‘Apple wil Beats Music stopzetten’ [update]

17 reacties

Een opmerkelijk gerucht dat maandagavond door Techcrunch de wereld in is gebracht; Apple zou van plan zijn streamingdienst Beats Music stop te zetten. Volgens verschillende bronnen worden ontwikkelaars van Beats Music afgehaald en overgeplaatst.

De site sprak met vijf bronnen, waaronder enkele hoge functionarissen. Deze zeggen dat Apple af wil van Beats Music, volgens één van de bronnen wordt de streamingdienst ondergebracht in iTunes Radio. Volgens een van de bronnen zal dit onderdeel zijn van een ‘belangrijke aankondiging op het gebied van muziek’ die Apple binnenkort gaat doen.

Apple nam Beats in mei van dit jaar over voor een recordbedrag van 3 miljard euro. Daardoor werd het bedrijf uit Cupertino ook eigenaar van de Beats Music-app. Deze is er zowel voor Android als iOS, daarmee is het de eerste Android-app van Apple. Beats Music is nog niet beschikbaar in Nederland.

Hoe werkt de Beats Music App? OMT nam de proef op de som:

Tim Cook sprak in een recent interview nog vol lof over de streamingdienst van Beats, het was volgens Cook een van de redenen om het bedrijf over te nemen. Playlisten in Beats Music worden niet helemaal door algoritmes samengesteld, maar ook door mensen. Daarbij wordt niet alleen naar artiest en genre gekeken, maar ook naar het gevoel in de muziek zelf.

Update: Apple bevestigt noch ontkent
Apple zegt tegen Re/code niet uit te sluiten dat de naam ‘Beats Music’ komt te vervallen, maar dat het bedrijf wel een streamingdienst wil blijven aanbieden. Mogelijk krijgt Beats Music een nieuwe naam.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Gelukkig. Alles wat er uitziet als “Beats” mag de nek omgedraaid worden!!

 • Profielfoto
  knekkie

  Dat zou een rare move zijn…

  Waarom koop je Beats om het vervolgens binnen een paar maanden deels weer stop te zetten?

 • Profielfoto
  Noest

  I hate to say it, maar Apple is inderdaad wel goed geworden in het de nek omdraaien van software. Al de uitgeklede versies van zoveel mooie programma’s, het stopzetten van programma’s welke juist zo van belang waren voor veel Apple gebruikers, iTunes dat uitgroeit tot een soort windows-kolos, etc.

  Echt lekker gaat het niet op de software afdeling, maar wel ieder jaar nieuwe OS-en uitbrengen….

  Waarom niet weer wat meer duur in de ontwikkeling brengen? Het is nu allemaal zo onrustig en van de hak op de tak. Of zo voelt het iig.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Bericht bijgewerkt:

  Update: Apple has told Re/code that the Beats brand may go away, confirming my report. However, it wants to stay in streaming music, as we suspected.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Begrijp steeds minder van Apple… Zie steeds meer ontwikkelingen die ik niet helemaal begrijp. Als je reviews leest dan is Beats audio enorm over-priced. Natuurlijk is het op dit moment wel een ‘cool’ en populair merk.. maar 3mld ervoor betalen? Dat lijkt me toch wat veel. Beats Music was nog niet super populair en daarvoor hoefden ze het ook niet te doen… Het lijkt er op dat Apple toch een weg probeert te zoeken met een Streaming dienst.. maar tegelijkertijd realiseren ze dan botsen met de itunes aankopen.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Zou Apple deze techniek simpelweg overhevelen naar iTunes radio of zouden ze toch een app behouden op Android?

 • Profielfoto
  sciletto

  Dat zou een rare move zijn…

  Waarom koop je Beats om het vervolgens binnen een paar maanden deels weer stop te zetten?

  Het is een slimme zet. Als beats music een toekomst heeft dan is dit een grote concurrentie voor iTunes. Als je als bedrijf wilt overleven en je hebt het geld, dan koop je je concurrentie weg op deze manier. Vergeet niet dat ze nu heel veel verdienen met de licentie van Beats koptelefoons etc.dus verdiend het zich een beetje terug.

