Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 27 september 2014

3 apps die met HealthKit werken: FitPort, Carrot en Yummly

HealthKit is Apple’s verzamelplek van alle mogelijke gegevens over jouw fysieke gesteldheid. Van het aantal stappen dat je dagelijks zet tot je bloedsuikerspiegel tot je maximale uitademsnelheid. Deze bak met data is vooral interessant voor ontwikkelaars. De eerste apps maken er al gebruik van. Zo behandelen we FitPort, Carrot en Yummly die ieder op hun eigen manier gebruik maken van HealthKit.

FitPort
FitPort is een app waarvan je er in de komende tijd meer zult zien. Het doet eigenlijk niks meer dan de data die in HealthKit zit op een aantrekkelijke manier visualiseren. Voordat je gegevens wilt laten tonen in FitPort vraagt je iPhone je wel eerst om toestemming voor het ophalen en wegschrijven van gegevens in HealthKit.

Vervolgens laat de app je in mooie cirkels de progressie zien. Heb je een aantal kilometer gelopen zonder je iPhone? Geen probleem, deze gegevens kun je handmatig invoeren door een cirkel ingedrukt te houden. Deze handmatig ingevoerde data wordt ook weer weggeschreven naar de verzamelbak HealthKit. Hierdoor zijn andere apps die HealthKit gebruiken altijd up-to-date.

FitPort kost €1,79

Je gezondheid in een fraai dashboard

Carrot
Carrot is een sadistische workout app. Het draait om de bekende 7-minute-workout en Carrot begeleid je hierbij. Maar Carrot is niet lief voor je. Je wordt in het begin weergegeven als een dikkerdje en tijdens de workout word je toegeschreeuwd door een venijnige stem. Breek je een workout voortijdig af dan krijg je de wind van voren.

Kortom, Carrot is ideaal voor een ieder die niet graag met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt. De resultaten van je workouts (verbranding calorieën, gewicht, stappen) worden uiteraard weggeschreven in HealthKit. Zodrat Carrot merkt dat je met bijvoorbeeld het hieronder genoemde Yummly lekker aan het eten bent, dan krijg je meteen een notificatie met de melding: “Was it worth it?!”

Carrot kost €2,99

Carrot probeert niet lief voor je te zijn

Yummly
Yummly is een website en app die helemaal over eten gaat. Je kunt er duizenden recepten vinden en met je eigen account kun je je eigen collecties maken van gerechten. Per recept vind je er uiteraard de ingrediënten, maar ook de voedingswaarden. En daar komt HealthKit om de hoek kijken. Maak je bijvoorbeeld Hash Browns, dan kun je de voedingswaarden van dit gerecht wegschrijven in HealthKit. Denk aan: calcium, koolhydraten, natrium, suiker, vetgehalte, vezels, vitames, ijzer, etc…

Yummly is gratis

Voeg voedingswaarden toe aan Health

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 apps die met HealthKit werken: FitPort, Carrot en Yummly
Sluiten