Specificaties ‘iPhone 6’ rechtstreeks vanuit Foxconn gelekt

29 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Het is voor Apple-leveranciers een hele taak erop toe te zien dat niemand iets naar buiten lekt over nieuwe toestellen. Vandaag lukte dat in ieder geval niet en krijgen we specs van de iPhone 6, volgens de bron afkomstig van Foxconn, op een presenteerblaadje.

Het gaat om de precieze afmetingen van de 4,7- en 5,5-inch iPhone 6. Deze staan op sheets die door Foxconn gebruikt worden, zo claimt de Franse website iGen. Te zien is dat de 4,7-inch iPhone 6 ongeveer 1,5 cm langer wordt dan de iPhone 5s, de breedte neemt ongeveer met een centimeter toe.

Op de sheets worden de iPhone 5s, iPhone 6 4,7-inch en iPhone 6 5,5-inch vergeleken. Het is onduidelijk uit welke fase van de productie deze sheets komen, voor de 5,5-inch is een vermelding van twee prototypes te zien.

 • iPhone 5s (4-inch): 12,38 cm hoog – 5,86 cm breed – 7,6 mm dik
 • iPhone 6 (4,7-inch): 13,8 cm hoog – 6,7 cm breed – 6,9 mm dik
 • iPhone 6 (5,5-inch): 15,8 cm hoog – 7,77 cm breed – 7 of 7,1 mm dik

iphone6-foxconn-specs3

iphone6-foxconn-specs1

iphone6-foxconn-specs2
 
Uit de sheets valt te concluderen dat de nieuwe iPhones sowieso dunner worden, maar dat de camera een paar millimeter uit zal steken. Bij de huidige iPod Touch steekt de camera ook een klein beetje uit. Hoewel de echtheid niet te verifiëren is, zijn de vermelde gegevens in lijn met eerdere lekken.

Om af te sluiten, een vergelijking tussen de geschetste iPhone-fablet en Samsung Galaxy Note 3:

 • Galaxy Note 3 (5,7-inch): 15,1 cm hoog – 7,9 cm breed – 8,3 mm dik
 • iPhone 6 (5,5-inch): 15,8 cm hoog – 7,77 cm breed – 7 mm dik

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  Apple Focus

  Ik hoop gewoon echt dat die lelijke lijnen aan de achterkant er toch niet komen. Op mijn iPhone 5 vind ik deze nog wel mooi. Maar op die foto’s en andere foto’s echt niet!

 • Profielfoto
  knekkie

  meh…

 • Profielfoto
  wverveer

  bijna 1 cm breder ;-(

  ….

  dan toch maar een 5s of 5c (die me zeker niet tegen valt..)

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  De uitstekende lens getuigt toch gewoon van een te dun apparaat?

  Het begint er echt op te lijken dat ik voor het eerst een oude generatie apple product mooier vindt dan de opvolger.

 • Profielfoto
  seek

  Beste redactie: 0.77mm of 0.67mm is niet “een paar millimeter” hè.

 • Profielfoto
  AT024

  Die 5,5″ wordt vast en zeker onbetaalbaar.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Die 5,5″ wordt vast en zeker onbetaalbaar.

  Het kan ook nog dat die 5,5 de normale prijs krijgt (zoals de oude modellen toen ze nieuw uit kwamen) en die 4,7 50/100 euro goedkoper word. Maar dan zou de iPhone 5c ook weer 50/100 euro goedkoper moeten worden.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Zo, daar zullen in Cupertino blij mee zijn…

 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  De witte lijnen vindt ik ook echt niet mooi maar als ze het nou maken zoals op dit plaatje dan is het echt nice:
  http://cdn.onemorething.nl/uploads//2014/07/iphone6-render-midjul2014.jpg

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik vind hem lelijk en te groot. Dat is helaas alles wat ik erover kan zeggen. Vanaf het begin vond ik Jony Ive en z’n team geen goede software-designers (te kleurrijk, inconsistent, simpelweg lelijk) maar nu ze ook de hardware aan het verprutsen zijn…

 • Profielfoto
  Dorkiban

  De witte lijnen vindt ik ook echt niet mooi maar als ze het nou maken zoals op dit plaatje dan is het echt nice:
  http://cdn.onemorething.nl/uploads//2014/07/iphone6-render-midjul2014.jpg

  Ben ik het helemaal mee eens. Ik kijk ook met angst en beven uit naar wat ze met die lijnen hebben gedaan, maar als het is zoals op dat plaatje, dan ben ik zeker om.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Grote foto no: 1

  Datum links onderin de hoek 2014-2-12, dat is van 2 februari 2014;-)

 • Profielfoto
  dennisdejong1998

  Jammer dat het ontwerp beetje lelijk is, maar als het software maag goed is, want als je voorzichtig mee bent dan doe je er een hoesje om ofzo. dus dan zie je ook al minder!!

 • Profielfoto
  THX-1138

  Mijn 4s lijkt nog een jaar of twee mee te moeten als ik zo alle geruchten en concepten zie.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Tja mij valt ook wel op dat na de dood van Steve Jobs Apple qua design en keuzes een beetje de weg kwijt is. Ik kan nog steeds niet wennen aan de nieuwe (lelijke) interface van iOS en Yosemite. En ik hoef geen koelkast aan mijn oor. Ik doe ook nog wel wat langer met mijn 4s denk ik.

