VPP vanaf nu echt in Nederland en België

3 reacties

Eerder lieten we al weten dat Nederland en België op korte termijn zouden worden toegevoegd aan het Volume Purchase Program, waarmee onderwijsinstellingen en bedrijven in bulk licenties kunnen aanschaffen voor betaalde iBooks, iOS- en Mac-apps.

Vandaag is het zover, de registratie is zojuist geopend. Voor registratie is een apart Apple ID en een D-U-N-S-nummer voor het instituut vereist. Dit D-U-N-S-nummer kan gratis online aangevraagd worden.

Apple is nog niet helemaal klaar met het instellen van VPP, want na registratie blijkt de VPP App Store nog leeg, maar dat zal vast snel veranderen. Met het Volume Purchase Program kunnen de iPhone, iPad en Mac eindelijk volwas­sen worden in educatieve en zakelijke omgevingen in Nederland en België.

Sven, bedankt voor de tip

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  A_A

  Eindelijk!
  Zeker in grote bedrijven (300 Apple’s in beheer) erg prettig dat het nu ook in Nederland mag!

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  @A_A niet alleen bedrijven met 300+ ipads. Het wordt interessant vanaf 20 licenties, die dan met 50% korting kunnen gekocht worden.

  Ook het gebruik van Apple Configurator en MDM oplossingen kunnen vanaf nu volledig benut worden!

 • Profielfoto
  Erwal

  Zaten we bij ons op het werk al op te wachten.:lol: (y)