Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 augustus 2014

Snapwire: Verdien geld met iPhone-foto’s

Dankzij de iPhone heeft iedereen een redelijk goede camera op zak en zijn er meer mensen met fotografie bezig dan ooit. De mooiste foto’s belanden op Twitter, Instagram en misschien Flickr, maar brengen behalve een aantal likes en reacties niets op.

Aan de andere kant zijn er bedrijven en andere afnemers die het zat zijn telkens dezelfde stockfoto’s te gebruiken en op zoek zijn naar unieke plaatjes. De iOS-app Snapwire brengt iPhone-fotografen en afnemers samen. Zo kan iedereen geld verdienen door het maken van prachtplaten met de iPhone.

Het idee is simpel: Iedereen kan via de iOS-app direct een account aanmaken en een klein portfolio opbouwen door vier mooie foto’s te uploaden. Opdracht­gevers die een unieke foto willen, zetten voor een bepaald bedrag een verzoek uit. Gebruikers van de app kunnen vervolgens een foto insturen. De fotograaf wiens foto gekozen wordt krijgt de beloning, tussen 5 en 100 dollar.

Reageren op aanvragen van opdrachtgevers kan direct via de iOS-app.

Het is toegestaan om foto’s die eerder gemaakt zijn te gebruiken. Door aan opdrachten deel te nemen wordt ook automatisch een portfolio opgebouwd, daar kunnen opdrachtgevers ook direct in shoppen. Momenteel is PayPal de enige manier om uitbetaald te krijgen. Deelnemen kost niets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapwire: Verdien geld met iPhone-foto’s
Sluiten