Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 31 augustus 2014

Pincodes niet veilig voor iPhone met warmtecamera

Begin dit jaar werd hij op de CES in Las Vegas aangekondigd: de FLIR ONE warmtecamera voor je iPhone 5. Nu is hij in Amerika te koop voor $350. Deze case bevat een speciale camera die warmte registreert. Handig natuurlijk om een lek in je leidingen mee op te sporen of om je kat in de tuin op te sporen. Er is echter ook een iets minder onschuldige toepassing van deze warmtecamera voor je iPhone.

Met de FLIR ONE kun je namelijk ook ongemerkt pincodes achterhalen van onschuldige consumenten zoals jij en ik. Youtuber Mark Rober laat in een filmpje zien hoe dit werkt en hoe je kunt voorkomen dat iemand op deze manier jouw pincode achterhaalt.

In lek opsporen in je badkamer is nog onschuldig

De truc is heel simpel. Omdat je tijdens het invoeren van je pincode warmte achterlaat, kan iemand met de FLIR ONE precies zien welke toetsen je hebt ingedrukt. Ook de volgorde is te zien omdat de laatste toets die ingedrukt is het warmst is en dus rood uitslaat op een foto van de FLIR.

Om gluurders met warmtecamera’s het nakijken te geven, dien je dus altijd nog een paar andere toetsen aan te raken. Maar ja, wie doet dat. De FLIR ONE is op dit moment alleen in Amerika te koop voor $349.

Reageer op artikel:
Pincodes niet veilig voor iPhone met warmtecamera
Sluiten