Verfriste interface Apple TV in nieuwe beta

23 reacties

Met een nieuwe betaversie van iOS, stelt Apple ook meestal nieuwe betasoftware voor de Apple TV beschikbaar. Meestal zijn er amper veranderingen in deze software merkbaar. Nu zijn de iconen echter vernieuwd en er wordt een dunner lettertype gebruikt.

Hierdoor is de interface van de Apple TV meer in lijn met de huidige iOS-versies waar ook plattere iconen en dunnere letters te zien zijn. De nieuwe interface is onderdeel van Apple TV software 7.0 beta 4. Later dit jaar komt het nieuwe uiterlijk naar iedere derde generatie Apple TV.

atv-new-crop-1
Nieuwe interface Apple TV beta.
appletvinterface-old
Huidige interface Apple TV niet-beta.


[Screenshots via 9to5Mac]

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Bman

  Mooi! Nu nog een witte achtergrond!

 • Profielfoto
  Jellepetje12

  Heeel gaaf!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Jammer dat het nog een ramp is om te navigeren. Ik zou er nog een paar UX designers op zetten.;-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Idd niet des Apples qua UX.

  Maar ja… Veredeld hobby product.;)

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Apple TV is beeldschoon, betaalbaar en het werkt ook uitermate elegant. Maar: qua functionaliteit rent de gemiddelde smart-tv er inmiddels rondjes omheen. Wat moet ik mijn met WSJ Live en MLB.TV. Mijn LG kan al zoveel meer. Hoog tijd voor de openstelling van deze voormalige hobby voor 3rd party apps zoals Plex, RTL en Gemist want anders…doe ik ‘m weg.

 • Profielfoto
  Michael1987

  Ik mis toch nog steeds een HBO app.
  Ondanks dat je airplay kan gebruiken via de app op bv. iPad.
  Waarom Amerika wel en wij niet?
  Ik vind het trouwens heel raar dat de content uit de Amerikaanse iTunes store veel meer te bieden heeft dan hier in Nederland.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Nieuwe iconen en ander achtergrondje. Hm, 2 dagen werk lijkt me.

 • Profielfoto
  ---

  Apple TV is beeldschoon, betaalbaar en het werkt ook uitermate elegant. Maar: qua functionaliteit rent de gemiddelde smart-tv er inmiddels rondjes omheen. Wat moet ik mijn met WSJ Live en MLB.TV. Mijn LG kan al zoveel meer. Hoog tijd voor de openstelling van deze voormalige hobby voor 3rd party apps zoals Plex, RTL en Gemist want anders…doe ik ‘m weg.

  Hmm ben ik niet met je eens. Heb een 2014 model Samsung, maar het Smart gedeelte is zo sloom. Doe mij maar de Apple TV dan stream ik alles wel via de app’s.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ach… Apple zit in ieder geval niet stil;)

 • Profielfoto
  apple-man

  Wij hebben hier een smart tv van Philips. Dat smart tv werkt bij ons geregeld niet zoals het hoort. Menu smart tv is erg traag en apps zoals tv gemist werken traag en hebben geregeld storing. Ook komt het wel eens voor dat de hele smart tv niet eens verbinding kan maken met de servers dan krijgen we een fout melding. Dus ik prefereert de apple tv ook boven de smart tv als het op bedieningsgemak en stabiliteit aankomt.

 • Profielfoto
  haagsegoof

  Misschien een hint op een aankomende verrassing ?

 • Profielfoto
  bjorngra

  Philips heeft nooit fatsoenlijke software in hun TV’s gehad. Dat is mijn grootste ergernis van de TV.

  Wij hebben hier een smart tv van Philips. Dat smart tv werkt bij ons geregeld niet zoals het hoort. Menu smart tv is erg traag en apps zoals tv gemist werken traag en hebben geregeld storing. Ook komt het wel eens voor dat de hele smart tv niet eens verbinding kan maken met de servers dan krijgen we een fout melding. Dus ik prefereert de apple tv ook boven de smart tv als het op bedieningsgemak en stabiliteit aankomt.

 • Profielfoto
  polansky

  Had graag gezien dat ze er een appstore functionaliteit in bouwen en zo spelletjes op de Apple TV met je iPhone zou kunnen spelen.
  Een ander groot gemis is dat de Apple TV geen browserfunctionaliteit heeft. Waarom ze geen Safari in dat ding hebben ingebouwd is mij een raadsel.

  Hoop dat dit straks wel mogelijk wordt in de nieuwe AppleTV.

