Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 augustus 2014

OS X Yosemite Public Beta 2 beschikbaar

Beta testers, start your updates. Nadat ontwikkelaars de afgelopen weken al getrakteerd werden op een aantal nieuwe betaversies van OS X 10.10 Yosemite, zijn nu ook de testers van de publieke beta aan de beurt.

Naast de nieuwe beta voor publieke testers, is er ook een nieuwe testversie van iTunes 12 beschikbaar. Zowel de interface van Yosemite als iTunes hebben een aantal kleine wijzigingen ondergaan. De updates zijn te vinden via software-update in de Mac App Store en 1,21 GB / 164 MB groot.

iTunes 12
De nieuwe betaversie van iTunes is zowel voor publieke testers als ontwikkelaars. Na de update verschijnt een nieuw, rood icoon in het dock. iTunes heeft een nieuwe interface gekregen, maar ook onder de motorkap zijn nieuwe features toegevoegd.

iTunes heeft ook onder OS X nu de beschikking over Family Sharing, deze dienst werd tijdens WWDC 2014 al aangekondigd en wordt nu langzaam door Apple geactiveerd. Met Family Sharing kunnen leden van een gezin of familie iTunes-aankopen met elkaar delen en gebruik maken van één creditcard.

Nieuwe interface van iTunes 12.

Er is ook een nieuwe weergave voor playlists toegevoegd. De volledige bibliotheek en playlists zijn nu naast elkaar te plaatsen, zodat het toevoegen van muziek aan playlists makkelijker wordt. Daarnaast heeft het infovenster een make-over gekregen.

Nieuw ontworpen infovenster in iTunes 12.

OS X Yosemite Public Beta 2
Gebruikers van de publieke beta krijgen nu ook de beschikking over functies, verfijningen en verbeteringen die de afgelopen maand in de betaversie voor ontwikkelaars aan Yosemite zijn toegevoegd.

De functie ‘niet storen’ is in Public Beta 2 weer terug het notificatie­centrum van Yosemite. Ook zijn de indicatoren voor helderheid, volume, toetsenbordverlichting opnieuw ontworpen. Dit was eerder al aanwezig in Developer Preview 5 van OS X Yosemite.

Nieuw ontworpen heads up display.

Ook op andere gebied is verder gepolijst aan de publieke beta, iconen in het voorkeuren-scherm van Safari en in systeeminstellingen zijn verfrist.

Nieuwe iconen in Systeemvoorkeuren.

Ook testen? Download de betaversie via AppleSeed
Wil je ook deelnemen aan de publieke beta van OS X 10.10 Yosemite? Je kan je aanmelden via de speciale AppleSeed-pagina en de beta daar down­loaden. Lees voor het installeren onze 6 tips voor optimaal en veilig gebruik van OS X Yosemite Public Beta.

Reageer op artikel:
OS X Yosemite Public Beta 2 beschikbaar
Sluiten