Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 augustus 2014

Parallels Desktop 10 is klaar voor Yosemite

Draai jij wel eens stiekem Windows of Linux op je Mac? Dan zijn er grofweg twee keuzes, Parallels of VMware. De eerste heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn virtualisatie­software. Parallels Desktop 10 brengt onder­steuning voor OS X 10.10 Yosemite en meer.

De fabrikant claimt dat documenten onder Windows 48% sneller openen dan in versie 9. Office 2013 start volgens Parallels 50% sneller. Virtuele machines hebben flinke impact op de accuduur van MacBooks, ook daar is aan gewerkt. De virtuele machines gebruiken volgens de fabrikant 30% minder accu.

Gebruikers van Parallels Desktop 9 kunnen upgraden voor een eenmalig bedrag van 49 dollar. Vanaf dinsdag 26 augustus is de volledige versie verkrijgbaar via de website van de fabrikant.

https://www.youtube.com/watch?list=PLFEwXRyfSuQs51kh41b4UgTE_3IR8XgUq&feature=player_embedded&v=wy2-2VOhYFc

Een aantal nieuwe functies van OS X 10.10 Yosemite worden door Parallels ook naar virtuele Windows-machines gebracht. Zo is het mogelijk om in virtuele machines te bellen met de iPhone en berichten te verzenden en ontvangen. Ook iCloud Drive en iCloud Photo Library worden geïntegreerd. Andere handigheden zijn direct toegang tot al geconfigureerde Dropbox, Twitter en Facebook-accounts in virtuele machines.

Coherence modus maakt van twee besturingssystemen één.

In de verbeterde ‘Coherence modus’ vervagen de lijnen tussen OS X en Windows. Windows-applicaties kunnen geopend worden vanaf het dock in OS X en nieuw geïnstalleerde software wordt daar automatisch toegevoegd. Ook is het mogelijk om het, volgens de fabrikant ‘handige’, Windows 8 startmenu over de OS X desktop te projecteren.

Reageer op artikel:
Parallels Desktop 10 is klaar voor Yosemite
Sluiten