Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 september 2014

Celebs in onderbroek door iCloud-hack?

Het zou niet de eerste keer zijn dat hackers beweren iCloud gehackt te hebben. Een Nederlandse iCloud-hack die eerder dit jaar opdook, bleek geen hack en kwam niet ver. Nu claimen hackers naaktfoto’s van hollywood­sterren via iCloud bemachtigd te hebben.

Het gaat om foto’s die van de iPhones van Jennifer Lawrence, Kate Upton en Ariana Grande gestolen zouden zijn. Er is veel onduidelijk, een woordvoerder van Lawrence bevestigde de authenticiteit, maar Grande noemt de foto’s nep. Ook Victoria Justice laat weten dat de kiekjes nep zijn. De foto’s zouden afkomstig zijn van iCloud, maar Apple heeft nog geen reactie gegeven.

De beelden worden via het forum van 4Chan (NSFW) verspreid. Wat daarbij opvalt is dat de foto’s en video’s maar mondjesmaat gelekt worden, het zouden ook paparazzi-foto’s kunnen zijn. Ook worden er vaak donaties gevraagd en zit het materiaal achter betaallinks.

https://twitter.com/M_E_Winstead/statuses/506198161811992576

Er zijn een aantal scenario’s mogelijk:

  • iCloud is gehacked en hackers kunnen toegang tot ieders foto’s krijgen: Onwaarschijnlijk, dit zou een enorm lek in Apple’s infrastructuur betekenen.
  • Een hacker heeft het wachtwoord van het iCloud-account van één van de celebs geraden en de foto’s gemixt met ander materiaal om het echt te laten lijken: Waarschijnlijk, het noemen van een iCloud en Apple is goed voor publiciteit.
  • Er is geen hack, een slimme jongen heeft eerder gelekte foto’s verzameld en achter betaallinks gestopt om er flink mee te verdienen: Waarschijnlijk, al kunnen dit ook anderen zijn die een slaatje proberen te slaan uit de publiciteit.

Gezien er beroemdheden betrokken zijn en er veel internationale media-aandacht is, zal Apple spoedig met een verklaring komen. Wil je zeker weten dat er geen pikante kiekjes van jou op internet verschijnen? Zet dan twee-staps-verificatie op je Apple ID aan.

Reageer op artikel:
Celebs in onderbroek door iCloud-hack?
Sluiten