Vijfde beta iOS 8 nu beschikbaar

8 reacties

Maandagavond heeft Apple de vijfde betaversie van iOS 8 uitgebracht, het is waarschijnlijk de voorlaatste beta voordat de nieuwe iOS-versie de golden master status bereikt. ontwikkelaars kunnen de update over the air downloaden.

Afhankelijk van het apparaat is de update tussen de 200 en 300 MB groot. Er zijn bugfixes, uiterlijke wijzigingen en functionele wijzigingen doorgevoerd. Een overzicht van alles wat nieuw is na de break. Zelf een verandering gespot? Laat het in een reactie onder dit artikel weten.

Nieuwe iconen iCloud
De eerste visuele wijziging die opvalt is een nieuw icoon voor iCloud. Het oude wolkje is vervangen door fris icoon. Ook iCloud Drive, Reservekopie en iCloud Sleutelhanger hebben een nieuw icoon gekregen.

Nieuw icoon iCloud.
Nieuw icoon iCloud.

Verbeteringen Health/Gezondheid
Het is mogelijk de data die opgeslagen is in de Gezondheid-app te exporteren. Enkele iconen in deze app zijn ook bijgewerkt. Daarnaast is het mogelijk in het menu Privacy te bekijken welke apps toegang hebben gevraagd tot de gezondheidsdata.

ios8beta5-health
Nieuwe opties voor gezondheidsgegevens.

Slimmer foto’s opslaan met iCloud
Foto’s nemen vaak veel ruimte in beslag opdat deze in origineel formaat opgeslagen worden. Voor delen via sociale media of in een bericht is een kleinere versie vaak genoeg. iOS biedt nu de mogelijkheid de originele foto’s in iCloud te bewaren en geoptimaliseerde exemplaren lokaal op het iOS-apparaat te zetten.

ios8beta5-fotos
Bewaar originele foto’s alleen in iCloud.

Verdere verbeteringen en fixes

 • Bugfix: FaceTime werkt nu weer in liggende modus
 • Verbetering: Spotlight search wordt nu zonder haperen geopend
 • Bugfix: Muziek afspelen in CarPlay zorgde voor verdwijnen van interface
 • Feature: Health kan ook longfuncties meten (Spirometrie)
 • Bugfix: Rotatie blijft soms op horizontale modus hangen
 • Bugfix: Apps waren na terugzetten van iCloud-backup niet altijd zichtbaar in vandaag-weergave van notificatiecentrum

Wanneer beschikbaar?
Waarschijnlijk volgt na beta 5 nog één betaversie. Hierna wordt een zogenaamde golden master gemaakt, dit is de uiteindelijke versie zoals deze aan eindgebruikers beschikbaar gesteld zal worden. De release van iOS 8 valt waarschijnlijk samen met het uitkomen van de iPhone 6 in september.

ios8-beta5

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  mbgroen

  Ligt het aan mij of is mijn iPhone 5 erg warm geworden na de update?

 • Profielfoto
  koen

  Hoe kunnen wij nu weten of jouw iPhone warm is geworden?:evil:

 • Profielfoto
  reven

  is inderdaad heet – viel mij ook al op

 • Profielfoto
  Aerea

  Die van mij (5s weliswaar) werd ook nogal opgewonden.:shock:

 • Profielfoto
  dvischjager

  Maar als je die foto’s wil bekijken, wil je dat natuurlijk in de beste resolutie. Downloadt je iPhone dan de foto’s van iCloud? Dat lijkt me heel irritant aangezien mijn databundel niet enorm veel mb’s bevat.

 • Profielfoto
  GodzillaNinja

  Is een wolk (iCloud) nou wit of blauw? SUKKELS

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Voor wie (net als ik) bij het installeren van beta 5 niet uit het installatiescherm lijkt te komen (balkje is bijna maar net niet helemaal vol); sluit je iPhone/iPad aan op je Mac en maak een backup in iTunes. Dan zie je dat de iPhone gewoon toegankelijk is en de beta dus al geïnstalleerd was. Binnen een paar seconden komt je iOS-apparaat weer tot leven. Zie ook https://devforums.apple.com/thread/239288?tstart=0

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik snap het ook niet helemaal met die foto’s in iCloud. Idee lijkt me handig. Originele formaat in iCloud (meestal rond 1Mb). Maar hoe groot is de ‘geoptimaliseerde’ foto dan die wel op de iPhone staat en hoe download je het origineel als je die nodig hebt? Vast heel dom van mij, maar ik doe eigenlijk nooit wat met iCloud omdat ik niet precies weet hoe het werkt.

  Ben intussen wel benieuwd naar iOS 8. Vorig jaar had ik alle demo’s omdat ik toen mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen, maar ik vond het toch een heel gedoe en regelmatig werkte er dan iets weer niet helemaal goed. Daarom wacht ik nu maar tot hij helemaal klaar is. Maar dan ben ik er ook als de kippen bij!;-)