Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 september 2014

China maakt voetpaden klaar voor iPhone 6

Iedereen weet het, je kunt niet goed op de omgeving letten als je lopend met je telefoon bezig bent. Grote kans dat een tegenligger, paaltje of bak met water je ontgaat. Met grotere telefoons als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt het zicht nog minder.

China neemt alvast voorzorgsmaatregelen door voetpaden op te splitsen. Een deel voor iedereen die lopend met zijn telefoon wil spelen en een deel waar telefoons niet toegestaan zijn. Zo worden botsingen en andere irritaties voorkomen. In Chongqing, een van de vijf grootste steden in het land, zijn de straten al op deze manier opgesplitst.

Foto via: news.qq.com

Op borden naast de paden en op markering op weg staat groot “SMARTPHONES: LOOP HIER OP EIGEN RISICO”. Op het andere pad staat duidelijk dat het gebruik van smartphones niet toegestaan is. Het enige probleem dat nog opgelost moet worden is dat voetgangers die diep in het smartphone verzonken zijn ook niet op de markering op de weg letten.

Hoewel het door Siri en later de Apple Watch minder vaak nodig is om op je telefoon te kijken, is dit mogelijk een praktische oplossing. Zeker nu Apple meer grote iPhones dan ooit in China wil verkopen. Ook iets voor Nederland?

[Via: Engadget]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
China maakt voetpaden klaar voor iPhone 6
Sluiten