Apple over bendgate: valt reuze mee

20 reacties

Apple heeft indirect gereageerd op het tumult dat is ontstaan over de buiggrage iPhone 6 Plus. John Fortt van CNBC heeft Apple een aantal uitspraken weten te ontlokken over de constructie van Apple’s nieuwste telefoons. Conclusie: het valt best mee.

Zo meldt Apple bij monde van techjournalist Fortt dat er na 6 dagen van iPhone 6 verkopen slechts 9 klanten zijn teruggekeerd naar de winkel met een kromme iPhone. De iPhone 6 en 6 Plus “voldoen aan al onze hoge kwaliteitseisen voor normaal alledaags gebruik, of overtreffen die zelfs.”

Daarnaast heeft Apple uitgebreide studies gedaan naar het gebruik van de 4,7 en 5,5 inch telefoons en worden er hoogwaardige materialen gebruikt om de iPhone 6 (Plus) extra stijf te maken.

Ondertussen heeft UnboxTherapy een follow-up op YouTube geplaatst waarin het de buigbaarheid van andere toestellen onderzoekt. Zo worden daar behalve de iPhone 6 de HTC One M8, Moto X, Nokia Lumia 1020 en de iPhone 5S aan een buigtest onderworpen. De iPhone 6 komt er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. De iPhone 5S ook. Winnaar volgens deze beroepsbuiger is de Moto X.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  belfortmac

  En Apple spreekt altijd de waarheid hoor!!

 • Profielfoto
  ro_me

  Is dat buigen dan geen feature? Een phone die zich naar je lichaam vormt, super uitvinding!

 • Profielfoto
  Noest

  “Ondertussen heeft UnboxTherapy een follow-up op YouTube geplaatst waarin het de buigbaarheid van andere toestellen onderzoekt. Zo worden daar behalve de iPhone 6 de HTC One M8, Moto X, Nokia Lumia 1020 en de iPhone 5S aan een buigtest onderworpen. De iPhone 6 komt er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. De iPhone 5S ook. Winnaar volgens deze beroepsbuiger is de Moto X.”

  Wanneer doet hij nu eens een test die garandeert dat er telkens dezelfde kracht wordt uitgeoefend? Zelf met de handen buigen geeft geen enkele zinnige informatie, het is aan te veel niet te controleren invloeden onderhevig.

  Maar goed, het is wel lekker visueel en trekt dus mooi wat hits, en daar gaat het hem natuurlijk uiteindelijk om;)

 • Profielfoto
  flappah

  Ach ja, elk jaar hebben de azijnpissers wel weer iets gevonden om de zoveelste x-gate uit te roepen. Zo hebben ook zij hun 15 minutes of fame.

 • Profielfoto
  steveb

  conclusie
  de inhoud van de 6plus moet in de kast van de 5c

  => wensen voor volgend jaar
  iphone 6c:
  – case van de 5c (even dik, groot,…)
  – nfc
  – camera volledig in de gsm
  – touch id en speaker achter het scherm of ingebouwd in het glas(= groter scherm op kleine oppervlatke
  – water-, dust-, shok- and scratch proof (dit is voor mij echt een must)
  (IP696 http://www.ledtuning.nl/nl/ip-waarden-led-en-ledstrip)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik heb hier een iPhone 6+ en moet bekennen dat ik een stúk voorzichter ben geworden.

  However, honestly.. Misschien als het écht gebeurt baal ik als een stekker, maar als ie iets buigt en het scherm blijft heel en ik merk er verder niks van.. Niet zo enorm erg. Gotta say: Alles meer dan 2 graden gebogen (merkbaar) is ENORM jammer.

  However, vandaag een docent gezien die had een 5 en die was na 2 jaar tijd óók gebogen. Niet zo erg als de plus, maar binnen een halve seconde zag je direct dat die óók gebogen was.

  Dat gebeurt nou eenmaal met aluminium. Plastic breekt, Aluminium buigt.
  Vergt alleen meer kracht om plastic te breken dan om aluminium te buigen.

 • Profielfoto
  Aerea

  Het interesseer me echt helemaal niks of mijn 6 Plus doorbuigt of niet. Ik kan mij niet voorstellen dat het zal gebeuren en al gebeurt het, dan ga ik er gewoon vanuit dat het een garantiekwestie is.

