Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 augustus 2014

Verkoop Beats verplaatst naar Apple Store

De integratie van Apple en Beats begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Op de homepage van de Apple.com is een verwij­zing naar een nieuwe microsite voor Beats opgenomen waar Apple bekendmaakt dat Beats nu officieel onderdeel van ‘de familie’ is.

De Microsite bevat een groot Beats-logo met een begeleidende tekst. Er kan doorgeklikt worden naar de vernieuwde website van Beats By Dre. Voor­heen konden de hoofdtelefoons en andere producten direct in de webshop van Beats gekocht worden, de bestelknop is nu echter een directe link naar de Online Apple Store. Dit is nu het online verkoopkanaal van Beats.

De Beats-webshop linkt nu direct naar de Apple Store.

Op de microsite van Apple is de volgende tekst te lezen:

Welcome to the family. Today we are excited to officially welcome Beats Music and Beats Electronics to the Apple family. Music has always held a special place in our hearts, and we’re thrilled to join forces with a group of people who love it as much as we do. Beats cofounders Jimmy Iovine and Dr. Dre have created beautiful products that have helped millions of people deepen their connection to music. We’re delighted to be working with the team to elevate that experience even further. And we can’t wait to hear what’s next.

Op de website van Beats wordt ook melding gemaakt van de integratie:

Een nieuwe vrucht aan Apple’s boom.
Musici gebruiken hun instrumenten om hun verbeelding vorm te geven. Toen de digitale opnamen nog in hun kinderschoenen stonden, vertrouwden ze op de Macintosh. En toen de draagbare digitale muziek het daglicht zag, kozen ze voor een iPod. Daarna kwam de iPhone: niet alleen een muziekinstrument, maar ook het middelpunt van ons digitale leven. En dankzij zijn mooie interface en ultieme apps kon je daarna met de iPad in de metro je eigen muziek componeren. Vandaag voegt Beats vol trots haar eigen producten toe aan Apple’s instrumentarium. Dankzij onze gezamenlijke kennis kunnen we geluid opnieuw vormgeven én onze traditie om verbeelding tot leven te brengen, blijven voortzetten.

Apple kocht Beats, dat werd opgericht door rapper Dr. Dre en producent Jimmy Iovine, in mei van dit jaar voor een recordbedrag van 3 miljard dollar. Naast de hoofdtelefoons, bezit Beats ook een streaming-muziekdienst. Volgens Apple CEO Tim Cook was de streamingdienst de voornaamste reden om Beats over te nemen.

Eerder deze maand gaf de Europese Commissie goedkeuring voor de overname en begon Apple met het samenvoegen van de teams. De ontwikkelaars en designers van Beats komen daardoor rechtstreeks onder Phil Schiller, Jony Ive en Eddy Cue te werken. Dubbele functies verdwenen, waardoor ongeveer 200 medewerkers van Beats ontslagen werden.

Reageer op artikel:
Verkoop Beats verplaatst naar Apple Store
Sluiten