Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 22 augustus 2014

Specificaties ‘iPhone 6’ rechtstreeks vanuit Foxconn gelekt

Het is voor Apple-leveranciers een hele taak erop toe te zien dat niemand iets naar buiten lekt over nieuwe toestellen. Vandaag lukte dat in ieder geval niet en krijgen we specs van de iPhone 6, volgens de bron afkomstig van Foxconn, op een presenteerblaadje.

Het gaat om de precieze afmetingen van de 4,7- en 5,5-inch iPhone 6. Deze staan op sheets die door Foxconn gebruikt worden, zo claimt de Franse website iGen. Te zien is dat de 4,7-inch iPhone 6 ongeveer 1,5 cm langer wordt dan de iPhone 5s, de breedte neemt ongeveer met een centimeter toe.

Op de sheets worden de iPhone 5s, iPhone 6 4,7-inch en iPhone 6 5,5-inch vergeleken. Het is onduidelijk uit welke fase van de productie deze sheets komen, voor de 5,5-inch is een vermelding van twee prototypes te zien.

  • iPhone 5s (4-inch): 12,38 cm hoog – 5,86 cm breed – 7,6 mm dik
  • iPhone 6 (4,7-inch): 13,8 cm hoog – 6,7 cm breed – 6,9 mm dik
  • iPhone 6 (5,5-inch): 15,8 cm hoog – 7,77 cm breed – 7 of 7,1 mm dik


 
Uit de sheets valt te concluderen dat de nieuwe iPhones sowieso dunner worden, maar dat de camera een paar millimeter uit zal steken. Bij de huidige iPod Touch steekt de camera ook een klein beetje uit. Hoewel de echtheid niet te verifiëren is, zijn de vermelde gegevens in lijn met eerdere lekken.

Om af te sluiten, een vergelijking tussen de geschetste iPhone-fablet en Samsung Galaxy Note 3:

  • Galaxy Note 3 (5,7-inch): 15,1 cm hoog – 7,9 cm breed – 8,3 mm dik
  • iPhone 6 (5,5-inch): 15,8 cm hoog – 7,77 cm breed – 7 mm dik
Reageer op artikel:
Specificaties ‘iPhone 6’ rechtstreeks vanuit Foxconn gelekt
Sluiten