 • Profielfoto
  KeKo

  Het is een slimme zet. Als beats music een toekomst heeft dan is dit een grote concurrentie voor iTunes. Als je als bedrijf wilt overleven en je hebt het geld, dan koop je je concurrentie weg op deze manier. Vergeet niet dat ze nu heel veel verdienen met de licentie van Beats koptelefoons etc.dus verdiend het zich een beetje terug.

  Aha volgens die redenatie gaat apple dus ook spotify, deezer, pandora, last.fm, rhapsody en google music kopen?
  Als je nu gaat zeggen, nee,want die bedrijven zijn (al) veel te groot, dan is die concurrentie er dus al en anders zijn er nog tal van andere kleine bedrijven die apple kan kopen op softwarevlak voor foto-, muziek- of filmbewerking….

 • Profielfoto
  smacdab

  Hoeveel winst maakt spotify?

 • Profielfoto
  knekkie

  @sciletto @KeKo
  iK zou eerder iTunes stop zetten en het goede uit iTunes. (de content) aan bieden aan de klanten. Beats Music heeft volgens mij een positievere emotionele betekenis dan iTunes op dit moment. iTunes wordt gehaat door Windows gebruikers en geliefd door apple gebruikers. al brokkelt die liefde bij mac gebruikers ook steeds meer af merk ik uit de reacties.

 • Profielfoto
  SvS

  Idd, ik zou ook beats aanhouden ipv itunes, omdat dat niet het idee geeft: het is van Apple. Sommige mensen willen nou eenmaal niets van Apple…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Maar er zijn er waarschijnlijk meer die niets van Beats willen hebben…

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Je kan iTunes eigenlijk niet stop zetten in zijn huidige vorm, wat doe je dan met de dingen die mensen in het verleden gekocht hebben? Ik koop bewust mijn muziek omdat ik het wil bezitten. Dan zou je een combinatie moeten maken van kopen / streamen. Lijkt mij toch een lastig model omdat te combineren.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  De gedachte was toch dat ze met beats ook een voet tussen de deur hadden in het Android kamp?
  Dat is dus blijkbaar niet belangrijk meer.

  Hopelijk gaan ze iTunes flink aanpassen. Ziet er allemaal beetje ouderwets uit. En weinig mogelijkheden om op je iPhone en iPad echt goed beheer te kunnen doen. (bijv. je kan een nummer dat je hoort niet eens toevoegen aan een Afspeellijst, je kan bestandsnamen en info niet aanpassen. Ratings zijn alleen zichtbaar bij het nummer. Etc.)

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @Noest: Het is toch al jaren duidelijk dat Apple niet meer gestuurd wordt door techniek maar gestuurd wordt door marketing. Als uit marketing blijkt dat een uitgeklede app beter aanslaat bij een groter publiek, wordt hiervoor gekozen. Dat garageband een slechtere audio output kwaliteit heeft dan Logic Pro X is ook puur marketing. De slechte herschreven Cocoa versie van Logic heeft heel veel gemeen met Garageband en veel moeten inleveren. Maar het resultaat is dat in 2014 er meer Logic gebruikers zijn dan voorheen.

 • Profielfoto
  iPadminiRemco

  Als ze er maar een goeie muziek app overlaten want de standaard muziek app van Apple op iPhone suckt je moet helemaal naar boven scrollen om een liedje te zoeken dan speel je het af en de muziek speler stopt hij loopt niet door in het volgende liedje uit de bibioteek als en je kan niet een volgend liedje kiezen om aftespelen ‘hierna afspelen itunes’ das fantastisch

 • Profielfoto
  discobonzi

  Als ik het goed begrijp zei Tim Cook in een interview dat ze voor beats kozen omdat het (menselijke) muziek uitkiezen het beste gevoel naar boven haalt tijdens het luisteren van op een volgende nummers. Om die reden is beats gekocht. Nu killen ze natuurlijk beats music, om de technologie, concept en de mensen over te zetten op hun eigen Apple variant. Die dan weer past in de stijl van de andere toepassingen.

  In lijn daarvan is dit gewoon een logische ontwikkeling.

  – just my 2 cents