Yosemite Developer Preview 6 beschikbaar

24 reacties

Voor bij Apple geregistreerde ontwikkelaars staat een nieuwe Beta-versie van OS X 10.10 Yosemite klaar: Developer Preview 6. OMT’ers die gebruik maken van de publieke beta van Yosemite moeten nog even geduld hebben, voor hen verschijnen updates minder frequent.

Naast Yosemite heeft ook de beta van Xcode 6 een update gekregen. Beide versies zijn voor ontwikkelaars die een eerdere DP hebben geïnstalleerd beschikbaar in de Mac App Store. Nieuwe instappers vinden de installatiebestanden na de inlog van Apple’s developer portal.

Het beta-programma van iOS 8 heeft vanavond (nog) geen update gekregen. Dit kan erop duiden dat OS X 10.10 Yosemite niet gelijktijdig met iOS 8 beschikbaar komt, waardoor we nog even geduld moeten hebben voordat we nieuwe functies als Handoff en Continuity echt kunnen gebruiken.

systeemvoorkeuren
DP6 krijgt anders vormgegeven icoontjes bij de Systeemvoorkeuren.
Nieuwe bergachtige afbeeldingen voor je bureaublad.
Nieuwe bergachtige afbeeldingen voor je bureaublad.
En ook de icoontjes van de Safari-instellingen hebben een make-over gekregen.
En ook de icoontjes van de Safari-instellingen hebben een make-over gekregen.

Naast deze visuele veranderingen en het weer terug zijn van het Niet Storen-schuifje in het notificatiecentrum, zal er onder de motorkap ook veel verbeterd zijn, maar daarover doet Apple geen uitspraken.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  jamiepeeters

  Ziet er goed uit, ik kijk uit naar deze update!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik vraag me waarlijk af waarom Apple begonnen is aan die hele publieke bèta. Ik heb sinds de installatie geen tussentijdse updates meer ontvangen. Ik dacht net dat Apple op die manier meer mensen toegang wilde verschaffen tot de ontwikkelingen zodat meer mensen bugs konden rapporteren. Da’s toch de bedoeling van bèta-software, of niet? Ik kan nu wel elke dag bugs gaan rapporteren, maar als Apple geen feedback geeft, hebben wij er ook weinig aan. Iemand een mogelijke verklaring of een gedachtegang?

 • Profielfoto
  koen

  De gebruikers van de publieke bèta krijgen inderdaad minder vaak een update dan de developers.

 • Profielfoto
  crazylegs

  Wat mij betreft doen ze de visuele updates op het laatst en fixen ze eerst de echt irritante bugs:

  – Geluid wat niet zonder reboot terug gaat naar de speakers wanneer je een headset unplugged.

  – Mail versturen via eigen hosting wat niet wil secure connectie net als unsecure

  – Items uit prullenbak niet altijd terug kunnen zetten

  – Mail verwijderen wat niet altijd goed gaat nog steeds niet gefixed

  enz enz enz

 • Profielfoto
  AppChanger

  Parallels werkt niet meer!:cry:

 • Profielfoto
  McJohn

  Over een half jaar kakel ik iets anders hoor… maar ik vind toch dat ze niet consequent zijn in hun icons.

 • Profielfoto
  Buzz

  crazylegs: Ik neem aan dat je het hebt gemeld?

  targaryen: Waarom zo ongeduldig? Er komt op een gegeven moment wel een update voor de publieke beta. En uiteindelijk dit najaar een release. Op alle bug reports individueel reageren heeft voor Apple toch geen zin, laat ze de energie liever in het programmeren stoppen. Wat je er als gebruiker aan hebt om je bugs te melden is dat die bugs straks in de release versie niet meer voorkomen. Niet meer en niet minder.

 • Profielfoto
  crazylegs

  @Buzz_D Zekers gemeld, ik report alles wat ik vind.:D

 • Profielfoto
  Brims

  Ik vind dat er idd erg inconsequent icon stylen worden gebruikt.

  Ik vind het verder niet erg dat het os ontwerp weer richting Mac OS 7.5 gaat!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Buzz_D.

