Vodafone draait 4G-kraan volledig open

18 reacties

Snelheidsliefhebbers opgelet, mobiele provider Vodafone laat vandaag weten de snelheids­limieten van zijn 4G-netwerk op te heffen. Vanaf 1 september kunnen alle klanten op volle snelheid 4G-internetten. Voorheen waren abonnementen beperkt tot 25 of 50 Mbit/s.

Die beperking wordt voor zowel zakelijke als particuliere abonnementen en voor Prepaid- en Hybride-klanten opgeheven, iedereen krijgt de maximale snelheid van 75 Mbit/s. Vodafone doet dit in aanloop naar 4G+, waarbij snelheden kunnen oplopen tot 200 Mbit/s. Ook laat de provider weten dat zijn 4G-netwerk in september van dit jaar landelijk dekkend zal zijn.

4G+ zal gebruikmaken van carrier aggregation. Hierbij worden meerdere frequentiebanden tegelijk gebruikt om hogere snelheden te halen. De iPhone 5s en iPhone 5c hebben hier geen ondersteuning voor, maar mogelijk krijgt de iPhone 6 die Apple op 9 september gaat onthullen dat wel.

De uitrol van 4G+ vindt dit jaar plaats in delen van ongeveer 50 Nederlandse steden. Landelijke 4G+ dekking laat nog even op zich wachten. De genoemde snelheden zijn maximaal theoretisch haalbaar, volgens Vodafone is de praktische snelheid 10-25 Mbit/s op 4G en 50-70 Mbit/s op 4G+.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  farl4web

  Boeiend..

  Ik heb nog niets eens overal 3G dekking. Laat ze dat maar eens eerst oplossen. Dadelijk komt 5G ook voordat ze 4G overal dekkend hebben. Marketing…:x

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Helemaal met je eens. Zorg eerst een voor een nette 3G dekking. Dat is in sommige gebieden echt al jaren een ramp. De 4G snelheid is leuk maar dekking is veel belangrijker. Blijft jammer dat er maar 3 aanbieders zijn in Nederland.

 • Profielfoto
  Grogy

  Ik ben het helemaal met bovenstaande reacties eens, vandaar mijn overstap naar Hi, het KPN netwerk heeft gewoon een veel betere 3+4G dekking.
  Vodafone liet te vaak te wensen over, jammer.

 • Profielfoto
  Ravaso

  Ik ben het ook eens met iedereen hiervoor…
  Eerst landelijke dekking met 3G en dan eens kijken naar 4G
  Ik heb met KPN niet eens 3G in Rotterdam waar ik het met T-mobile wel had…
  Nog 3 maanden pfffff…

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Ik mag nog tot januari wachten voordat ik kan overstappen naar het KPN netwerk.
  Vodafone sluit iPhone gebruikers uit of is voor een zeer beperkt gedeelte bereikbaar. 4G is voor de iPhone 5 gebruikers slechts mondjes maat beschikbaar, voor mij dus helemaal niet, woon niet in de “bepaalde” gebieden. En nu de iPhone 5C/S ook al uitsluiten door de keuze van de 4G banden. Slecht hoor.

 • Profielfoto
  ultem

  Oeps, ga deze maand over naar Vodafone omdat ik de 3G dekking van t-mobile zo slecht vond….

 • Profielfoto
  vuurvreter

  ultem, dat is bij VF niet heel veel beter. Gecondoleerd

 • Profielfoto
  THX-1138

  Op het platteland is de dekking inderdaad op veel plaatsen matig. In de Randstad is het over het algemeen prima. Ik denk dat het platteland in de toekomst zelfs minder bediend gaat worden, want de bevolking loopt daar sterk terug.

 • Profielfoto
  Hans Hanegraaf

  De providers denken “Waarom investeren in 3G als we 4G(+) kunnen verkopen.”

 • Profielfoto
  Erwal

  Ik was gisteren in Steenwijk, met Vodafone alleen GPRS…
  Dat klopt zeiden de mensen uit de buurt, dat is hier altijd zo. En dan komt bij mij dat radiospotje boven met die zuiger van “maar hebben jullie ook 4G in Nieeeeeeeeuw Zeeland?”. #notamused #vodafone #fail zal ik maar zeggen

 • Profielfoto
  jeroentje

  jaren lang T-Mobile gehad, nu sinds een klein jaartje op KPN aangesloten, zo snel nog nooit gehad. Vodafone heeft nu de zelfde specs, ik zou zeggen wordt tijd!

 • Profielfoto
  MEEUW

  1gb blijft 1gb. Dus hoe hoger de snelheid, hoe sneller je aan je grens van max 1 gb ben…

 • Profielfoto
  Vluggie

  Mijn vrouw heeft KPN en ik Vodafone. Ik heb heel vaak geen 3G en als dat het geval is mijn vrouw met haar toestel wel. Allebei een Iphone 5.
  Nadat er vorige maand op wonderbaarlijke wijze in een nacht op 1 tijdstip 100mb data is vervlogen, terwijl mijn Iphone op de Wifi zit, ben ik klaar met Vodafone. Antwoord Vodafone: Tja, daar heeft de Iphone 5 weleens last van dat ie zomaar op 3G schakelt. Tuurlijk… 100 mb terwijl ik lig te slapen.

  Nog vier maandjes en dan gewoon voor een jaar een sim only proberen op het KPN netwerk.

 • Profielfoto
  Niels

  Groot fan van KPN. Sinds dit jaar overgestapt naar 5S met 4G. Geweldig. Woon in Groningen en vrijwel overal kan ik op mijn fietsritjes spotify of radio streamen zonder hapering.

  Goed werk! Vodafone weinig ervaring mee, maar als je adverteert met 4G in NIEEEUWWW Zeeland en je hebt het netwerk in NL niet in orde, moet het marketing dept toch eens gaan nadenken.:)

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Woon zelf in een dead spot van T-Mobile. T-Mobile wilde een mast op ons dak plaatsen om het bereik in mijn wijk te verbeteren…maar sindsdien niets meer van ze gehoord. Intussen heb ik al twee jaar Hi (veel beter)

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Het is vreselijk afhankelijk van je eigen locatie, T-Mobile was voor mij rampzalig slecht op de plekken waar ik vaak ben, Vodafone is altijd perfect, ook de 4G dekking in Rotterdam is prima.
  Voor mijn werk gebruik ik KPN, en ook die valt op sommige plekken gewoon weg….al jaren kan je met KPN b.v. niet bellen boven op de Brienenoordbrug, zal voor veel mensen totaal onbelangrijk zijn, maar ik sta daar regelmatig te werken…..en zo is het bij iedere provider wel wat.
  Vodafone 4G bevalt mij prima, en samen met 11 Gb data kan ik doen en laten wat ik wil qua streamen….

 • Profielfoto
  Edwin

  Heb zowel Vodafone peperduur zakelijk als spotgoedkoop privé Hi-KPN (beide iPhone 5S). Vodafone op zoveel plaatsen GPRS en Hi vrijwel altijd 3G. Man man man… al jaren hetzelfde probleem.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  In het algemeen is mobiel internet gewoon nog te instabiel. Soms 4G, dan geen verbinding, dan weer gprs. Maakt niet uit bij welke provider. Als ik een keer 4G verbinding heb is mijn mobiele internet wel net zo snel als mijn Ziggo internet (niet dat dat iets zegt; dit performed ook als een jojo, soms >100Mbs, dan weer 1Mbs)…..