Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 augustus 2014

Veelbelovende solid state accu komt eraan

Een accu die twee keer langer meegaat, maar niet groter is. Klinkt goed? De solid state accu kan het en wordt, in tegenstelling tot super­accu’s die alleen in laboratoria bestaan, al geproduceerd. De eerste zal vermoedelijk in een smartwatch geplaatst worden.

Applied Materials, de fabrikant die de apparatuur levert om solid-state accu’s te vervaardigen, wil niet zeggen welke klant de nieuwe accutechniek gaat gebruiken. Misschien Apple in de iWatch? De productie van de accu’s was voorheen erg duur, maar de productie is nu goedkoper geworden waardoor deze in gadgets en smartphones toegepast kan worden.

Net als een solid state disk (SSD) werkt een solid state accu niet met een vloei­bare of bewegende vloeistof waarin elektronen kunnen bewegen. Door het toepassen van een vaste structuur kunnen elektrodes van lithium-metaal gemaakt worden. Deze kunnen meer energie opnemen.

Verschil in werking tussen traditionele en sold-state accu.

Naast de hogere capaciteit zijn er nog meer voordelen. Een solid state accu kan beter tegen temperatuurschommelingen en geeft een stabieler voltage af.

[Via: Tweakers]

Reageer op artikel:
Veelbelovende solid state accu komt eraan
Sluiten