Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 augustus 2014

Picasso stoomt nieuw talent klaar op de Apple University

Over de in 2008 opgerichte Apple University is weinig bekend. Het is alleen bekend dat Joel Podolny, voormalig decaan aan de Yale School of Management, er de scepter zwaait. Wat er precies voor lessen gegeven worden en wie er precies studeren is een raadsel.

Reden voor The New York Times om samen met een aantal Apple-medewerkers een mooi beeld van Apple’s interne school te schetsen. De lessen variëren van programma’s voor de oprichters van overgenomen bedrijven tot essentiële informatie voor nieuwe medewerkers over wat Apple nu eigenlijk Apple maakt.

Niets moet, maar bijna iedereen wil

Nieuwe of bestaande medewerkers zijn niet verplicht om lessen aan de Apple University te volgen. Ze kunnen zich online inschrijven voor programma’s en cursussen die bij hun functie passen. Volgens een van de medewerkers die met de New York Time sprak wil iedereen wel en zijn klassen altijd vol.

Courses are not required, only recommended, but getting new employees to enroll is rarely a problem.

Groots en mooi, inclusief grote namen

Docenten aan de Apple University zijn afkomstig van prominente universiteiten als Yale Harvard, Berkeley en Stanford. Volgens een van de voormalig studenten worden de lessen haast als een productlancering behandeld, slides zijn mooi en ook de omgeving is prachtig.

“Even the toilet paper in the bathrooms is really nice,” one of the employees said.

Leren van Picasso (en Jobs)

Er worden een aantal voorbeelden gegeven van lessen die gevolgd worden door nieuwe of bestaande medewerkers van het bedrijf uit Cupertino. In “What makes Apple, Apple” wordt het DNA en de cultuur die Steve Jobs schiep overgedragen aan nieuw talent.

He showed a slide of the remote control for Google TV. The remote has 78 buttons. Then displayed a photo of the Apple TV remote, a thin piece of metal with just three buttons. How did Apple’s designers decide on three buttons? They started out with an idea, and debated until they had just what was needed — a button to play and pause a video, a button to select something to watch, and another to go to the main menu.

Een ander voorbeeld van een lesprogramma is productontwerp, daar wordt Picasso als voorbeeld aangehaald. De beroemde schilder maakte perfect gebruik van abstractie zonder vervaging. In onderstaande afbeelding, die ook in lesmateriaal aan de Apple University gebruikt wordt, is de iteratie van een tekening van een stier en de Apple-muis te zien.

 

 

Reageer op artikel:
Picasso stoomt nieuw talent klaar op de Apple University
Sluiten