Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 22 september 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Apple wil Beats Music stopzetten’ [update]

Een opmerkelijk gerucht dat maandagavond door Techcrunch de wereld in is gebracht; Apple zou van plan zijn streamingdienst Beats Music stop te zetten. Volgens verschillende bronnen worden ontwikkelaars van Beats Music afgehaald en overgeplaatst.

De site sprak met vijf bronnen, waaronder enkele hoge functionarissen. Deze zeggen dat Apple af wil van Beats Music, volgens één van de bronnen wordt de streamingdienst ondergebracht in iTunes Radio. Volgens een van de bronnen zal dit onderdeel zijn van een ‘belangrijke aankondiging op het gebied van muziek’ die Apple binnenkort gaat doen.

Apple nam Beats in mei van dit jaar over voor een recordbedrag van 3 miljard euro. Daardoor werd het bedrijf uit Cupertino ook eigenaar van de Beats Music-app. Deze is er zowel voor Android als iOS, daarmee is het de eerste Android-app van Apple. Beats Music is nog niet beschikbaar in Nederland.

Hoe werkt de Beats Music App? OMT nam de proef op de som:

Tim Cook sprak in een recent interview nog vol lof over de streamingdienst van Beats, het was volgens Cook een van de redenen om het bedrijf over te nemen. Playlisten in Beats Music worden niet helemaal door algoritmes samengesteld, maar ook door mensen. Daarbij wordt niet alleen naar artiest en genre gekeken, maar ook naar het gevoel in de muziek zelf.

Update: Apple bevestigt noch ontkent
Apple zegt tegen Re/code niet uit te sluiten dat de naam ‘Beats Music’ komt te vervallen, maar dat het bedrijf wel een streamingdienst wil blijven aanbieden. Mogelijk krijgt Beats Music een nieuwe naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil Beats Music stopzetten’ [update]
Sluiten