Arrestatie om lekken iPhone-onderdelen

9 reacties

Het is inmiddels een lange traditie, zo rond juni beginnen de eerste onderdelen van een nieuwe iPhone uit te lekken. Ook dit jaar kwamen al vroeg wat later juiste iPhone 6-onderdelen bleken boven water. Dit jaar blijft het niet zonder gevolgen.

De Chinese politie heeft op 4 september een Foxconn-medewerker gearresteerd omdat hij achterkantjes van de nieuwe iPhone gestolen zou hebben. Het gaat om een 40-jarige man die in de fabriek werkte. De man verkocht de achterkantjes voor 960 dollar aan nieuwsgierige journalisten en andere geïnteresseerden.

De medewerker, die Mr. Qiao wordt genoemd, slaagde erin de onderdelen onder zijn jas mee te smokkelen aan het eind van zijn dienst. Vervolgens reageerde hij op een advertentie waarin gevraagd werd om iPhone parts. Ondanks de enorme hoeveelheid iPhones die Foxconn verwerkt, werden de 6 missende onderdelen toch opgemerkt. De beveiliging had vervolgens 20 dagen nodig om samen met de lokale politie te achterhalen waar het lek zat.

Een van de accurate lekken van de iPhone 6.
Een van de accurate lekken van de iPhone 6.

Eerder werd al duidelijk dat Apple werk maakt van het tegenaan van lekken. Een klein leger van 200 man was in de maanden voor de release van de iPhone 6 op de been om de lekken aan te pakken. Het lot van Mr. Qiao is nu in handen van de lokale politie. Foxconn bevestigde tegenover The Wallstreet Journal dat de medewerker gearresteerd is. Is dit het eind van alle iPhone-lekken uit China? Waarschijnlijk niet, mogelijk heeft dit wel een afschrikkende werking.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  martin21

  Zou goed zijn om dat lekken tegen te gaan. Ik wil in september weer eens verrast worden tijdens de Keynote. De laatste jaren weten we alle details al, je kunt er niet omheen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lekken kan je nooit volledig tegengaan. Alleen bij de Watch is in elk geval alles op het gebied van het design helemaal stil gebleven, zodat die bij presentatie echt een verrassing was. Alleen over de functies was al veel gelekt. Is al bekend waar de Watch geproduceerd wordt? Daar heb ik niks over gehoord. En ach…al maak je de regels nog zo streng, dan is er wel weer ’s een Apple medewerker die een prototype van een nieuwe iPhone in een café in San Francisco laat liggen:lol:

 • Profielfoto
  rdesign

  @MacAanZee De Watch wordt dacht ik ook bij Foxconn gemaakt. De dag voor de presentatie lekte er nog een blauwdruk uit van de Watch die later bleek te kloppen.

  Wat ik me afvraag is hoeveel 960 dollar voor zo’n medewerker is. Blijkbaar genoeg om je baan op het spel te zetten?;!

 • Profielfoto
  Wouter Simons

  @rdesign Ik heb wel eens gehoord dat de loon van zo’n medewerker in Foxconn belachelijk laag ligt (voor ons dan). Volgens mij is 960 dollar enorm veel voor hen. Waarschijnlijk heeft die er ook nog meer dan 1 verkocht. Maarja denk niet dat die er op gerekend had dat hij vast zou kunnen komen te zitten, want dan zou die zich wel 2x bedacht hebben:razz:

 • Profielfoto
  Maikelw

  De cel in vieze verraaier.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ook dit jaar kwamen al vroeg wat later juiste iPhone 6-onderdelen bleken boven water.

  Hilarische zin.:lol:

 • Profielfoto
  wensink

  Het moet toch mogelijk zijn dat alle medewerkers gewoon hun jas uitdoen voordat ze naar binnen gaan en als ze weer naar buiten gaan door een metaal detector of iets dergelijks moeten? Ik vind het apart dat Apple het mogelijk laat zijn dat er nog onderdelen lekken.

 • Profielfoto
  MaciMacKees

  zolang de batterij maar niet lekt

 • Profielfoto
  yasinusta

  Tegenwoordig is het niet zo spannend, we zien voordat iPhone eruit komt al de iPhone onderdelen en iPad onderdelen verschijnen.

  We wisten zelfs al een jaar geleden dat Apple een Macbook zou uitbrengen met 1 USB-c poort. Het lekken kan je nooit volledig tegengaan. Dus Apple Doe geen moeite en laat het lekken!