Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 19 augustus 2014

Video toont omkeerbare USB-kabel voor iPhone 6

Niet alleen de iPhone 6 zelf zal veel ver­nieuwingen bevatten, ook de accessoires die bij het toestel geleverd worden kunnen voor een aangename verrassing zorgen. Te begin­nen met de USB-kabel, die wordt naar verluidt net als de Lightning-kabel omkeerbaar.

Een aantal video’s die door doorgaans betrouwbare Apple-leaker Sonny Dickson is gepubliceerd, laat een iPhone-kabel zien met USB-connector die omkeerbaar is en dus altijd past. De video’s zijn vandaag gemaakt en tonen de werking van de kabel met een iPhone en laptop, bekijk ze na de break. 


Hoewel nog onbevestigd, is het aannemelijk dat de nieuwe USB-kabel bij de iPhone 6 geleverd zal worden. Apple werkt al langer aan het zo makkelijk mogelijk maken van aansluitingen. De Lightning-connector voor de iPhone was de eerste omkeerbare connector op een smartphone. Andere fabrikanten werken nog met Micro USB, dat is niet omkeerbaar en een stuk minder stevig dan Lightning.

Uit een eerder opgedoken patent valt op te maken dat Apple sinds januari van 2013 aan de omkeerbare USB-connector heeft gewerkt. Het is niet duidelijk of het om een USB 2.0 of USB 3.0 kabel gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video toont omkeerbare USB-kabel voor iPhone 6
Sluiten