Samsung plaagt iPhone-gebruikers nu ook in real life

29 reacties

We zijn allemaal wall huggers, dat is althans wat Samsung ons wil laten geloven. De iPhone is altijd leeg en we doen de hele tijd niets anders dan opzoek zijn naar een plek om onze iPhone te laden. Na een commercial, gaat Samsung nu nog een stapje verder.

De Koreaanse fabrikant van smartphones heeft bij de stopcontacten op een aantal vliegvelden reclameborden geplaatst. Daarop wordt de power saving mode van zijn nieuwe toestellen aangeprezen. Smartphone-gebruikers die hun telefoon op willen laden, wordt zo verteld dat ze met een Samsung misschien nog wel even door zouden kunnen.

Hoewel het leegraken van een smartphone nooit goed uitkomt, is het de vraag of de power saving mode van Samsung de oplossing is. In deze modus wordt het scherm teruggeschakeld naar twee kleuren, dataverbindingen beperkt en zijn praktisch alle apps ontoegankelijk. Dan toch liever even opladen?

samsung-wallhug-full
Samsung-reclame bij stopcontacten op een vliegveld.

Voorlopig worden drie buitenlandse vliegvelden voorzien van de advertenties. In Nederland zullen we voorlopig nog niet achtervolgd worden door de strategisch geplaatste borden. Al laat de fabrikant aan Cnet weten dat de campagne bij succes uitgebreid wordt.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Tja, wat moet je daarop zeggen? Creatief is het wel, heb nog nooit eerder zo’n actie gezien.

 • Profielfoto
  Macman

  Wat een misleidende flauwekul actie. Als je het scherm van je iPhone wat minder licht zet en zorgt dat je bluetooth en hotspot uitstaan kun je makkelijk door tot de avond en heb je wel een gewoon functionerende smartphone. Wat die Samsung betreft kun je hem net zo goed uitzetten, dat heeft hetzelfde effect!
  Als dat Samsung gebruikers een superieur gevoel moet geven, Samsungeruikers zijn sowieso al om de tuin geleid als ze zo’n telefoon hebben gekocht.. Ach, zonder Samsung hadden we ook geen vergelijkingsmateriaal gehad om de iPhone aan af te meten…

 • Profielfoto
  monstergup

  Heb nog steeds een iPhone 4s en heb nog nooit overdag moeten opladen. Maar een betere batterij op de iPhone 6 zou zeker prettig zijn.

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Afgunst van Samsung i.v.m. met de vaak uitvallende software van hun?

  Zie de laatste tijd vaker dat mensen afstappen van een Samsung telefoon, en dat zal niet voor niets zijn;-)

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Leuk bedacht, maar het is niet helemaal waar dat iPhone gebruikers ALTIJD bij een stopcontact zitten. Ik kan rond de 2 dagen met een volle batterij doen met normaal gebruik. Dus gewoon whatsapp, web browsing, youtube etc.

 • Profielfoto
  Kees123

  Ja leuk en aardig, maar ben net terug van vakantie en heb dit fenomeen dus zowel op Schiphol als in Spanje op de luchthaven niet gezien. Eerder dat er wat van die oude android toestellen aan de stopcontacten op de luchthavens hingen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een onzin van Samsung. Ik heb gisteren trouwens gehoord op BNR nieuwsradio dat beurswaarnemers en beleggers zich behoorlijk zorgen maken over Samsung. Er zit geen winst in het grote aantal goedkope smartphone modellen en Samsung schijnt het daar flink te gaan verliezen van andere merken. Sommigen verwachten zelfs een grote neergang van het bedrijf. Zelfde soort opmerkingen die van Apple werden gemaakt na de dood van Steve Jobs.
  Het leek de presentator wat overdreven. Maar op de beurs doet Apple het in elk geval goed. Als de iPhone 6 en de iWatch meevallen en een succes worden, dan heeft Samsung toch het nakijken.

