actie. Zelf ben ik absoluut geen fan van U2. Als Apple dan toch graag muziek wou weggeven waarom laten ze de gebruikers dan zelf niet 5 of 10 songs kiezen?! Hier waren ook alle artiesten mee gebaat.
  Ik zie ook geen marketingwaarde in dit. Iedereen heeft het over de Apple Watch, nieuwe iPhone etc. Het getjingeltjangel van die senioren werd hooguit ergens in de kantlijn vermeld.

 • Profielfoto
  iMachia

  Vraag me af hoe hierboven gereageerd zou zijn als niet U2 maar Mariah Carey of Barbra Streisand op deze wijze door Apple geplugd zouden worden. (Of iedereen in Nederland met een CD van Kane of Jannes)

  Apple maakt prachtige producten, maar mij ongevraagd, bijna als een Jehova, een CD achter de digitale voordeur schuiven zonder dat ik het wil vind ik absurd.
  Kom me niet aanzetten met “een gegeven paard in de bek kijken” maar bespaar me gewoon content die ik niet wil. Laat mij lekker zelf kiezen of ik deze CD ‘gratis’ zal downloaden. En nee, dat had ik dan niet gedaan!

 • Profielfoto
  Hans3920

  Bij mij staat het album er ook op.
  Ik hou wel niet van hun muziek, maar toch bedankt Apple.

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ik denk dat ze beter een artiest hadden kunnen pakken die er nog tot doet. Op U2 zit echt niemand meer te wachten volgens mij, al helemaal niet onder de jongeren, die massaal Android telefoons nemen.

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  Niet zeuren, het is gratis,zelfde als met die jaarlijkse 12 dagen gifts aktie van Apple, staan fora ook vol met zeiken en zeuren , ik heb het album op ipad staan en ben er bets content mee, mij zal je niet horen Klagen.

  Apple bedankt voor dit extraatje
  Had diep in mijn hart ook liever een klassiker van bv pink floyd ontvangen…….

 • Profielfoto
  Nosferatu

  het mag dan gratis zijn, het blijft ongevraagd deze (bagger)muziek in mijn iTunes.

 • Profielfoto
  MaciMacKees

  Het is gratis, net zoals reclame door je brievenbus [ondanks je JA/NEE sticker]. Als je het niet wilt gooi je het weg. Daar hoef je echt geen drukte over te maken.
  Probleem opgelost, ging alles maar zo makkelijk

 • Profielfoto
  MouseMighty

  De meeste azijnzeik reacties zullen vast ook van dezelfde mensen komen die straks graag alle kerstkado’s van Apple (12 dagen tot Kerst app) graag willen hebben en dan elke dag gaan zeuren dat het niks is. Totdat je op het ‘wolkje” klikt staat er niets op je device. Klaar. Uit. Over.

 • Profielfoto
  Clemenza

  Waarom moet ik die zooi geforceerd op mijn iPhone krijgen?! Het staat nu via de cloud in m’n bibliotheek en begon net te spelen, die herrie wil ik er helemaal niet op…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hahaha…..het wordt hier steeds vermakelijker. Smaken verschillen nu eenmaal en Apple zou het dus helemaal nooit goed doen. Als ze Celine Dion hadden genomen zou ik niet weten hoe snel ik die eraf had moeten gooien. Maar van One Direction was ik ook niet blij geworden. Lady Gaga of Miley Cyrus zijn weer een beetje te omstreden bij veel mensen en David Bowie heeft zijn volgende album nog niet klaar. Apple gaat gewoon voor de grootste gemene deler: de meest verkopende band ooit was The Beatles, maar die zijn bijna allemaal dood. Na The Beatles is toch echt U2 de meest verkopende band ooit. Om een vergelijking te maken: ze hebben bijna twee en een half keer zoveel platen/CD’s/albums verkocht als The Rolling Stones, terwijl ze toch maar 12 albums hebben uitgebracht in meer dan 35 jaar. Qua populariteit zit Apple met U2 dus goed, ook in andere delen van de wereld. Maar uitdagend is het niet echt. Dan liever een nieuwere band als Coldplay, One Republic of misschien nog beter The Arcade Fire. En als het dan toch oudjes moeten worden, waarom dan niet de hi-tech band Kraftwerk, met hun fabelachtige 3D live show. Maar ja, als stunt is de truc met U2 toch niet slecht.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Jongens het is niet gratis. Als je iets cadeau krijgt van een bedrijf waar je zelf al heel wat geld hebt uitgegeven is het een sigaar uit eigen doos.

  Sympathiek was het geweest als we allemaal itunes tegoed hadden gekregen twv dat album en dan zelf iets mochten uitzoeken. Dan was het nog een soort van cadeautje geweest, nu is het gewoon vieze platte commercie.

  Jammer Apple.

 • Profielfoto
  PowerMac

  je krijgt een stikker bij een pak zeep, nou en?
  als je de stikker niet mooi vindt, gooi je hem lekker weg.

  er is dus echt niemand die op het artikel zelf ingaat, maar liefst geven we allemaal onze mening, en gaan we lekker door op elkaars mening: wel goed niet goed, wellus nietus.

  thijsvanzwam is zo’n beetje de enige die de koe bij de hoorns vat: ben het volledig met hem eens.
  maar ja, vroeger was alles beter, zelfs U2…

 • Profielfoto
  ozzie X

  Je bent zelf geen haar beter Powermac.

  Je mag geen commentaar geven op Apple, op het artikel of op elkaar, alleen maar alles toejuichen? is dat de oplossing?

  Happy people rejoice!

 • Profielfoto
  McShamus

  Beste McShamus, kun je je mening ventileren op een minder puberale manier? Ik vind het niet passen op deze site en ik stoor me er aan.

  Neen, dat kan ik niet. Over sommige dingen kan ik nu eenmaal vurig zijn en ik zal altijd weigeren dat onder stoelen of banken te steken. Dat jij (wij tutoyeren elkaar tenslotte) je daar aan stoort is van geen belang.

 • Profielfoto
  McShamus

  McShamus: en nu even over jezelf? Hoe goed ben jij zelf wel niet?

  Andere afzeiken is namelijk zo makkelijk.

  Aha, daar hebben we die vraag. Ik heb net niet 100 miljoen weg te geven. In plaats daarvan ben ik vrijwilliger in enkele projecten. Ik geef gestrande mensen een glas water, iets te eten en bel een taxi voor hem of haar. Gelang mijn bui betaal ik er ook nog voor (taxi). Ik heb een luisterend oor voor mensen in nood en mijn huis is altijd open voor je, als het licht aan is.

 • Profielfoto
  McShamus

  Beetje gefrustreerd McShamus? Gooi het er maar uit hoor!:-)

  Gefrustreerd is niet het goede woord. Geïrriteerd is beter, denk ik.:)