Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 augustus 2014

Schiet kekke timelapses met Hyperlapse

Instagram heeft iets nieuws, rara wat is dat? Nee het is geen nieuw filtertje. Het is een nieuwe app genaamd Hyperlapse! Je maakt er timelapse filmpjes mee die net even wat strakker zijn dan die van andere timelapse apps.

Zodra je de app opstart, zie je niks meer dan één knop. Hiermee kun je je timelapse starten. Tijdens het filmen geeft Hyperlapse aan hoe lang je aan het filmen bent en hoeveel seconden timelapse je hiervan overhoudt. De gulden middenweg volgens de app is een versnelling van 6x, maar je kunt na het filmen ook kiezen voor 1x, 2x, 4x, 8x, 10x of 12x. Vervolgens bewaart de app je timelapse in je fotobibliotheek.

De kracht van Hyperlapse is de stabilisatie van de timelapse. Waar anderen (zoals Apple’s eigen timelapse functie in iOS 8) timelapses produceren door frames simpelweg te schrappen, daar lijkt Hyperlapse iedere frame te stabiliseren. Deze techniek van Alex Karpenko werd door Instagram in 2013 opgekocht.

Wat verfrissend is aan Hyperlapse is dat je niet hoeft in te loggen. Niet met je Facebook account en niet met je Instagram inloggegevens. De app bevat eigenlijk niet meer functionaliteiten dan start, stop en bewaar en dat is een ongewoon verfrissende gewaarwording in het imperium van Mark Zuckerberg.

We zijn benieuwd naar jouw timelapses!

Downloaden
Hyperlapse is te downloaden vanuit de App Store en geschikt voor de iPhone, iPod Touch en iPad. De app vereist minimaal iOS 7.0.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schiet kekke timelapses met Hyperlapse
Sluiten