 • Profielfoto
  Appleflep

  Ziet er netjes uit! Komt eindelijk wat meer in lijn met OSX en iOS. Gelukkig heeft Apple een hoop geïnvesteerd in servers etc, er zal onnnnnntzettend veel gedownload worden binnenkort:p

 • Profielfoto
  Ross

  Polansky, waarom heb je een browser nodig?
  Je kan met AirPlay je safari zo op tv zien.

  Ik kan me weinig redenen bedenken waarom je uberhaubt wilt internetten op een tv.

  Op een redelijke afstand kan je toch niets lezen.
  Kan je beter op je iPhone of iPad internetten.

  Apps zijn de beste manier voor een tv.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Heaven is for Real; geweldige film! (zie eerste plaatje) heb nu ook Gods not Dead.

  Mooie interface overigens.

 • Profielfoto
  chonazz

  Grootste probleem blijft dat je geen NAS aan de Apple tv kan koppelen. Firecore ondersteunt de laatste versies van het OS niet dus ik blijf gewoon op iOS 6 met m’n Apple tv 2. Airplay vanaf andere apparaten vind ik te omslachtig.

  Verder ziet het er weer iets beter uit.

  Jonas

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik zie bijna geen verschil. Dezelfde donkergrijze/zwarte achtergrond en minieme verschillen in icoontjes. Het echte nut van de Apple TV is me nog nooit duidelijk geworden. Mijn zoon heeft voor €450 een 30″ Samsung smart tv en jan daarmee alles wat de Apple tv ook kan en meer waarschijnlijk. Ik hoop nog steeds op een heel intelligente en veelzijdige échte Apple iTV mét haarscherp groot beeldscherm.

 • Profielfoto
  apple-man

  bjorngra Philips heeft dus slecht software volgens jou. Noem mij dan maar eens een merk die dan wel fatsoenlijke software heeft in hun tv’s. Ik kan je vertellen dat het software gebeuren bij samsung bijvoorbeeld niet veel beter geregeld is hoor. Mijn ouders hebben namelijk onder een HDPVR van samsung gehad en die was kwa software en stabiliteit echt een ramp. Dus ik ben van menig dat de eerste tv met goede software nog gemaakt moet worden. En hopelijk komt apple daar mee.

 • Profielfoto
  MichaelD1987

  Mooi! werd tijd ook. naar mijn mening nog steeds wat achterhaald. gemiste kans. Apple TV loopt achter. Apple zit te slapen.

 • Profielfoto
  TomBD

  Ik zie mensen hier en daar klagen over de beperkte functionaliteit van de Apple TV, maar heeft Apple niet regelmatig benadrukt dat het een hobby is? Persoonlijk zie ik de settopbox liever niet al te groot worden, want dan wordt het idee van een simpel te gebruiken kastje ineens onzin.

  De lichte redesign zie ik dan ook als een teken dat Apple de Apple TV niet vergeten is en dus van updates blijft voorzien. Het wordt meer consistent met iOS op de iPhone/iPad en OSX. Niet alleen door de visuele veranderingen, ook door de eerder ontdekte features als Handoff, Continuity en de mogelijkheid om zonder op het vaste WiFi-netwerk te hoeven zitten toch AirPlay te kunnen gebruiken.

  Overigens vind ik de veranderingen best mooi. Ik had al wat concepten op het internet gezien, maar vele daarvan zijn slecht uitgewerkt. Apple’s versie daarentegen spreekt me wel aan en ik kan dan ook niet wachten tot de officiële release van iOS 7 voor de Apple TV.:)

  Houd er verder trouwens rekening mee dat er alsnog meer wijzigingen kunnen worden gedaan. Zo zie ik die reflectie nog bij de rij met content helemaal bovenaan (films, muziek enz.). Wellicht wordt dat weggehaald in de volgende bèta. Althans, mij lijkt het toch net wat mooier.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Dringend tijd dat Apple extra functies geeft ; bijvoorbeeld een fatsoenlijke appstore voor de apple TV . Concurrentie ligt al op de loer

  http://www.amazon.com/Fire-TV-streaming-media-player/dp/B00CX5P8FC

  En ondersteuning van mkv zou ook meer dan welkom zijn.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Tsja. De AppleTV… Ik heb versie 3 werkeloos naast mijn Samsung smart tv hangen. Er zit teveel op dat ik niet gebruik maar wel mijn zicht verpest. Eigenlijk alleen Netflix als die Samsung weer niet thuisgeeft of in onderhoud is. Nee het ei van Columbus is het allemaal niet. Dunner lettertype, andere icoontjes: het lost de kern niet op. Het is dat hij zo goedkoop is… Verder beetje gaap.