 • Profielfoto
  venco58

  In dit filmpje zit hij echt bizar hard te duwen/buigen. Gaat negers meer over.

 • Profielfoto
  Wauters

  Ze zijn nochtans getest geweest:

  http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000313669

 • Profielfoto
  knekkie

  To soon?…

 • Profielfoto
  computer space

  Enige wat ik van die video’s opsteek is hoe fokking lelijk de gouden versie is, en de niet gouden is ook verre van een beauty. Ik snap niet waarom ze Marlies Dekkers de achterkant hebben laten stylen?

  En kan iemand zo’n test even objectief op een drukbank doen?

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Goed dat Apple flink op zijn bek gaat. Worden ze misschien een keertje wakker.

 • Profielfoto
  Maarten Otto

  iPad mini die ik had boog na 5 oplaad cycli ineens bij het scherm…. Maar was gelukkig geen productiefout…. aldus Apple. Nee, want hij ligt op tafel en daar ga ik er ook echt opzitten.

  Heeft mij 3 maanden intensief mailverkeer opgeleverd met de juridische afdeling. Uiteindelijk zijn ze gezwicht voor het recht dat je hebt als consument….. Maar het kost je veel haren.

 • Profielfoto
  eezacque

  Valt reuze mee, net zoals de nvidiagate reuze meeviel, en de Meltbook Pro gate en de radeongate reuze meevallen. Daarbij maakt Apple per definitie geen fouten…

 • Profielfoto
  eezacque

  Misschien een leuke act voor de volgende Apple keynote: http://www.youtube.com/watch?v=XDgq10Rsb-0

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit is dus dezelfde man die twee dagen geleden het geruchtmakende filmpje maakte waarin een iPhone 6 plus fors gebogen werd. Aan de echtheid daarvan werd op dit forum al flink getwijfeld, omdat bleek dat er flink in gemonteerd was en er wellicht voor de opnamen al met veel forsere kracht gebogen en weer teruggebogen was. En nu opeens is er met de iPhone 6 plus nauwelijks wat aan de hand. “Maak je geen zorgen, het valt allemaal erg mee”.

  Wat hier volgens mij gebeurd is: het vorige filmpje was inderdaad nep. Apple heeft flink gedreigd met juridische maatregelen wegens beschadiging van de goede naam van Apple door dat nepfilmpje. En heeft geëist dat middels deze vergelijkende ‘test’ opnieuw een filmpje zou worden gemaakt.

  Het is TE toevallig!

 • Profielfoto
  eezacque

  Gaat negers meer over.

  Apple wordt zwartgemaakt? :razz:

 • Profielfoto
  knekkie
 • Profielfoto
  MacDunes

  Ik vind het erg jammer hoe het er de laatste tijd aan toe gaat bij Apple..
  Waar ze in het verleden innovatief en verrassend uit de hoek kwamen.
  Merk je gewoon dat het nu eerder draait om maar wat te doen ongeacht de kwaliteit die wordt geleverd, als het maar zo snel als mogelijk wordt geleverd.
  Keer op keer worden er ‘fouten’ gemaakt en of overhaaste beslissingen, om bij te blijven.

  Waar bijvoorbeeld Facebook, investeert en zich blijft vergroten met Whatsapp, Instagram, Snapchat etc, komt Apple met het overgewaardeerde Dr. Dre Beats aan.

  Ik hoop dat Apple ooit weer op het goede pad terecht komt.
  Innovatief, verrassend, kwaliteit.

  Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik denk toch stiekem dat Tim Cook niet kan brengen wat Steve Jobs had, onvoorwaardelijke liefde voor zijn Apple.

  – Siri
  – Apple Maps
  – Dr. Dre Beats
  – iCloud niet veilig?
  – ios 8.1 intrekken
  – But, Will it BEND?

 • Profielfoto
  Unlock32

  ” Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik denk toch stiekem dat Tim Cook niet kan brengen wat Steve Jobs had, onvoorwaardelijke liefde voor zijn Apple.”

  Hoog tijd voor een andere naam MacDunes en misschien eens wat verdieping?