Daar zijn we weer: iOS 8.0.2-update beschikbaar

21 reacties

Lig jij al in de rij voor de Apple Store of loop je ijsberend voor de deur, wachtend op de postbode, kortom: ga jij vandaag een nieuwe iPhone 6 of 6 plus kopen? Dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de mislukte iOS 8.0.1-software-update die Apple twee dagen terug uitbracht. Vannacht is versie 8.0.2 uitgebracht.

Woensdagavond kwam de eerste software-update beschikbaar van iOS 8. Deze werd echter al na enkele uren teruggetrokken door Apple, toen bleek dat de update met name bij iPhone 6 en 6 plus-gebruikers tot grote problemen leidde. De nieuwe 8.0.2-update is volgens Apple uitvoerig getest en zou de problemen van de vorige update én andere iOS 8-bugs moeten verhelpen.

Maar ja, als je echt zeker wilt zijn raden wij je aan om OMT nog even na te lezen voordat je je nieuwe iPhone trakteert op iOS 8.0.2.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  thomas_apple

  Ik heb een Iphone 5S
  Wel of niet donwloaden?

 • Profielfoto
  ¿`„

  @thonas_apple:
  Ik heb een iPhone vijf.Natuurlijk gewoon downloaden. Alleen ik wacht nog wel eventjes.zo kan ik even uit de berichtgeving opmaken of het wel of niet goed gaat.

 • Profielfoto
  ro_me

  Gewoon downloaden. Als het mis ggat komt Apple snel met 8.0.3. Uiteindelijk zal het wel goed komen hoor! Ijzersterk zijn ze bij Apple met hun updates.

 • Profielfoto
  Soepie

  Net geupdated op iPhone 5.
  Hij start weer gewoon op, dus lijkt goed te gaan.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Voortaan maar wat langer wachten bij een update, om af te wachten hoe de ervaringen zijn van anderen. Ik ga dus ook niet installeren, als ik nog de dag door moet komen.:)

 • Profielfoto
  Drome

  nog geen problemen bij mij! iPhone 4s

 • Profielfoto
  AT024

  ik heb een iphone 5s en hij werkt nu op 8.0.2.

 • Profielfoto
  pruus

  Draait bij mij inmiddels op de iPadmini en de 5s. Merk geen verschil. Vpn volgens mij wel beter.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ro_me: nou…. ik zou het je niet willen nazeggen dat Apple ijzersterk is met z’n updates. Dat is eerder al een paar keer niet helemaal goed gegaan en 8.0.1 was natuurlijk helemaal een misser, als de update zelf weer nieuwe bugs veroorzaakt en op dezelfde dag nog door Apple wordt teruggetrokken.
  Ik ga zelf de update vanavond (via iTunes!) op mijn iPhone 5S doen, maar vind wel dat Apple hoog nodig hun kwaliteitscontrole moet verbeteren. Zowel voor software als voor hardware!

 • Profielfoto
  jf

  Ik denk dat ro_me zich van enige ironie bediende in zijn post.

 • Profielfoto
  Akoni

  Probleemloos op 1Pad4 en iPod tough 5th werkend hier, lijkt ook wat sneller.

 • Profielfoto
  csteelooper

  omg… Wanneer houden we met z’n allen nou eens op met ZEUREN over de QA bij Apple? @MacAanZee: misschien moet je zélf eens een rondje QA gaan doen, bij om het even welk bedrijf. Je zult met hangende pootjes terugkomen en zeggen dat het je zwaar tegenvalt om alle aspecten goed te controleren.

  Waarom ik dit zo zeg? Meerdere redenen: 1) Apple is níet de eerste en zéker niet de enige bij wie het misging met een update of upgrade. Denk aan de Sony Xperia series met hun uitermate belabberde start op Android 4.3, of aan de diverse Samsung toestellen tot aan de Tab 2 die het maanden zonder hun eigen Mail-client moesten doen omdat daar een fout in zat. En dan zijn er zo nog tónnen meer te bedenken.

  2) Apple heeft er goed aan gedaan de update terug te trekken en niet gewoon onbedachtzaam in circulatie te laten — zouden ze dat gedaan hebben, dan was iedereen klaar. Er zou dan niemand meer zijn met vooral een 5S en hoger wier telefoon nog normaal zou functioneren.

  3) [Hardware] Bendgate is ZWAAAR overtrokken, net zoals Antennagate destijds. Het lijkt een beetje op de angstzaaierij zoals die nu ingezet wordt door de Nederlandse overheid inzake IS. Slaat net zo min ergens op.

  Al met al valt het dus allemaal reuze mee; er zijn fouten gemaakt, maar die zijn echt niet erger dan de meest ernstige fouten van andere telefoonleveranciers. En als men dat hier wel vind, weet je wat je te doen staat: maak de overstap!

 • Profielfoto
  NapO

  update doet t prima. 8.0.2. laat zich zonder problemen installeren. 5s.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  OTA gedaan op mijn 6+ vanaf 8.0, werkt als een zonnetje!
  Via iTunes gedaan op mijn 5s (had te weinig ruimte voor OTA), die is misgegaan, maar komt denk ik door iTunes beta(12.0.0.117) i.c.m. Yosemite. Als ik het logbestand moet geloven had iTunes moeite met het controleren van het serienummer van de 5s.

  Ach dan maar een droge restore, moest de 5s toch leegmaken i.v.m. weggeven/verkoop.

  Edit: iPad mini retina is as we speak met de OTA, ziet er ook soepel uit

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Vanmorgen geupdate maar nog geen problemen ondervonden op mijn iPhone 5

 • Profielfoto
  thomas_apple

  Vanochtend geüpdatet op 5s geen problemen, wel het gevoel dat het allemaal net ff een beetje sneller weer werkt:)

 • Profielfoto
  Bruno de Vries

  Na het installeren van de eerste versie van iOS 8 had ik problemen met het wegswipen van de notificatie-strokes. In sommige apps lukt dit niet en blijven ze heel lang staan. Na het installeren van 8.0.2 heb ik dit probleem nog steeds… Zijn er mensen die dit ook ervaren? Ik heb een iPhone 6.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Net geïnstalleerd op me iPhone 6.
  Nog niks gemerkt iig.

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Bruno de Vries

  Hier hetzelfde probleem op mijn iPad Air en iPhone 4S

 • Profielfoto
  TonE

  Nou, wachten maar op de volgende update.
  Wat een miskleunen toch. iPad 3 van vriendin loopt vast in Safari na update 8.02
  Ik blijf nog maar even bij 8.0 die geeft geen problemen totnutoe op mijn iPad 3 Wifi

 • Profielfoto
  KR1275

  Stiekem heeft Apple ook de foto-toegang aangepast… In Whatsapp en Line (en misschien ook in andere chat-apps) zijn alle foto’s weer gewoon toegankelijk.