  Wat de batterijen betreft: ik heb met mijn iPhone 4S nooit problemen gehad. Ik ben een zeer intensieve gebruiker van allerlei apps en internet. Gebruikte hem 100x op een dag of vaker. En had alleen het GPS gebruik en pushberichten beperkt. De batterij ging vrijwel altijd mee tot ik weer thuis was, meestal tot ’s avonds.

  Mijn iPhone 5S is nog een stuk zuiniger: de batterij gaat na opladen tussen 16 en 26 uur mee. Bij intensief gebruik. Alleen als ik Facebook erg veel gebruik is het iets minder. Om een of andere reden is dát een batterijvreter.En ja, GPS staat daar uit, zoals bij bijna alle apps, behalve navigatie en weer. Als hij vrijwel alleen standby staat, gebruikt hij maar 1% batterij per uur. Theoretisch zou hij dus 100 uur standby kunnen staan, met wat heel licht geberuik. Maar zoveel geduld heb ik niet!! Ik gebruik mijn iPhone meer dan mijn iMac, MacBook Pro en iPad bij elkaar! Op naar de iPhone 6 dus!

 • Profielfoto
  koen

  Leuk bedacht!

 • Profielfoto
  SvS

  MacAanZee: 1+:-)

 • Profielfoto
  bechris60

  Ik draai op een Ios 8 beta anderhalve dag mee. Ook al koste mij het lezen van dit artikel wel ongeveer 2 %. Marja ik heb wel een Pebble en de Knock app natuurlijk. Maar waar blijft die Ios 7 / 8 app van Omt nou. Want nu is bijna Ios 8 al weer uit!

 • Profielfoto
  Bobbyboy

  Ik heb nu ca. anderhalf jaar een Samsung Galaxy S Advance van de zaak. Inmiddels heb ik de batterij twee keer vervangen voor een nieuwe omdat deze het na verloop van tijd niet langer vol hield dan 4 uur ’s middags. Daarbij gebruik ik hem overdag verre van intensief.

  Als ik Samsung was zou ik een ander USP kiezen dan battery life.

 • Profielfoto
  Xcode

  De iPhone is altijd leeg en we doen de hele tijd niets anders dan opzoek zijn naar een plek om onze iPhone te laden.

  Laten we het erop houden dat de batterij niet het sterkste punt is van de iPhone.

 • Profielfoto
  Night

  Sowieso is de kop van het artikel zware onzin. Waarom zouden iPhone gebruikers hierdoor geplaagd worden? Elk merk smartphone raakt ééns leeg en dan is het gewoon ‘stekker in het stopcontact en opladen die phone’. Wie let er dan nog op een advertentie? Heel Schiphol hangt vol met advertenties…

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Als ik alles uit zet dan gaat die ook gewoon 2 weken mee hoor.. Enige reden dat iPhone sneller leeg is is omdat ze meer gebruikt worden.

 • Profielfoto
  madcat

  tja misschien ligt het aan mij, maar op het werk heeft iedereen met een android zijn telefoon altijd aan de usb, terwijl bij de iphones ik het zelden zie.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Xcode,

  voor de grootte van de batterij is dit juist wel het sterkste punt. Welke smartphone met dezelfde specs en batterij houd het zo lang vol als de iPhone?

 • Profielfoto
  Xcode

  Xcode,

  voor de grootte van de batterij is dit juist wel het sterkste punt. Welke smartphone met dezelfde specs en batterij houd het zo lang vol als de iPhone?

  Het gaat mij er niet om wat een Samsung o.i.d. doet. Ik kijk naar de batterijduur van mijn iPhone en van andere iPhones om mij heen: die valt tegen. Ik vergelijk ‘m daarbij dus niet met een ander toestel, maar met de gebruiksduur die ik dagelijks nodig heb.

