Apple haalt Shazam tijdelijk uit Siri in iOS 8

8 reacties

Een van de vernieuwingen aan Siri in iOS 8 is de integratie van Shazam. Zo weet Siri feilloos het antwoord op de vraag welk liedje er speelt. Het was even schrikken toen Siri in de Golden Master van iOS 8 geen idee meer had wel liedje speelde. Shazam is verdwenen.

Het verdwijnen van Shazam is tijdelijk. Apple is nog niet tevreden met de werking, meldt 9to5Mac. Het zou te vaak voorkomen dat Siri denkt dat er muziek speelt, terwijl het slechts achtergrond­geluid is. Andere commando’s worden dan niet meer uitgevoerd. Als iOS 8 volgende week publiek beschikbaar is, herkent Siri gewoon weer al je catchy tunes.

Apple introduceerde Shazam als een van de nieuwe features in iOS 8 tijdens WWDC 2014. Sindsdien heeft de muziekherkenner in alle betaversies van iOS 8 probleemlos gewerkt. Shazam wordt niet in OS X Yosemite ingebouwd, maar is wel beschikbaar als losse app voor OS X.

Naaste de integratie van Shazam, krijgt Siri meer nieuwe functies in iOS 8. Zo luistert de virtuele assistent van Apple altijd, het roepen van “Hey Siri” is genoeg om de aandacht te vragen.  Inmiddels spreekt Siri een klein woordje Nederlands, een volledig Nederlandse Siri laat nog even op zich wachten.

2014-06-02-19.22.10

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Lars34

  Hey Siri werkt trouwens alleen als hij aan de oplader ligt.

 • Profielfoto
  Robberto

  Betekend dit voor het eerst een andere definitieve versie van iOS tov de GM?

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Wat me opviel is dat de GM versie een eerder build number heeft dan de laatste beta. Zou er dan toch nog een nieuwere versie komen met een later build number?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De laatste stand alone versie van Shazam als eigen app heb ik al niet meer geüpdatet omdat er gemeld werd dat de app voortaan altijd aan zou staan. Altijd zou werken en ELK geluid zou detecteren. Dat wil ik helemaal niet! Ik wil alleen af en toe weten naar welk liedje ik luister. Verder niet. Kost teveel batterij en ik wil niet de hele dag afgeluisterd worden!

 • Profielfoto
  csteelooper

  @MacAanZee: je mag de update van Shazam gewoon uitvoeren, hoor… Het “aaltijd aan” hebben van Shazam is een keuze; je kunt ‘Auto Shazam’, zoals de feature heet, gewoon uitzetten in het hoofdsherm van de App. Bovendien wordt je niet afgeluisterd, want Shazam vangt gemiddeld slechts 2 tot 4 seconden geluid op. Ook wat de batterij betreft valt het mee, omdat Shazam niet volcontinu luistert.
  Het belangrijkste argument voor het wel kunnen updaten is echter dat je zoals ik al zei niet verplicht bent om ‘Auto Shazam’ te gebruiken.
  Trouwens: op de iPad is ‘Auto Shazam al een paar versies langer te gebruiken…

  On Topic: De GM-versie kan nog steeds dezelfde zijn als de RTM (definitieve) versie, omdat het een feature betreft die aan de server-kant wordt aan- dan wel uitgezet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Shazam schreef zelf bij zijn update dat de app “altijd detecteert” – ook als de app uit staat.

 • Profielfoto
  AppleTim

  Shazam schreef zelf bij zijn update dat de app “altijd detecteert” – ook als de app uit staat.

  En die functie heb ik rustig uitgezet;-)

 • Profielfoto
  Rickje

  Shazam.. hmm. Ik heb veel betere ervaringen altijd gehad met Soundhound.