Beta iOS 8.1 verraadt iPad met Touch ID

5 reacties

Er wordt op basis van geruchten uit de productieketen al langer vanuit gegaan dat de volgende generatie iPad Touch ID zal hebben. Nu heeft Apple dit zelf min of meer concreet gemaakt, beta 1 van iOS 8.1 bevat verwijzing­en naar een iPad met vingerafdruklezer.

Ontwikkelaar Hamza Sood dook in de broncode van de eerste beta van iOS 8.1, die de nacht van maandag op dinsdag vrij werd gegeven. Daar trof hij een eerste implementatie van Apple Pay aan, in een bestand met teksten en vertalingen is de zin “Pay with iPad using Touch ID” te ontdekken.
pay-touchid-ipad
Hoewel dit redelijk hard bewijs voor een iPad met Touch ID is, hoeft dit niet te betekenen dat deze ook NFC aan boord krijgt. Apple Pay kan ook gebruikt voor betalingen binnen (shopping) apps. Waarschijnlijk blijven betalingen bij fysieke winkels voorbehouden aan de iPhone, en dat is maar goed ook.

Waarschijnlijk kondigt Apple de iPad Air 2 en iPad mini 3 tijdens een evenement in oktober aan. Om multitasking en split-screen apps te ondersteunen, krijgen de nieuwe iPads naar verluidt de beschikking over 2 GB intern geheugen. Ook zou Apple een nieuwe anti-reflectielaag op het scherm aan gaan brengen, zodat direct zonlicht minder hinderlijk is.

ipadair2-leak-augustus14-640
Eerder opgedoken onderdeel van iPad Air 2 laat een designwijziging aan de onderkant zien.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Tromgetroffel…:D afwachten!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  *zet nog een rijtje extra trommels neer en roffelt mee*(y)

 • Profielfoto
  koen

  Vergeet de cymbaal niet!

 • Profielfoto
  bjorngra

  Die TouchID had in de vorige iPad al kunnen zitten. Marketing noemen ze het geloof ik.

 • Profielfoto
  Noest

  Dat is dan iets dat ze wel weer goed hebben gedaan, die Touch ID. Buiten enkele erg fanatieke laboratorium-muizen die er een rel omheen trachtte te creëren toentertijd is het gewoon een perfect stuk techniek wat naadloos geïntegreerd is. Ze hebben er dan ook rustig de tijd voor genomen.

  Dat gehaaste ieder jaar een update van OSX en iOS uit moeten/willen brengen, het maakt het er allemaal niet beter op:(

  Neem maar rustig je tijd Apple, we kunnen ook prima ietsjes langer door met Mavericks en iOS7