Bespaar geld met app bundels in iOS 8

6 reacties

Een nieuwe feature in iOS 8 die je aardig wat geld kan besparen is tot nu toe onderbelicht gebleven; App Bundels. Ontwikkelaars kunnen sinds de nieuwe iOS-versie hun apps in een bundel stoppen en in een keer verkopen, daarbij wordt altijd korting gegeven.

Apple heeft in de App Store een nieuwe sectie aangemaakt, daar staan de eerste bundels inmiddels op een rij. Zowel apps als games worden voordeliger in setjes verkocht. Heb je al een app uit een bundel? Dan krijg je de rest van de bundel alsnog met korting.

Een bundel is te herkennen aan een icoon vorm waar andere apps inzitten. Per bundel wordt aangegeven wat apps los zouden kosten en hoeveel je bespaart door alles in een keer te kopen. Bundels hebben eigen omschrijvingen, waarderingen en reviews.

bundels-screens-ios8

Op moment van schrijven bevat de Nederlandse App Store slecht een kleine hoeveelheid bundels, de meeste zijn games. Maar hier zal waarschijnlijk snel verandering in komen nu iOS 8 breed beschikbaar is. Doe er je voordeel mee.

Geen korting op korting
Ooit een app tijdens een actie of met korting gekocht? Dan wordt die korting doorberekend in de bundel. Er wordt geen korting op korting gegeven, in dat geval is het soms voordeling om een app alsnog los en niet in een bundel te kopen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Ben benieuwd of er ook ‘cross-developer’-bundels komen. Aka, bundels van diverse organisaties gecombineerd. Als in, Final Fantasy van Square Enix en Assassin’s Creed van Ubisoft. Variatie is wellicht leuker dan alle 5 de delen van de Angry Birds serie.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Offtopic, maar ik krijg sinds ios8 geen push berichten meer van de OMT app

 • Profielfoto
  Needler

  Ben benieuwd of er ook ‘cross-developer’-bundels komen. Aka, bundels van diverse organisaties gecombineerd. Als in, Final Fantasy van Square Enix en Assassin’s Creed van Ubisoft. Variatie is wellicht leuker dan alle 5 de delen van de Angry Birds serie.

  Dat kan volgens mij niet. Alle apps moeten van één account komen.

  Mooie actie die bundels!

 • Profielfoto
  Q4

  Ik snap de actie niet. Heb alle 4 de spellen uit de bundel al eens gekocht en kan bundel kopen voor 1,-

  /Volumes/Naamloos/Schermafbeelding 2014-09-20 om 14.41.16.png

 • Profielfoto
  Q4

  Ik snap de actie niet. Heb alle 4 de spellen uit de bundel al eens gekocht en kan bundel kopen voor 1,-

  En heb van deze bundel 2 van de 3 games en moet voor de bundel meer bijbetalen dan wat het ontbrekende spel kost.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel bijgewerkt met “Geen korting op korting” hoofdstukje. Dat verklaart bovenstaande.