Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 september 2014

Bug iCloud Drive: Instellingen herstellen = bestanden foetsie

Dachten we na bendgate, iOS 8.0.1 dat nieuwe iPhones onbruikbaar maakte en de stuntelige uitrol van iCloud Drive het ergste wel gehad te hebben. Doemt vandaag een bug in iCloud Drive onder iOS 8 op die onherstelbaar verlies van data tot gevolg kan hebben.

Wat blijkt, als een iPhone met iOS 8.0.2 naar fabrieksinstellingen wordt teruggezet, worden ook alle documenten van Pages, Numbers en Keynote uit iCloud Drive gewist. Dit terwijl iOS bij gebruik van deze functie aangeeft dat geen bestanden of media verwijderd worden.

Een lid van het Macrumours forum ontdekte de bug op een pijnlijke manier. Hij herstelde de instellingen van zijn iPad 3 omdat deze traag reageerde. Hierna was zijn iPad weer snel, maar alle documenten uit iCloud weg. Omdat de iPhone na herstel met iCloud ging synchroniseren, waren al zijn docu­menten definitief weg. OMT heeft deze bug kunnen reproduceren.

Het is raadzaam de functie ‘Stel opnieuw in’ onder iOS 8 voorlopig niet te gebruiken, ook als iCloud Drive niet geactiveerd is. Apple heeft aangegeven dit met de hoogste prioriteit te behandelen. Op naar iOS 8.0.3.

Waarschuwing: Gebruik deze functie onder iOS 8 niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bug iCloud Drive: Instellingen herstellen = bestanden foetsie
Sluiten