‘Apple Watch is geïnspireerd op iPod Nano-horloge’

8 reacties

In 2010 was het al hip om een Apple-apparaat om je pols te dragen. De vierkante iPod Nano werd voorzien van bandjes en kon zo als Apple-horloge gebruikt worden voor bijvoorbeeld muziek tijdens het sporten. De iPod-horloges waren hun tijd ver vooruit.

Voor Apple zou de hype die rondom de iPod Nano-horlogebandjes ontstond reden zijn om na te gaan denken over een échte wearable, wat later de Apple Watch zou worden. Hoewel het vermoeden hiervoor al bestond, bevestigt een voormalig Apple-designer het vandaag in een gesprek met NY Times.

Hoewel de inspiratie voor een Apple Watch al in 2010 aanwezig was, werd pas in 2011 begonnen met het daadwerkelijk ontwerpen van het horloge. Daarmee is het het eerste product dat volledig onder Tim Cook is gemaakt, zonder invloed van wijlen Steve Jobs. Zo stelt de ontwerper die, omdat hij nog zakelijk aan Apple verbonden is, anoniem wil blijven tegen New York Times.

applewatch-faces
De Apple Watch zoals we deze nu kennen.

Volgens de ontwerper valt aan de Apple Watch te zien dat het product door een team ontworpen is en het niet de visie van één man is. Dit is geen verrassing, gezien Apple de afgelopen jaren bezig is geweest met het aannemen van verschillende experts uit zowel de traditionele horlogerie als de fitness-, mode- en gezondheidsindustrie.

Het onofficiële iPod-horloge zoals in 2010.
Het onofficiële iPod-horloge uit 2010 had ook vele varianten.

Apple onthulde de Apple Watch tijdens een special event op 9 september 2014, het horloge is echter pas begin 2015 te koop. De Apple Watch komt in verschillende edities die variëren van 350 tot naar verluidt 1200 dollar voor het 18-karaats gouden model. De ontvangst van het horloge is voorzichtig positief, al is er nog veel onduidelijkheid over bijvoorbeeld de accuduur en precieze werking van verschillende features.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  YEAY! Gebruik mijn iPod nano horloge Nogsteeds elke dag. Wanneer de Apple Watch uitkomt ga ik hem zeker kopen!

 • Profielfoto
  Macteach

  Dat doet mij afvragen: is het horloge itt de nano ‘always on’ of gaat het display net als de nano na een bepaalde tijd uit??? Ik kan dat nergens vinden.
  Mijn Pebble is ‘always on’ en dat verwacht ik ook van mijn horloge. Als de Apple Watch hetzelfde gedrag vertoont als de nano en niet always on is, dan heb ik al geen enkele interesse meer.

 • Profielfoto
  tomc

  @Macteach neen het scherm van de Apple watch is niet always on maar de watch herkent de polsbeweging die je maakt als je op je horloge kijkt en activeert dan het scherm.

 • Profielfoto
  wensink

  Die nano lijkt haast nog dunner dan de Apple Watch, maar dat zal dan wel door de kleinere batterij en het gebrek aan sensoren komen..

 • Profielfoto
  Wouter Simons

  Ik gebruik ook de iPod Nano horloge en blijf hem ook nog even gebruiken. Voor dat geld vind ik dat de Apple Watch weinig toegevoegde waarde aan mijn iPhone heeft.

 • Profielfoto
  Wouter Simons

  @wensink De batterij van mijn iPod Nano horloge gaat meestal wel een week mee! Dus daar zal het niet aan liggen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lijkt mij dat de display met de tijdmelding altijd aan moet zijn. Het lijkt me heel lastig als je even de tijd wilt zien en je moet hem eerst aan zetten!

 • Profielfoto
  jf

  @MacAanZee: zoals @tomc al aangeeft, herkent de apple watch de beweging die je maakt met je pols om er op te kijken en gaat dan vanzelf aan.