Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 augustus 2014

Vodafone draait 4G-kraan volledig open

Snelheidsliefhebbers opgelet, mobiele provider Vodafone laat vandaag weten de snelheids­limieten van zijn 4G-netwerk op te heffen. Vanaf 1 september kunnen alle klanten op volle snelheid 4G-internetten. Voorheen waren abonnementen beperkt tot 25 of 50 Mbit/s.

Die beperking wordt voor zowel zakelijke als particuliere abonnementen en voor Prepaid- en Hybride-klanten opgeheven, iedereen krijgt de maximale snelheid van 75 Mbit/s. Vodafone doet dit in aanloop naar 4G+, waarbij snelheden kunnen oplopen tot 200 Mbit/s. Ook laat de provider weten dat zijn 4G-netwerk in september van dit jaar landelijk dekkend zal zijn.

4G+ zal gebruikmaken van carrier aggregation. Hierbij worden meerdere frequentiebanden tegelijk gebruikt om hogere snelheden te halen. De iPhone 5s en iPhone 5c hebben hier geen ondersteuning voor, maar mogelijk krijgt de iPhone 6 die Apple op 9 september gaat onthullen dat wel.

De uitrol van 4G+ vindt dit jaar plaats in delen van ongeveer 50 Nederlandse steden. Landelijke 4G+ dekking laat nog even op zich wachten. De genoemde snelheden zijn maximaal theoretisch haalbaar, volgens Vodafone is de praktische snelheid 10-25 Mbit/s op 4G en 50-70 Mbit/s op 4G+.

Reageer op artikel:
Vodafone draait 4G-kraan volledig open
Sluiten