Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 2 september 2014

Apple ontkent lek in iCloud

Apple heeft een update gegeven over het onderzoek naar de hack waarbij foto’s van beroemdheden werden gestolen en geopenbaard. Na 40 uur onderzoek van Apple engineers is de conclusie: iCloud en Find my iPhone zijn niet lek.

In de verklaring geeft Apple aan dat de hackers toegang hebben gekregen tot de accounts van celebs door middel van gerichte aanvallen op gebruikersnamen, wachtwoorden en beveiligingsvragen. “None of the cases we have investigated has resulted from any breach in any of Apple’s systems including iCloud or Find my iPhone.” Dit lijkt eerdere berichten tegen te spreken dat Find my iPhone tijdelijk gevoelig zou zijn geweest voor brute force attacks.

Apple werkt samen met de politie om de criminelen die de hack op hun geweten hebben te ontmaskeren. De verklaring eindigt met een tip om dit soort aanvallen af te weren: kies sterke wachtwoorden en maak gebruik van twee-staps-verificatie.

De volledige verklaring van Apple luidt:

We wanted to provide an update to our investigation into the theft of photos of certain celebrities. When we learned of the theft, we were outraged and immediately mobilized Apple’s engineers to discover the source. Our customers’ privacy and security are of utmost importance to us. After more than 40 hours of investigation, we have discovered that certain celebrity accounts were compromised by a very targeted attack on user names, passwords and security questions, a practice that has become all too common on the Internet. None of the cases we have investigated has resulted from any breach in any of Apple’s systems including iCloud® or Find my iPhone. We are continuing to work with law enforcement to help identify the criminals involved.

To protect against this type of attack, we advise all users to always use a strong password and enable two-step verification. Both of these are addressed on our website at http://support.apple.com/kb/ht4232.

Reageer op artikel:
Apple ontkent lek in iCloud
Sluiten