Benchmark wijst op flink snellere iPhone 6

12 reacties

In aanloop naar de onthulling van de iPhone 6 vanavond, zijn er al diverse bronnen die claimen het toestel al in handen te hebben. Dat zagen we eerder in diverse video’s. Een van de bronnen heeft ook een benchmark-app op de iPhone 6 laten draaien.

Een benchmark is een snelheidsmeting die een indicatie van de processor­kracht geeft. De iPhone 5s haalde met deze GeekBench-app een score van 2536, de geteste iPhone 6 scoort 2920. Verder wijst de benchmark op een A8-chip met 2 cores die op 1.38 GHz draaien.

Met de introductie van de A7-chip vorig jaar, zette Apple de eerste 64-bit processor voor smartphones en tablets op de markt. Deze chip was een grote stap vooruit op het gebied van snelheid en draaide op 1,3 GHz. Ondanks dat de A8-chip slechts een paar MHz sneller draait, zijn de prestaties verbeterd.

iphone6-bench
Benchmark ‘IPhone 7,2’

Verwacht wordt dat de A8-chip vooral de focus op energiezuinigheid gaat leggen. Waarschijnlijk bereikt Apple dit door de semiconductors op de chip te verkleinen. Hoe kleiner deze componenten, hoe zuiniger de chip. De A7-chip had semiconductors van 28nm, de A8-chip wordt waarschijnlijk op 20nm geproduceerd.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  djneo

  Die 1gb ram is wel weer minder

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Nee, is net zo veel.:evil:

 • Profielfoto
  KrijnB

  @djneo Ja en?…. Wat wil je daar mee zeggen? Andere merken gooien elkaar dood met allerlei specificaties, maar dat wil niet zeggen dat het toestel ook beter is. 1gb ram is voldoende, nog nooit iemand tegen gekomen die te weinig heeft op zijn iPhone!

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  @krijnB ik ben al 1 programma tegengekomen waarbij ik met grafische intensieve apps geheugen tekort kwam op mn iPad air

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  De iPad is een ander verhaal, daar is meer RAM nodig ja, maar voor een iPhone is 1GB genoeg.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  De iPad is (nog) niet uitgelekt. Dus helaas geen benchmark.

 • Profielfoto
  koen

  Voor mij het allemaal niet, zo snel praat ik toch niet:grin:

 • Profielfoto
  steveb

  niet enkel de processor bepaald te benchmark

  RAM kan sneller zijn (hoeft niet altijd een grotere hoeveelheid te zijn)
  cache kan uitgebreid zijn

  snellere M8 met meer functies?
  groter scherm => versnelde beeldverwerking (ios8 metal)

  wifi 802.11 n wordt gigabit wifi 802.11 ac (lijkt mij waarschijnlijk aangezien alles van apple dit al heeft behalve ipad, iphone en apple tv)

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Die 1gb ram is wel weer minder

  Eens, ze hebben mij altijd geleerd dat genoeg RAM meer oplevert dan een snellere processor. Die heb je alleen nodig als je heel reken-intensieve dingen doet zoals renderen van films, spraak analyse, etc.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Jezus wat snel zeg!!!! Dan kan ik nog sneller berichten versturen!!! Heel blij!

  De gene die RAM belangrijk vinden, … ram heb je wel nodig, maar of het nodig is dat je meer dan 1GB nodig hebt voor wat je op een iPhone kan doen is blijkbaar niet nodig, Apple zal dit zeker hebben afgewogen. Via deskundigen weet ik dat i GB voldoende is.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Net zoals dat N-WiFi ook voldoende is, iPad heeft zelfs al MIMO gekregen, dat maakt het ook sneller.

  AC biedt geen meerwaarde, chipset kan toch niet sneller.

 • Profielfoto
  SvS

  geheel offtopic, maar waarom dansende Android poppetje in het fotootje?