Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2014
Leestijd: 1 minuut

‘Ruzie over iOS-games bij top Nintendo’

Enkele maanden geleden zette Nintendo voorzichtig de eerste stapjes richting het aanbieden van mobiele content. Niet met games voor iPhone of iPad, maar met een mobiele portal die spelers extra’s laat ont­dekken en persoonlijke statistieken toont.

Veel gamers zouden graag zien dat Nintendo bekende games beschikbaar stelt op iOS, maar tot nu toe heeft de Japanse fabrikant dat niet gedaan. Volgens het Japanse Business Journal is het merendeel van de directie voorstander van het uitbrengen van Nintendo-klassiekers voor mobiel en tablet, maar houdt CEO Satoru Iwata dat halsstarrig tegen.

Als de directie voorstelt om spellen voor iPhone en iPad uit te gaan brengen, spreekt de CEO zijn veto uit en houdt dit tegen. Iwata zou willen vasthouden aan de filosofie om alleen games voor eigen hardware te maken, alles wat met internet en mobiel te maken heeft wordt gedwarsboomd.

Nintendo-baas Satoru Iwata wil alleen eigen hardware.

Het gaat al enige tijd financieel slecht met Nintendo. De afgelopen kwartalen moest de spelfabrikant een flink verlies rapporteren. Nieuwe consoles krijgen maar langzaam tractie en ook het recent uitgebrachte Mario Kart 8 kon het Japanse bedrijf niet aan betere resultaten helpen.

Het uitbrengen van klassiekers als Zelda en Mario Kart voor iOS wordt vaak als een manier gezien om aan de ene kant meer games te verkopen, maar ook gebruikers naar Nintendo’s eigen consoles met meer mogelijkheden te lokken. De gamemaker lijkt voorlopig echter nog vast te houden aan de oude strategie.

[Via: Tweakers.net]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ruzie over iOS-games bij top Nintendo’
Sluiten