Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2014

Vijfde beta iOS 8 nu beschikbaar

Maandagavond heeft Apple de vijfde betaversie van iOS 8 uitgebracht, het is waarschijnlijk de voorlaatste beta voordat de nieuwe iOS-versie de golden master status bereikt. ontwikkelaars kunnen de update over the air downloaden.

Afhankelijk van het apparaat is de update tussen de 200 en 300 MB groot. Er zijn bugfixes, uiterlijke wijzigingen en functionele wijzigingen doorgevoerd. Een overzicht van alles wat nieuw is na de break. Zelf een verandering gespot? Laat het in een reactie onder dit artikel weten.

Nieuwe iconen iCloud
De eerste visuele wijziging die opvalt is een nieuw icoon voor iCloud. Het oude wolkje is vervangen door fris icoon. Ook iCloud Drive, Reservekopie en iCloud Sleutelhanger hebben een nieuw icoon gekregen.

Nieuw icoon iCloud.

Verbeteringen Health/Gezondheid
Het is mogelijk de data die opgeslagen is in de Gezondheid-app te exporteren. Enkele iconen in deze app zijn ook bijgewerkt. Daarnaast is het mogelijk in het menu Privacy te bekijken welke apps toegang hebben gevraagd tot de gezondheidsdata.

Nieuwe opties voor gezondheidsgegevens.

Slimmer foto’s opslaan met iCloud
Foto’s nemen vaak veel ruimte in beslag opdat deze in origineel formaat opgeslagen worden. Voor delen via sociale media of in een bericht is een kleinere versie vaak genoeg. iOS biedt nu de mogelijkheid de originele foto’s in iCloud te bewaren en geoptimaliseerde exemplaren lokaal op het iOS-apparaat te zetten.

Bewaar originele foto’s alleen in iCloud.

Verdere verbeteringen en fixes

  • Bugfix: FaceTime werkt nu weer in liggende modus
  • Verbetering: Spotlight search wordt nu zonder haperen geopend
  • Bugfix: Muziek afspelen in CarPlay zorgde voor verdwijnen van interface
  • Feature: Health kan ook longfuncties meten (Spirometrie)
  • Bugfix: Rotatie blijft soms op horizontale modus hangen
  • Bugfix: Apps waren na terugzetten van iCloud-backup niet altijd zichtbaar in vandaag-weergave van notificatiecentrum

Wanneer beschikbaar?
Waarschijnlijk volgt na beta 5 nog één betaversie. Hierna wordt een zogenaamde golden master gemaakt, dit is de uiteindelijke versie zoals deze aan eindgebruikers beschikbaar gesteld zal worden. De release van iOS 8 valt waarschijnlijk samen met het uitkomen van de iPhone 6 in september.

Reageer op artikel:
Vijfde beta iOS 8 nu beschikbaar
Sluiten