Maarten
Maarten Nieuws 27 augustus 2014

‘Productie grote iPad start begin 2015’

Het is even stil geweest rondom de iPad, maar de geruchten komen weer op gang. Bloomberg weet vandaag te melden dat Apple’s productie­keten zich voorbereid op de productie van een 12,9-inch iPad. Deze zal vervolgens gaan starten in het begin van 2015.

De eerste geruchten over een iPad van laptop formaat verschenen eind 2013. Nu het mogelijk is om flinterdunne tablets te maken met behoorlijk aantal PK’s onder de motorkap, groeit ook in de tabletmarkt de vraag naar grotere schermen. Andere fabrikanten proberen al aan deze vraag te voldoen (denk aan de Microsoft Surface of de Lenovo Yoga) maar nog niet met groot succes. Komt Apple in 2015 met de game-changer en krijgen de iPad verkopen een nieuwe boost? 

iPad Pro concept naast een MacBook Air 13″

Bloomberg baseert de uitspraken op basis van anonieme bronnen binnen de productieketen. Opnieuw wordt de schermdiagonaal van 12,9-inch genoemd, gelijkend de afmeting van de grootste MacBook Air. De huidige iPads hebben een schermdiagonaal van 9,7-inch (iPad Air) en 7,9-inch (iPad mini). Met bijna 13 inch zal de nieuwe iPad qua formaat het tabletkarakter ontgroeien. Dat de nieuwe iPad als laptopvervanger in de markt gezet zal worden is dan ook niet ondenkbaar.

Markten voor wie de een grotere iPad ideaal zou zijn, zijn bijvoorbeeld de grafische markt en de zakelijke markt. Wil de nieuwe iPad daar echter een succes worden, zal er op soft- en hardwaregebied nog wel wat moeten veranderen.

In iOS 8 worden bestanden al makkelijker te benaderen door middel van iCloud Drive, wat voor zakelijk gebruik handig is. Programma’s om bijvoorbeeld zware foto- of videobewerkingen te doen en de bijbehorende chips moeten nog wel hun intrede doen, wil de grafische markt enthousiast worden. Het produceren van een groter scherm is dus een goed begin, maar er lijkt nog genoeg werk te doen in Cupertino.

Reageer op artikel:
‘Productie grote iPad start begin 2015’
Sluiten