  Ongeduldig? Helemaal niet. Ik uit gewoon mijn verbazing over het feit dat er maar liefst zes (!) updates zijn geweest voor de ontwikkelaars en geen voor de gewone gebruiker. Meer niet. Ik gebruik OS X 10.10 niet dagelijks, maar ik vind het vreemd. Niets mis mee toch? Alles wat ik tegenkom rapporteer ik overigens netjes aan Apple in de veronderstelling dat ze er op het eind van de rit uitgefilterd zijn.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik heb een klein beetje met de publieke beta gewerkt en het is wel even wennen. Het ziet er anders uit dan Mavericks, maar ik ben er niet echt over uit of het nu beter of slechter is geworden. Maar goed verandering op zichzelf kan ook wel eens welkom zijn.

  Wat betreft de icoontjes in System Preferences: Ik denk dat vooral Startup Disk en Language & Region nog moeten worden aangepakt. Die stammen nog van ruim 10 jaar geleden volgens mij. Verder lijken Notifications en Extensions nu net een soort Trackpad. Dat de heldere en uitnodigende “software” icoontjes (General, Desktop & Screensaver, iCloud, etc.) nogal afsteken tegen de donkere en afschrikwekkendere icoontjes van sommige “hardware” en “admin” items (Displays, Printers & Scanners, Sound, Users & Groups, Security & Privacy) vind ik niet erg. Maar waarom het Dock Preferences icoontje dan weer een donkere achtergrond heeft?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  OMG het is een duivelse release Developer Preview 6, Xcode 6 beta 6

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Hmm, heb bij Apple al bij de eerste beta van Yosemite een bug report gestuurd over het niet kunnen toevoegen van klokken en weer-locaties in het Berichtcentrum, en dat is bij beta 6 nog steeds niet opgelost… hmm raar want in beta 6 komen nu eindelijk wel de knopen om dingen toe te voegen tevoorschijn wanneer ik op het ronde info knopje klik:

  Iemand enig idee waarom Berichtencentrum niet op muisklikken of toetsenbord invoer reageert, of doe ik misschien iets fout?

 • Profielfoto
  Buzz

  DaveFlash: Dat werkt bij mij wel. Het zal dus wel een subtiel bugje zijn dat ze óf nog aan het onderzoeken zijn, óf waar ze nog niet aan toegekomen zijn om aan te passen voor de developer beta.

  Vergeet ook niet dat ze intern bij Apple waarschijnlijk nog heel wat builds vooruit lopen op de developer betas, die weer voorloopt op de publieke beta.

 • Profielfoto
  chonazz

  Ik ben een hele hoop toetsenbord functies kwijt op mijn macbook air. Alle F1 … F12 toetsen doen niet meer wat ze moeten doen. Helderheid, mission control, backlight, geluid… Doet helemaal niets meer. Enige wat er wel gebeurt is dat ik met F12 naar het dashboard ga.
  Ik had dit overigens met beta 5 ook al…
  Iemand die hier ook last van heeft? Of een mogelijk oplossing? Onverlicht toetsenbord werkt lastig als het donker is.

  Jonas

 • Profielfoto
  koen

  Probeer het eens in Mavericks, misschien een probleem met je toetsenbord?

 • Profielfoto
  polansky

  Helaas, nog steeds problemen met Photoshop CC en grotere bestanden.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @DaveFlash: weer en wereldklok in mijn stad toevoegen werkt bij mij ook goed.

 • Profielfoto
  peterharte

  En helaas is Fontexplorer X Pro ook onbruikbaar sinds deze update…..

  “FontExplorer X Pro detected an unauthorized bundle modification.
  Please download FontExplorer X Pro again.”

  Als iemand een oplossing heeft….

 • Profielfoto
  Denief

  Zien die nieuwe (extra) wallpapers al ergens te downloaden?

 • Profielfoto
  koen

  En helaas is Fontexplorer X Pro ook onbruikbaar sinds deze update…..
  Als iemand een oplossing heeft….

  Mavericks gebruiken of klagen bij de makers van FontExplorer(y)

 • Profielfoto
  Maced.2

  @ Denief

  jup : klik :)

 • Profielfoto
  Pharris

  Extensions? Gaan we inderdaad weer richting Classic? Of is dit alleen voor developers gedaan?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @Koekeroeltje: weet niet of Parallels 9 al is bijgewerkt, maar Parallels 10 kwam vandaag uit en die doet het weer prima.