Apple stuurt alert mail bij inloggen op iCloud.com

11 reacties

Een week na het schandaal met de gestolen foto’s van beroemdheden, rolt Apple de eerste maatregel uit. Wanneer iemand inlogt op jouw iCloud account in de browser, dan krijg je hier vanaf nu een melding van. In een mailtje laat Apple je weten wanneer er precies is inlogt.

De maatregel werd vorige week aangekondigd door Tim Cook himself in een interview met de Wall Street Journal. Hierin gaf hij aan dat gebruikers een melding krijgen via Mail en een notificatie wanneer er via het web wordt ingelogd in iCloud.

De waarschuwingsmail geeft je het advies om je Apple ID wachtwoord aan te passen indien jij het niet was die heeft ingelogd. Uit een test van OMT bleek dat het ongeveer 5 minuten duurt voordat het waarschuwingsmailtje in je inbox beland nadat iemand al dan niet onrechtmatig is ingelogd in je iCloud account. Een waarschuwing via een notificatie hebben we nog niet gekregen.

icloud-waarschuwing

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Wat dacht je om e-mail te sturen als er 10 keer verkeerd is ingelogd?
  Of beter account te blokkeren….

  Dit is net is een alarm zonder geluid …

  Dus als je in een vergadering zit en je bent even niet bereikbaar.
  Je komt uit de vergadering en je krijg een email dat er is ingelogd.
  Kak, ben gehackt en alles lig op straat.
  Niemand weet het, apple ook niet…

  Maar bedankt voor de e-mail apple:)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  “… Tim Cook himself…”? – alinea 2

  en hoe kan je een Apple ID hebben met @me.com? Dat kan toch niet?

  @MEEUW: Je krijgt toch notificaties op je iPhone, iPad en Mac als je jouw account er op aangemeld is.

 • Profielfoto
  Kobes

  @icy als je vroeger MobileMe had dan heb je een me account…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Waarom niet gewoon zoals bij Google: een verificatiecode die je op je foon hebt ontvangen, intypen bij inloggen op de webinterface.

  De oplossing die nu gekozen is, is weer halfbakken.

  Ik raak langzaamaan geïrriteerd van al het halfbakken gedoe van Apple.

 • Profielfoto
  Noest

  Die verificatie-code toesturen is natuurlijk prima, maar dan wel met de keuze om hem via telefoon of email te ontvangen. Want wanneer mijn telefoon gestolen is en ik wil find my iPhone bekijken, dan heb je weinig aan de code die op je iPhone binnenkomt;)

  En in 5 minuten kunnen ze natuurlijk flink roven. En dan, vervolgens, hoe blokkeer je dan dat ze verder roven? Wanneer ze een beetje slim zijn veranderen ze eerst je wachtwoord, dan duurt het wel even eer je het met Apple geregeld hebt:)

  Ik heb een wachtwoord van iets van 20 tekens, en ik heb de antwoorden op de beveiligingsvragen opgeslagen op mijn gmail, ik weet de antwoorden zelf niet eens aangezien ze niet realistisch zijn. Dus een ander kan ze ook niet raden/nagaan/afleiden uit informatie die op mij betrekking heeft;)

  Ook mijn iPhone heeft een lang wachtwoord, aangezien ik voornamelijk Touch ID gebruik. De enige zwakke schakel is de iPad nog. Deze heeft nog een cijfercode en die is redelijk eenvoudig te kraken wanneer iemand wil. 10000 opties neemt niet zo heel veel tijd in beslag, maar ik heb daar de optie van na 10 keer proberen locken aangezet. Maar dan nog kan iemand eenvoudig even over mijn schouder meekijken in de trein. Het gebeurt mij ongewild ook best geregeld bij anderen, dat je dan iemands code ziet.

  En bij hoeveel mensen zal de iPhone code dezelfde zijn als de bank-pincode…..?

  Dus, in mijn ogen is goed beveiligen niet zo heel moeilijk, ook niet met het systeem dat Apple nu heeft, alleen moet je er wel even slim mee omgaan.

  Ik ben er redelijk zeker van dat niemand bij mijn iCloud gegeven kan komen via de onlangs gebruikte methode, of via psychologisch manipuleren.

 • Profielfoto
  Hydræ

  De tijd wordt in Pacific Daylight Time opgegeven, dus geen lokale tijd.

 • Profielfoto
  THX-1138

  @Noest is waarschijnlijk niet bekend met het fenomeen keylogger

 • Profielfoto
  Noest

  @THX-1138 Volgens mij geef ik in mijn post aan hoe en wat ivm de manier waarop ze onlangs toegang hebben weten te krijgen tot iCloud-accounts.

  Wanneer ze met keyloggers gaan beginnen, dan gaat het weer om een heel andere categorie.

  Daarnaast log ik nagenoeg nooit in via mijn Mac, het gaat eigenlijk allemaal automatisch, dus hoeveel zin die keylogger dan uiteindelijk heeft vraag ik me wel een beetje af.

  Maar goed, natuurlijk is extra beveiliging zinvol, maar gewoon een beetje nadenken werkt vaak toch echt beter en minder omslachtig;)

  Ik zie het al,gebeuren, iPhone gestolen, wil op iCloud inloggen, ARGH, de code wordt naar de iPhone gestuurd. Heel handig:)

 • Profielfoto
  iNicky

  @Noest, bij de 2 staps verificatie van Apple kies je telkens zelf naar welk device de verificatiecode gezonden moet worden.

 • Profielfoto
  Noest

  @iNicky Ah, dat is goed nieuws!

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Tjonge zeg, iedere keer een e-mail? Pfft.