 • Profielfoto
  MacMartino
 • Profielfoto
  MacMartino

  Oh, die image upload functie werkt kennelijk niet ;(

 • Profielfoto
  maconly

  onbegrijpelijk dat apple meer bezig is met dunner lichter en dunner maar weinig aandacht heeft voor de batterijduur , 48 uur bij intensief gebruik lijkt mij wel iets waar je klanten mee kan winnen.

 • Profielfoto
  ArthurM.

  Ik denk eerlijk gezegd niet dat mensen het überhaupt opmerken, en als ze het wel opmerken trekken ze zich er niets van aan. Mensen gaan door deze ‘grap’ echt geen Samsung toestel kopen, die eigenlijk zo goed als onbruikbaar is in power save modus.

 • Profielfoto
  computer space

  Als je ze nog meer wilt plagen: plak op alle stopcontacten een unit met een microusb kabel om op te laden. En dan sorry iPhone bezitters, moeten jullie maar een uniforme oplader ondersteunen.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Afgunst van Samsung i.v.m. met de vaak uitvallende software van hun?

  Zie de laatste tijd vaker dat mensen afstappen van een Samsung telefoon, en dat zal niet voor niets zijn;-)

  Ik hoor het precies andersom en ik ben zelf van een iPhone naar een Samsung gegaan. Ik vind in mijn optiek Samsung net wat mooier dan een iPhone.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  48 uur met een volle iPhone 5S batterij haalde ik meestal wel

 • Profielfoto
  Soulshaker

  En wat als je met je Galaxy S5 daar zit te zitten ? ha ! Leugenaars !

  Zou je denken;-)

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Zie de laatste tijd vaker dat mensen afstappen van een Samsung telefoon, en dat zal niet voor niets zijn;-)

  Ik hoor het precies andersom en ik ben zelf van een iPhone naar een Samsung gegaan. Ik vind in mijn optiek Samsung net wat mooier dan een iPhone.[/quote]

  Wat jij allemaal hoort is totaal niet relevant. Zie de kwartaalcijfers van Samsung en je zult begrijpen dat wat je gehoord hebt helemaal niet correct is. Mooi is btw helemaal relatief en is geen objectieve onderbouwing

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Zie de laatste tijd vaker dat mensen afstappen van een Samsung telefoon, en dat zal niet voor niets zijn;-)

  Ik hoor het precies andersom en ik ben zelf van een iPhone naar een Samsung gegaan. Ik vind in mijn optiek Samsung net wat mooier dan een iPhone.

  Wat jij allemaal hoort is totaal niet relevant. Zie de kwartaalcijfers van Samsung en je zult begrijpen dat wat je gehoord hebt helemaal niet correct is. Mooi is btw helemaal relatief en is geen objectieve onderbouwing[/quote]
  Ach, cijfers zeggen mij niet. Ik wil het zelf ervaren.

  Ik zei ook dat ik het vind, dus subjectief.. Lees jij selectief?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Dat batterijverhaal is schromelijk overdreven. Alle smartphones gaan sneller leeg dan een Nokia 6310: kon weinig dus verbruikte weinig. Een halve tot meerdere dagen doe ik ermee, sterk afhankelijk van gebruik. Vliegvelden zijn boring dus nodigen tot veel gebruik dus sneller leeg. Geldt voor alle smartphones dus ook die Samsung. Ik zal de eerstvolgende mede wallhugger met een Samsung omhelzen en zeggen “geeft niet joh, kan de beste overkomen”…:-)

 • Profielfoto
  12345dan

  Het merendeel van de hedendaagse iOS-gebruiker kan meestal enkel klagen in plaats van actie voeren. Ze zeuren om een lage accuduur terwijl ze de helderheid op zijn hoogst hebben, Bluetooth aanstaat, Wi-Fi aanstaat terwijl ze het mobiele netwerk gebruiken, applicaties niet zijn afgesloten, het berichtencentrum overuren draait en daarbovenop ook nog muziek beluisteren.