Ilse
Ilse Nieuws 18 augustus 2014

Stoepkrijt is verleden tijd met Troovie

Weet je nog hoe leuk speurtochten vroeger waren? Op je verjaardagspartijtje volgde je samen met vriendjes met stoepkrijt getekende pijlen door de buurt. Pluk de kids maar van de bank, het is tijd om lekker ouderwets buiten te spelen met de app Troovie!

Je hoeft nu zelf niet meer met stoepkrijt door de buurt te lopen, want met Troovie zet je gemakkelijk een speurtocht uit waar je kinderen, neefjes, nichtjes (en stiekem ook jijzelf natuurlijk) veel plezier aan zullen beleven.

Zet op een kaart opdrachten uit

Om de speurtocht uit te zetten heb je eenmalig toegang tot het internet nodig, daarna niet meer. Met de gratis app kun je een speurtocht maken tot maximaal 750 meter. Je stippelt de route uit en geeft aan waar je kinderen opdrachten moeten uitgevoeren. Er zijn verschillende soorten opdrachten mogelijk. Zo moeten de kids in het eerste scenario de camera gebruiken om monsters te vangen. Zelf kun je ook een opdracht geven. Het maken van een foto van een bepaald voorwerp bijvoorbeeld, of je stelt een meerkeuzevraag.

Je voelt het misschien al aankomen: ruzieënde kinderen die allemaal de telefoon willen vasthouden. Daar is gelukkig over nagedacht. Troovie geeft namelijk aan wanneer het de beurt voor iemand anders is om de telefoon vast te houden en de leider te zijn. Doordat je zelf de routes uit kunt stippelen en opdrachten kunt verzinnen blijft Troovie keer op keer leuk. Dus chop chop! Schoenen aan, paraplu mee en lekker buitenspelen!

Downloaden en spelen
Troovie is te downloaden vanuit de App Store en is geschikt voor de iPhone en iPad. Het spel vereist minimaal iOS 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stoepkrijt is verleden tijd met Troovie
Sluiten