Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 september 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple stelt U2 remover beschikbaar

Een prachtig cadeau van U2-voorman Bono en Apple CEO Tim Cook. Gratis voor jou als consument, het kost Apple alleen een paar honderd miljoen dollar. Het nieuwe album van U2, genaamd Songs of Innocence. Het staat al in je iTunes-collectie.

Hoe goed de bedoelingen ook waren, niet iedereen was even blij met het nieuwe album van U2 dat tussen zijn iTunes-aankopen verscheen. Apple heeft speciaal voor iedereen die geen U2 wil een kleine app gemaakt waarmee het album van de rockband helemaal te verwijderen is.

Verwijderen is zo simpel als het aanklikken van de knop Remove Album, inloggen met je Apple-account en bevestigen dat je Bono en co. écht niet meer in je iTunes wil. Daarna wordt het album uit je account verwijderd. Als je het gedownload hebt, moet je de bestanden nog zelf weggooien.

Apple CEO Tim Cook op het podium met U2.

Het nieuwe album van U2 werd als afsluiting van het Apple-evenement op 9 september gelanceerd. U2 verzorgde een optreden. Tim Cook beloofde de band het nieuwe album binnen 5 minuten uit te rollen naar ieders iTunes-account, gratis, als cadeautje.

Niet iedereen bleek echter gecharmeerd van een U2-album dat zomaar in zijn iTunes-bibliotheek verscheen. Het zou zelfs in strijd met de Europese Cookie-wetgeving zijn. Apple heeft naar verluidt diep in de buidel getast voor het album, er is een deal van meer dan 100 miljoen dollar mee gemoeid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.