Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 18 augustus 2014

Verwijder in één keer alle adware van een Mac

Per september 2014 is de Adware Removal Tool geëvolueerd naar AdwareMedic. De Adware Removal Tool wordt niet meer bijgewerkt, gebruik voortaan AdwareMedic.


Hoewel OS X lang niet zo gevoelig is voor spyware, adware of malware, kan het toch voorkomen dat een Mac geïnfecteerd wordt. Meestal in de vorm van een kwaadaardige browser-plugin die zich in Safari of Chrome nestelt en banners en popups voorschotelt.

Hoe schoon je een geïnfecteerde Mac weer op, of hoe check je gewoon voor de zekerheid de aanwezigheid van eventuele adware op een Mac? Daar is een handig script voor dat in één keer alle bekende vormen van adware opspoort en verwijderd. Een download en klik is genoeg.

De Adware Removal Tool van The Safe Mac rekent af browserkapende malware en plugins. Het proces is erg simpel, na het downloaden van het zip-bestand van de website dient een Applescript uitgevoerd te worden.


Dit vraagt vervolgens om alle browsers te sluiten, waarna het scannen binnen enkele seconden klaar is, als er wat gevonden wordt, volgt een melding.

Meestal is na het scannen geen reboot nodig. Alleen als er hardnekkige malware verwijderd moet worden, moet de Mac opnieuw opgestart en het script nogmaals uitgevoerd.

De malware wordt niet meteen verwijderd, maar eerst naar de prullenmand verplaatst. Mochten er zaken verwijderd worden die toch essentieel blijven, kunnen deze snel hersteld worden.

Downloaden en schonen
Adware Removal Tool is te downloaden vanaf de website van de maker en vereist minimaal OS X 10.6.8. Gebruik op eigen risico.

[Via: OMT Forum]

Reageer op artikel:
Verwijder in één keer alle adware van een Mac
Sluiten