Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 augustus 2014

Uber verlegt zijn app-grenzen met API

Taxidienst Uber laat regelmatig van zich horen, het bedrijf lanceerde recent nog de meerij­service UberPOP. Nu stelt het zijn platform open voor ontwikkelaars door middel van een API. Om te beginnen hebben 11 bedrijven de dienst al in hun apps geïntegreerd.

Alle ontwikkelaars kunnen zich aanmelden om prijzen en reistijden op te vragen, maar het daadwerkelijk boeken van ritten is nog beperkt tot een aantal geselecteerde partners. Onder andere Starbucks, TripAdvisor en United Airlines. In de toekomst wellicht ook Siri? Get me a cab.

De apps die Uber ondersteunen zijn vooral gericht op de Verenigde Staten. Zo kan de app van TripAdvisor op een geplande aankomsttijd meteen een Uber naar een hotel regelen, de apps Momento en Expensify houden een logboek van gemaakte ritten en de kosten bij. Handig voor declaraties.

Ontwikkelaars die aan de slag willen, kunnen op de developer-website van Uber documentatie vinden. Op GitHub staat een voorbeeld van een app en het Uber-team staat open voor vragen via Stack Overflow. In welke app zou jij Uber geïntegreerd willen zien?

Dit blijft nog even toekomstmuziek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uber verlegt zijn app-grenzen met API
Sluiten