Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 augustus 2014

Veel nieuwe Steve Jobs-scholen van start

Met het einde van de vakantie in zicht, maken 21 nieuwe Steve Jobs-scholen zich op voor de start van het schooljaar. Waren er vorig jaar slechts 7 Jobs-scholen actief in ons land, dit jaar worden er 21 nieuwe toegevoegd. Het onderwijsconcept wint snel terrein.

Bijna iedere provincie van Nederland heeft vanaf het schooljaar 2014-2015 een Steve Jobs-school, alleen in Groningen en Utrecht zijn nog geen scholen overgestapt op het onderwijsmodel waarbij de iPad een grote rol speelt. In Almere en Amsterdam zijn inmiddels meerdere basisscholen die werken volgens het door Maurice de Hond bedachte principe.

Het schooljaar werd vandaag in Overijssel afgetrapt met de opening van een nieuwe Steve Jobs-school. In het plaatsje IJsselmuiden werd basisschool CNS Zandberg omgedoopt tot basisschool Vizier en wordt vanaf nu les gegeven volgens de methode die sterk leunt op het gebruik van de iPad.

Opening van Steve Jobs-school Vizier in IJsselmuiden. [Foto: RTV Oost]
Bij Steve Jobs-scholen wordt alles in het werk gesteld om de talenten van individuele leerlingen zoveel mogelijk tot ontwikkeling te laten komen. De bedenkers willen onderwijs aanbieden dat beter aansluit op het leven in de 21e eeuw. Schoolgebouwen zijn elke dag van vroeg tot laat open en het lesprogramma wordt volledig met de iPad gegeven. Onderwijs voor een Nieuwe Tijd noemen ze het, of O4NT.

Hoewel er naast enthousiaste ook kritische tegengeluiden over de scholen te horen zijn, sluiten steeds meer basisscholen zich aan. Een overzicht van plaatsen met Steve Jobs-scholen in Nederland:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel nieuwe Steve Jobs-scholen van start
Sluiten