Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 september 2014

Apple gaat beveiliging iCloud opschroeven

Deze hele week stond in het teken van berichtgeving over een vermeende iCloud-hack waarbij onkuise foto’s van celebs buit­gemaakt zijn. Reden voor Apple CEO Tim Cook om in een interview met WSJ nieuwe beveiligingsmaatregelen aan te kondigen.

De iCloud-accounts van de beroemdheden werden volgens Cook via password resets en het raden van beveiligingsvragen gehacked. Apple gaat daarom gebruikers een e-mail en pushnotificatie sturen als iemand het wachtwoord van een iCloud-account probeert te resetten. Daar blijft het niet bij, de topman beloofde meer aan de beveiliging te doen.

Verbeteringen aan de twee-staps-verificatie staan ook op het programma. Volgens Cook gebruikt het overgrote deel van de iCloud-accounts deze methode waarbij een SMS-code overgetypt moet worden niet. Apple gaat twee-staps-authenticatie meer pushen richting klanten, beloofde Cook.

Hoewel iCloud al deels met twee-staps-authenticatie werkt, zijn diensten als iCloud-backup nog niet beveiligd door middel van de extra SMS-code. In iOS 8 gaat dat veranderen en gaan alle iCloud-diensten met twee-staps-authenticatie werken.

Het interview van Cook staat in schril contrast met het statement dat Apple eerder naar buiten bracht over de celeb hack. Toen stelde de iPhone-maker dat gekraakte accounts door middel van een password reset met beveiligingsvragen anno 2014 een normaal risico zijn. Nu stelt Cook echter dat Apple zijn gebruikers ook voor deze scenario’s moet beschermen.

He said none of the Apple IDs and passwords leaked from the company’s servers…When I step back from this terrible scenario that happened and say what more could we have done, I think about the awareness piece,” he said. “I think we have a responsibility to ratchet that up. That’s not really an engineering thing.

Reageer op artikel:
Apple gaat beveiliging iCloud opschroeven
Sluiten