3D-print je eigen Apple Watch en iPhone 6

6 reacties

Het is nog heel even wachten op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en nog een aantal maanden op de Apple Watch. Wil je alvast weten of een 5,5-inch iPhone nog wel in je broekzak past? Of de Apple Watch een beetje comfortabel om de pols is? Wij hebben de oplossing.

Het digital manufacturing team van de TU Delft heeft voor OMT 3D-modellen van de iPhone 6 (Plus), Apple Watch en Apple Watch Sport Band gemaakt. De modellen zijn redelijk accuraat, vrij te downloaden en kunnen bij een lokale 3D printshop, vestiging van FabLab of een van de 3D Hubs gemakkelijk geprint worden.

3dprint-applewatch-iphone6
Een echt horloge, dames- en herenmodel Apple Watch, bandje en iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

iPhone 6, iPhone 6 Plus
Modellen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn hier te vinden (credtis: Mark Boszko).

Apple Watch + Bandje
Zowel het dames- als herenmodel van de Apple Watch is hier als 3D-model te vinden (credits: Greg Koenig). Het bijbehorende sportbandje is hier te downloaden (credits: Aldo Hoeben – TU Delft)

Het is aan te raden de Apple Watch met BronzeFill te printen. Dit is een plastic PLA met daaraan 20 procent bronspoeder toegevoegd. Na het printen kan dit materiaal worden gepolijst, dan komt het brons boven. Het brons levert een zwaardere print op, en geeft zelfs een beetje de koude aanraking van metaal. Zo komt het net wat dichter in de buurt van een echte Apple Watch.

iphone6-print
Happy Printing!

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  sunapple

  Even kijken of we dat bij mij op school voor mekaar kunnen krijgen(y)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Op iCulture kan je een A4-tje printen met de omtrekken van de nieuwe iPhones. Even op karton overtrekken en je kan je nieuwe foon alvast proberen. Lijkt me een stuk makkelijker dan een beetje te gaan klooien met een 3D printer;-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat zal een goede indruk geven, een Apple Watch uitknippen en om je pols doen…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Voor de iPhones werkt het bijzonder goed, Raymon. Maar dat had je zelf ook wel begrepen.

 • Profielfoto
  Macnido

  Of je print je eigen bandje voor je toekomstige iWa… Apple Watch.

 • Profielfoto
  Noest

  Haha, verschil moet er nu eenmaal wezen:) ik vind het wel mooi dat OMT niet meer aan dat knip en plakwerk doet op papier en karton, maar gewoon een beetje 2014 en ambitieus 3D primten:)

  Zit er pok zo’n shop in Amsterdam?