 • Profielfoto
  bassbug

  Geen conclusies trekken.
  Vallen onder de geruchten.
  Misschien zijn dit rookgordijnen en komt Apple met iets anders uit?

 • Profielfoto
  Grogy

  Ik was al bang dat de reeds uitgelekte info zou kloppen wat betreft de iPhone 6.
  Als de iPhone 6 er werkelijk zo uit gaat zien, dan koop ik hem in ieder geval niet, mijn 5S kan best nog 2 jaar mee.

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Raak:

  iPhone 6 hebben? Ga alvast maar voor de Apple Store liggen, want de traditionele schijntekorten van de nieuwe smartphones zijn al in de maak.

  Persbureau Reuters meldt dat de toeleveranciers van Apple een achterstand hebben opgelopen in de productie van het scherm van de nieuwe iPhone. De eerste testschermen waren niet goed genoeg omdat ze na een nieuw maakproces een te slechte kwaliteit aan backlight, zeggen anonieme (natuurlijk!) bronnen tegen Reuters.

  Daardoor zouden de toeleveranciers nieuwe ontwerpen hebben moeten maken, wat een vertraging heeft opgeleverd. De navolgende productie gaat wel naar wens en volgens Reuters wordt er alles aan gedaan om de opgelopen achterstand in te lopen.
  Same old, same old

  Klinkt allemaal bekend? Natuurlijk, want hoewel de aangevoerde oorzaken per keer verschillen is er altijd en elke keer wat aan de hand met de nieuwste iPhone en dus krijgen we lange levertijden vanwege “beperkte beschikbaarheid”. Kamperen voor de Apple Store dus!

  Volgens geruchtenverspreiders die losgaan op elk onscherp plaatje van een misschien wel nieuwe achterkant, voorkant of scherm van een nieuwe iPhone komt editie 6 misschien in twee formaten uit, misschien volgende maand al. Althans, dat zeggen bronnen

  bron: webwereld.

 • Profielfoto
  Romper

  …dus nu zit de sleep-button opeens aan de bovenzijde en ook nog aan de linker kant?! Terwijl alle voorgaande ,leaks’ zonder uitzondering een knop aan de rechter zijkant lieten zien…. phony pics…. :lol:

 • Profielfoto
  Dydefox

  Zoek het maar allemaal uit met je vergelijkingen en anti-opmerkingen: Ik wil ze alle twee!! En voor de deur liggen bij Apple….wat een onzin, je moet in het MAGAZIJN slapen….Ik lig in een kist met 3GS modellen, dus niemand die mij daar zal zoeken.
  Ik draai me nog even om, voordat de bewakers terugkomen, je wil niet weten hoeveel herrie bubbleplastic maakt als je er een week op ligt.
  Truste!

 • Profielfoto
  lambert

  weet dat die lijn door de iphone wel zijn nut heeft he
  dit is om beter ontvangst te hebben

 • Profielfoto
  ro_me

  Blijf het mooi vinden dat Apple direct gaat concurreren met Samsung. Een Apple Phablat! Plastic iPhones! Bigger is better!
  Wie had dat 2 jaar geleden gedacht!

 • Profielfoto
  Usain

  Proto staat voor prototype, ook zijn de foto’s van februari. Maak je dus nog maar geen zorgen over die lelijke lijnen. De afmetingen zullen wel kloppen vrees ik. Wat is die uitstekende camera lelijk.

 • Profielfoto
  wouwout

  LG G3, met 5,5 inch scherm, is een centimeter korter dan deze nieuwe iphone 5,5 inch. Slecht ontwerp van Apple. Een telefoon met 5,5 inch scherm hoeft geen bakbeest te zijn.

 • Profielfoto
  Peter Villevoye

  Wat een drukte om een paar karige sheets over een half jaar oude prototypes. Niet voor niets worden prototypes fysiek uitgevoerd en getest, vooral om te ontdekken wat een model NIET moet gaan worden. Voor één definitief ontwerp passeren misschien wel 10 à 20 prototypes de revu. Dus laten we gewoon even afwachten wat het wordt…

 • Profielfoto
  bestbier

  Ach. Volgende maand racen jullie weer naar Parijs omdat de iPhones ineens weer hartstikke mooi zijn.

 • Profielfoto
  Koezel

  Lijkt wel een kleuterklas hier…..
  Met de vorige Iphone waren de reacties eender. Totdat die in de winkel lag.

 • Profielfoto
  mslik

  Als ik die afmetingen zie word ik nog niet echt vrolijk. De reden dat ik juist voor de iPheun kies en niet voor een samsung S4 of 5 is omdat je de iPheun lekker met je duim kan bedienen. Je kan overal bij om het zomaar even te zeggen. En als ik deze afmetingen zie, tja begin ik daar toch aan te twijfelen of dat gaat lukken. En ik heb toch echt geen kleine handen zeg maar.

  Ik ben benieuwd want hij staat wel op de nominatie.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Een uitstekende lens? Maak dat ding gewoon iets dikker zodat hij niet meer uitsteekt en vul de vrije ruimte met batterijen… Ik ben toe aan een nieuwe iPhone (heb nu een 4S), maar die 5,5″ is me veel te groot. Dan kan ik net zo goed een iPad in m’n broekzak steken…